Bună.
http://www.retete-gustoase.ro/retete-torturi
Spor la treabă.
Pa, pa.
Pai cumpara de la magazin un blat si exista budinca gata facuta cu ciocolata si vanilie
cumperi 2 budinci si umpli blatu.si il ornezi frumos cu portocale sau cu capsuni
Valentina uite aici cateva retete simple:
1)TORT DE CASTANE
Ingrediente TORT DE CASTANE : Blatul tort de castane : - oua 8 buc, - piure de castane 200 g, - faina 50 g, - zahar 350 g, - unt 200 g, - zahar vanilat 1 plic; crema tort de castane : - zahar 200 g, - piure de castane 150 g, - unt 200 g, - coniac 50 ml, - zahar vanilat 1 plic. Mod de preparare tort de castane : Zaharul se amesteca cu untul, se adauga galbenusurile puse unul cate unul, pireul de castane, faina, zaharul vanilat iar la sfarsit se pun albusurile batute bine. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se despica blatul in 3 foi. Se amesteca untul cu zaharul pana ce se obtine o crema spumoasa, se adauga cacaoa, galbenusurile puse unul cate unul, nucile macinate, pesmetul si faina iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute bine.
Din aceasta compozitie se coc 3—4 foi, care se lasa sa se raceasca.
Crema se prepara astfel: zaharul pudra se freaca cu 6 oua intregi, se incalzeste intr-un bain-marie, se adauga nucile macinate, se ia vasul de pe foc si dupa ce s-a racit se pune untul, cacaoa si coniacul si se omogenizeaza bine compozitia.
Se umplu foile de tort, se monteaza tortul, se da la rece pe timp de 30 min apoi se decoreaza.
2)TORT DE BRANZA DE VACI CU FRISCA
Ingrediente TORT DE BRANZA DE VACI CU FRISCA : Blatul tort de branza de vaci cu frisca: - faina 300 g, - zahar tos 100 g, - unt 150 g, - galbenusuri 4 buc, - praf de copt 1 plic; umplutura tort de branza de vaci cu frisca : - branza de vaci proaspata 700 g, - lapte 200 ml, - faina 150 g, - albusuri de ou 8 buc, - zahar 200 g, - zahar vanilat 2 plicuri, - stafide 150 g, - lamaie 75 g, - sare; decorul: - frisca 500 g, - zahar 50 g. Mod de preparare tort de branza de vaci cu frisca : Untul, zaharul, galbenusurile si praful de copt stins in zeama de lamaie se amesteca bine pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina, se framanta obtinandu-se o coca frageda. Se imparte coca in doua parti egale, care se intind in forme de tort si se coc pe jumatate.
Branza, laptele, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, stafidele si putina sare se pun intr-un cazanel si se amesteca bine.
Albusurile se bat cu zaharul, apoi se amesteca cu branza si se adauga succesiv faina.
Aceasta compozitie se intinde pe cele doua blaturi, se dau din nou la cuptor si se coc la un foc potrivit.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar farin si se decoreaza cu frisca batuta.
3)ngrediente tort economic : - 5 oua, - 150 g zahar, - 1/2 lamaie, - 120 g faina, - sirop, - nuci, - crema de unt. Mod de preparare tort economic : Se freaca galbenusurile bine cu zaharul si se adauga o jumatate de lamaie data la razatoare (coaja si miez). Separat se bat albusurile, care se toarna apoi treptat peste galbenusurile frecate. Se adauga faina, se amesteca totul si se coace la foc moale intr-o forma imbracata cu hartie. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii orizontale, care se insiropeaza si se ung cu crema de unt. Se asaza blaturile unul peste altul, se potrivesc marginile si se unge tortul deasupra si pe laturi cu aceeasi crema, presarandu-se nuci rumenite si tocate cu cutitul.