| litere123 a întrebat:

Ce reprezintă în ansamblu un om zgârcit?

Am fost învățată să economisesc banii pe care-i primeam/câștigam cu greu, cu mult efort, din copilărie. Rareori îmi risipesc câteva hărtii pentru un produs (de calitate sau nu), pe ceea ce-mi place, pe nevoile mele personale în prezent. Strâng bani pentru viitor, pentru anumite lucruri, dacă le pot numi așa, precum o mașină, o chirie în orașul în care studiez (student la cămin momentan), un curs în cariera viitoare, o consultație la un psiholog, un curs de lb străine etc...iar pentru acestea nu sunt sprijinită financiar de nimeni. Astfel, din job, din bursa de merit, foarte puțin îmi aloc pentru trebuințe, lipsuri, decât în situații grave. O parte din buget, o ofer ca sprijin și familiei, mai rar, dar o fac, de asemenea, și celor sărmani de pe stradă. Dar aceste gesturi le fac o dată la câteva luni. Per ansamblu, sunt vizată ca fiind o persoană instabilă financiar, săracă și lipsită de lucruri materiale (deși e neadevărat, Slavă Domnului), doar pentru că strâng singură pentru viitorul meu. Sunt un om zgârcit?

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Nu. Practici autocontrolul nearuncand banii pe lucruri neesentiale. E o practică buna și te va ajuta pe viitor.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cred ca exista termenul de zgarcit in traiul de subzistenta

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu ești. O copeică pentru un mujic ( țăran rus, sărman) valorează mai mult decât o rublă pentru un boiar care are un milion.

| VoidEternal a răspuns:

Ah, și presupunând că ești studenta la litere, poate ai citit nuvela Hagi Tudose. Daca vrei sa afli definiția zgârceniei, e lectura perfecta.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a răspuns:

Ești o persoană responsabilă cu banii. Zgârcit e altceva.