anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce poti face cand esti nervos...cand fierbe tot in tine x-(, cand vezi rosu in fata ochilor si ai darama tot? Cum sa fac sa ma calmez? am momente cand tremura fiecare oscior din mine de nervi...

8 răspunsuri:
| Justmeandmysmile a răspuns:

Stiu cum e si eu de fel sunt o fire temperamentala stiu sa ma port dar am momente in care pot rabufni usor.Mie uneori imi vine sa arunc tot ce-mi vine la indemana. In situatiile limita, incearca sa fii optimist si sa te impulsionezi. Repeta-ti ca vei gasi o rezolvare a problemelor tale si vei vedea ca atunci cand te vei calma, lucrurile ti se vor parea mai simple, iar rezolvarea lor va aparea imediat.

Psihologii americani sunt de parere ca problemele impartasite sunt pe jumatate rezolvate. Astfel, eliberarea emotiilor negative si constientizarea faptului ca nu suntem singurii carora ni se pot intampla aceste lucruri sunt cele mai bune modalitati pentru depasirea situatiilor limita.

Daca ai o astfel de criza de nervi te poti duce intr-un loc in care te simti confortabil si in siguranta si incearca sa fii optimist. Repeta-ti ca esti capabil sa gasesti o solutie a problemei tale si imediat cum vei depasi aceasta stare emotionala foarte intensa, vei gandi altfel situatiile foarte stresante.

Plimbarile in aer liber, singur, te ajuta sa iti redobandesti calmul de care ai nevoie. Pentru a-ti reincarca bateriile, consumul fizic este o buna solutie pentru eliberarea emotiilor negative.

Controleaza-ti ritmul respiratiei si incearca sa constientizezi fiecare schimbare corporala. Cand ai reusit sa iti redobandesti calmul, incearca sa zambesti. Gandeste-te la o situatie placuta si bucura-te de ea. Psihologii americani sunt de parere ca plimbarile in parc, in locurile de joaca ale copiilor sunt bune modalitati de a depasi o criza de nervi.

| wonderstruck a răspuns:

Te inteleg! incearca sa dai cu pumnul in perna! imagineazati ca perna este persoana care te enerveaza! sau poate nu e o persoana, atunci in loc sa dai cu pumnii in perete si pate sa distrugi lucruri sau sa te lovesti, inchidete intr-o camera tipa si da cu pumnii in perna! pe mine m-a ajutat! succes!happy

| MrVegas a răspuns:

Bea o bere...

| maDd3xt3r a răspuns:

Numara pana la 10...bea o cana de apa fara sa faci pauza

| ever4my a răspuns:

Cand ma enervez la calculator cu prieteni fac urmatoarele lucruri:
1.bat perna
2.starg ce apuc
3.dau in cineva
4. urlu

| CoOlGirlz a răspuns:

BUna. Fiecare om are momentul cand este nervos....si eu sunt de multe ori nervoasa. Tot ce trebuie sa faci este sa te calmezi si iti voi spune si cum :
Te duci bei un pahar cu apa, te asezi in pat si nu te mai gandesti la ceea ce s-a intamplat. Eventual poti deschide geamul din dormitor pentru mai mult ohigen. Te uiti la televizor sau faci ceva ce iti place si este relaxant... Daca e iti ies o gustare si cam atat.

| emmaemilia a răspuns:

Iti spun ce fac eu atunci cand sunt cu adevarat furioasa cu asta maconfrunt chiar acum deci incearca sa tragi mult aer in piept si sa tipi cat poti de tare astfel incat sa te descarci complet

| ShannonEle45 a răspuns:

Stiu eu un raspuns foarte bun.Plangi.O sa mearga.