Alba ca zapada
Ingrediente
Ingrediente foi: -
3 oua,
-6 LG zahar,
-6 LG ulei,
-12 LG lapte,
-o lingurita bicarbonat stins cu otet,
-faina cat cuprinde, in jur de 750 gr teoretic(practic in functie de cat sunt de mari ouale).
Crema:
-1 l lapte,
-8 LG faina,
-400 gr margarina/unt,
-200 gr zahar,
-zeama si coaja de lamaie.
Mod de preparare
1. Se pun ouale cu zaharul intr-un vas;
2-se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei, mixand bine dupa fiecare;
3-se adauga apoi cele 12 linguri de lapte;
4-bicarbonatul stins se amesteca; apoi faina cat cuprinde;
5-am impartit aluatul in 5 parti egale,(am pus faina pe fundul tavii) apoi am intins foaia, am pus-o pe tava;
6-am dat la cuptorul deja incins la 175 grade pentru cca 5 minute, timp in care am facut alta foaie; Am continuat cu foile pana ce am terminat aluatul, apoi am lasat foile la racit
Apoi am facut crema:
1-am pus la fiert laptele amestecat cu faina (pe foc moderat amestecand continuu);
2-am lasat sa se raceasca bine;
3-am mixat bine margarina cu cele 200 gr zahar pudra apoi am adaugat peste crema de lapte;
4-am adaugat apoi zeama de la jumatate de lamaie(voi puteti adauga dupa cat de acruta vreti sa fiti crema) si se mai adauga si coaja de lamaie, doar ca eu nu am mai adaugat pentru ca nu imi prea place;
5-am pus foaia pe un platou, am intins un sfert din cantitatea de crema;
6-am continuat cu restul de foi si crema, iar asta a iesit la sfarsit! funda?
Un tort rapid, in care nu coci nimic, cu frisca si ciocolata, delicios!
http://www.cevabun.ro/tort-din-mousse-de-ciocolata/