Regim pentru adolescenti nu prea este indicat pentru ca esti in crestere si ai nevoie de calciu vitamine proteine zaharuri si multe altele. cel mai bine e sa de duci la sala de fitnes si nu manca pana la saturatie mai lasa loc si pentru alceva succes:d
Http://dietesiintretinere.blogspot.com/......centi.html
Pupici dulci, dulci:*:*:*
Fundita?:o3
Uite am sa-ti spun ce fac eu pentru a ma mentine in forma: dimineatsza inainte sa plec la scoala beau un ceai cu o felie de paine pana la pranz nyu mananc mai nimic iar daca mi se face foame beau apa dupa pranz cam pe la ora 4 2 mere sau o portocala pe la ora 7 ceva mai usor un iaurt sau ceva de genul si app: o chestie foarte importanta! sa nu tii acele regimuri in care ti se spune: nu mananci dupa ora 6 sau 7! o mare greseala! medicul nutritionist spune ca trebuie sa mananci cu macar o ora jumate inainte sa te culci astefl vei avea o senzatie de usurare si vei avea un somn linistit si fara foame! dca mananci la 7 si te culci la 2 noaptea nu vei putea dormi pter ca-ti va fi foame mult noroc in batalia cu kg in plus
Un regim pentru adolescenti ar trebui sa fie bogat in vitamine si calciu.
Micul dejun:
-cereale integrale cu lapte
-o ceasca de ceai, de cafea sau de infuzie de plante, fara zahar sau cu indulcitor;
-un iaurt slab sau 100 g de branza proaspata slaba sau un pahar de lapte degresat;
-o felie de paine integrala (pentru fibre) sau, in lipsa, alba, cu 10 g de margarina;
-un fruct proaspat spalat, dar necojit, pentru fructoza, vitamine si fibre sau, in lipsa, un pahar cu suc de fructe (150 ml)
Gustare:
-100g branza proaspata, slaba, sau un fruct spalat, dar necojit;
Pranz:
-200 g de cruditati la alegere: morcovi rasi, castraveti, salata verde, ridichii rosii, pepene etc., cu sos vinegreta preparat cu o lingurita de ulei vegetal, pentru acizi grasi esentiali + suc de lamaie, otet, mustar, branza proaspata, condimente...
-150 g de peste sau carne slaba (alternativ cu doua oua de doua ori pe saptamana), pentru proteine;
-200 g de legume verzi la alegere: fasole pastai, spanac, sfecla, varza, conopida, praz etc; pentru vitamine si fibre;
-un bol mic de feculente: cereale inegrale (mei, orez, porumb, orz), leguminoase (soia, linte, fasole) sau cartofi (pentru glucide lente si fibre);
-o aluna de margarinta din floarea soarelui (5 g);
-100 g de branza proaspata slaba neindulcita sau cu indulcitor sintetic;
Gustarea de dupa-amiaza:
-un iaurt cu 0% grasime;
-o bautura calda sau rece, fara zahar sau indulcitor
Cina:
-un bol de supa de legume preparata in casa: praz, telina, morcovi, napi, ciuperci, usturoi, ceapa... pentru vitamine si fibre, si un mar mic pentru glucide, in care puteti amesteca un paharut cu lapte degresat sau semidegresat;
-150 g peste sau carne la cuptor fara grasime;
-200 g de legume verzi cu 10 g margarina pentru acizii grasi esentiali;
-O felie de paine, de preferinta integrala (pentru fibre) sau alba;
mihaela_4583 întreabă:
Anonim_9586 întreabă:
Anonim_9586 întreabă: