Din punctul meu de vedere, casatoria este punctul culminant al unei relatii, o "incununare" a sentimentelor tale, si o recunoastere a lor pe plan social, legal si religios daca vrei. Presupune intr-un fel "to do things right". Cand iubesti, te simti mandru de celalalt si de relatia ta, si vrei ca totul sa devina oficial. Cat despre drepturi si obligatii, da, ele exista, insa daca stai putin sa le analizezi in Codul civil si Codul familiei, ele tin in primul rand de moralitate si sentimente. De exemplu: obligatia de fidelitate, de convietuire, de sprijin material si moral reciproc etc, pana la urma exista sau cel putin ar trebui sa existe intre doi oameni care pretind ca se iubesc. Ca aceste obligatii sunt consacrate si in lege, cu atat mai bine, insa marea majoritate le respecta involuntar. In niciun caz nu reprezinta o ingradire a libertatii. Cel putin din punctul meu de vedere, viata continua alaturi de celalalt, ca si pana acum, cu bune si cu rele. Unica diferenta este ca oamenii ce traiesc in uniuni liber consimtite (concubinaj), au mereu o portita deschisa. Nu imi convine ceva, imi iau bagajele si plec (uneori chiar pe neanuntate), fara a mai trece printr-un proces anevoios de divort, in cazul caruia trebuie sa si justifici motivele despartirii.
NU este off-topic deoarece ţi-am RĂSPUNS la întrebarea pe care mi-ai pus-o!
În PRIMUL rând, ar TREBUI să ai "puţin" bun simţ şi să NU te apuci să mă "cataloghezi" după bunul plac!
Eu m-am adresat FRUMOS şi NU am folosit diverse "apelative"!
Faptul că NU-ţi convine o mică "observaţie" NU-ţi dă dreptul să mă faci ipocrit!
Ori, poate că NU cunoşti semnificaţia acestui termen, aşa că poţi "studia" puţin linkul :
http://dexonline.ro/definitie/ipocrit
Ca să NU mai amintesc că, şi prin acest mod ( JIGNITOR ) de adresare, ÎNCALCI Regulamentul TPU!
"Prin intrebari neconforme ne referim la:
...
- intrebari care au continut obscen sau injurios (includem aici intrebarile prin care alti utilizatori sunt jigniti, persiflati, etc)
...
Prin raspunsuri neconforme ne referim la:
...
- postari injurioase..."
SURSA : http://www. tpu.ro/intrebari-frecvente#12
Toate cele bune.
Salut, sunt familiar cu termenul ipocrit, si daca stau bine sa ma gandesc te descrie perfect.
Ai venit in topic fara ca sa ai un raspuns legat de acesta dar ai avut un of mare pe care sa il spui, si acela ca in privinta ta am ales categoria gresit. Deci, te iei de de iei de mine ca incalc regulile in timp ce tu la randul tau le incalci.
Parerea mea este ca am ales-o corect, eu am deschis topicul deci a fost decizia mea, atunci cand o sa vb de telefoane la categoria filosofie iti dau dreptul sa ma judeci. Pana atunci iti zic la revedere si te rog sa iti vezi de treaba ta.
Sau... te milogesti pe la vreo usa pentru userul anului sau mai stiu eu ce?
Nepotisme domnle, nepotisme!
O seara buna in continuare.
Eşti "irecuperabil"!
Ţi-am răspuns la întrebarea principală ( fără să-ţi dau detalii din viaţa mea privată ).
Dacă nu-ţi place răspunsul, e "problema" ta!
Te-am şi atenţionat că întrebarea ta ţine de "Conversaţii", lucru care, EVIDENT, te-a DERANJAT!
În aceste condiţii NU văd de ce am încălcat eu Regulamentul şi cu ce ( doar vi şi faci acuzaţii FĂRĂ să le dovedeşti ).
În privinţa celorlalte "observaţii" neavenite, îţi las ţie partea "nepotismelor" şi locul/şansa de a fi "userul anului"...
Dar, NU este "corect" să faci "teoria chibritului" ( conversaţie ) din "lipsă de ocupaţie" la o categorie atât de importantă, în timp ce alţi useri AU într-adevăr o problemă REALĂ şi au nevoie de ajutor!
Ajutor pe care NU-l pot primi în timp UTIL din cauza celor ca tine, care au impresia că DOAR postarea lor este importantă.
NU te "obosi" să-mi răspunzi şi NU te mai "deranjez".
O seară frumoasă şi ţie.
Da dar, daca stai sa te gandesti putin. asta este doar relativ, partea cu plecatul, despre ea vorbesc. Nu as vrea ca persoana de langa mine daca are dor de duca sa stea langa mine doar pentru ca ii este lene sa bage divort (Sau poate costisitor etc). Persoana iubita cred ca este legata de cealalalta prin sentimente. Bine, nu ma intelege gresit, nu sunt impotriva casatoriei doar ca pur si simplu si cu si fara mi se pare acelasi lucru. Bineinteles imi doresc o nunta and stuff. Si una este sa prezinti prietenilor, ea este prietena mea si alta este sa spui... ea este nevasta mea.
Cat despre drepturi si obligatii, am citit si chiar si cineva mi-a spus o chestie similara cu "nu m-ar deranja ca prietena mea sa se culce cu altii atata timp cat aceasta nu creeaza o legatura sentimentala cu acel cineva"... Okay, asta m-a deranjat sincer, practic sunt pro-fidelitate.