In primul rand trebuie sa o iei foarte usor, sa nu ii spui din prima ca o placi. Incearca sa faci rost de id-ul ei si vorbiti pe mess, mai intai discutati despre ce ii place ei ca sa vada ca esti interesat de acelasi lucruri ca si ea. Apoi arata-i prin semne ca o placi si mai tarziu spune-i in fata. Spune-i ca o vei ajuta sa scape de timiditate iar daca te refuza, cauta`ti jumatatea in alta parte.
Eu sunt timida,si daca un baiat ar veni la mine si mi-ar spune,,vreau sa stau cu tine" sau,,te plac" n-as avea nimic in contra, pentru ca persoanele timide sunt diferite, asta incerc sa zic @Anny.Pe mine nu m-ar deranja sa fie direct,din contra,chiar mi-ar place,adica as incepe sa rad(surprinsa). Acum depinde cat de timida e,daca chiar se vede asta,si nu rade,nu zambeste,si arata stresata,e mai bine sa o iei intr-un colt,si sa ii vorbesti calm,incet, sau sa ii dai un bilet unde sa va intalniti(in curtea scoli, liceului.etc).Dar depinde de cat de timida e,pentru ca,crede-ma,eu sunt timida de cand ma stiu,si nu m-ar deranja un raspuns direct.Dar poti incerca si faza cu biletul,daca e chiar atat de timida,dar daca vezi ca mai rade,glumeste,dar e emotiva(este des asociata cu timiditatea) atunci ii poti spune si direct, de ce nu? Dar sa sune frumos, nu intr-un mod nesimtitit.