O alimentatie echilibrata+ o solutie eficienta(iti propun Zynerith sau Acnesol)
curata`ti tenul cat mai des, cu apa calduta si sapun.Foloseste prosolul tau, doar al tau, pe care sa-l schimbi des.(persoanele cu acnee nu e indicat sa se stearga pe fata cu prosopul cu care se sterg si altii)
Pai depinde ce intelegi prin uscarea cosurilor;-) In primul rand este nevoie de precizarea varstei, tipului de ten etc. Daca nu e ceva f grav, adica sunt cateva cosuri specifice varstei nu ar trebui sa fie o problema.
De exemplu pentru. tenul gras as recomanda un tratament pe baza de argila + o alimentatie putin mai controlata + o igiena stricta. Dar repet conteaza foarte mult tipul de ten, si cum reactioneaza pielea. Indiferent de produs, preferabil e sa fie cat mai natural (chiar daca nu contine nu stiu cate ingrdiente de la nu stiu ce firma si este ROMANESC ), conteaza sa fie hipoalergenic ( si noncomedogenic), pentru ca aici vorbim si despre produsele de make-up, nu putem trata acneea pe de-o partea si sa sufocam porii pe de alta ) Pentru mai multe detalii poti sa-mi trimiti un PM. Toate cele bune
Doina-emulsie nutritiva cu extract de castraveti
produsele de la Clearskin
crema Avene
si unele tratamente pe care le poti prepara acasa
Buna!
Zineryt este cel mai bun tratament importiva acneei la ora actuala. Este foarte bun in lupta cu cosurile si pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curata si uscata de 1-2 ori pe zi. Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Il gasesti la orice farmacie si costa in jur de 30 RON. Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici, ramase in urma cosurilor, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala (si nu numai). Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutata sa alegi unul potrivit tipului tau de ten. Succes si numai bine!
P.S. Dar cel mai bine ar fi sa consulti si un dermatolog.
ksm1485 întreabă: