| aNdreIiasi a întrebat:

Ce sa fac cu cei ce imi cer bani? Sa va dau un exemplu.Cand am avut balul bobocilor mi-a cerut un coleg 10 lei pentru ca el avea doar 25 lei la el si pana la urma i-am dat pentru ca tot ma facea nesimtit, etc ca nu vreau sa-i dau. Dupa bal am fost cu niste prieteni la un biliard sa bem cv si sa mai facem o bila, mai erau cu noi inca 2 care nu-i cunosteam, unul dintre ei [mai tigan] mi-a cerut 5 lei pentru ca il durea in gat si vroia sa-si ia o ciocolata calda, i-am sps ca-mi trebuie bani sa ma duc cu taxiu acasa pentru ca e frig afara si nu vreau sa inghet 1 km pe jos si el imi tot zicea "te zgarcesti la 5 lei, ce om esti","mori daca imi dai 5 lei.", ii mai spunea si lu altu care a venit cu el, pe la spatele meu "ce nesimtit e asta frt", eu ma jucam acolo biliard cu inca 3 baieti [2v2] si unul din ei imi spune "trebuie mereu sa lasi loc de bunaziua", sincer nu am inteles ce treaba are cu asta dar am avut un sentiment dela de jena, de parca as fi vinovat ca respectivul nu a avut 5 lei in buzunar, desii avea peste 20 lei dar na, asa e romanul. Pana la urma mi-am spus ca eu acolo sunt in plus si i-am dat 5 lei, am dat noroc cu toti si am plecat [pe jos.]. Am uitat sa spun ca am si platit jumate din drumul taxiului care ne-a adus de la bal pana in club. A 2-a zi la scoala imi spune un coleg "Am auzit ca te-au facut astia de bani", ce era sa-i zic, daca nu le dadeam ce se intampla? Asta este doar un exemplu. Cel care trebuia sa-mi dea 10 lei datorie pentru ca l-am imprumutat mi-a mai cerut azi un leu sa-si ia tigari, i-am zis "nu vreau sa-ti dau" el:" nu mai ai ce vorbii cu mine, las' ca vezi tu cand ai nevoie de ceva si eu iti intorc spatele cum faci tu intotdeauna", apoi l-am intrebat dar cu ce m-ai ajutat tu pe mine? dar as scrie prea mult si probabil v-ati plictisii sa cititi.eu va multumesc pentru oricare sfat.

3 răspunsuri:
| ManKind a răspuns:

Evita asemenea grupuri de prieteni. Un prieten care iti este adevarat este si cand nu ii dai bani sau altceva. Cei care fac asa cu tine nu se pot numi prieteni. Cel mai bine e sa nu arati ca ai bani la tine. Daca te intreaba cineva zi ca nu sti sau zi ca ai putin sa nu iti ceara.

| Supps a răspuns:

Nu da-i bani la necunoscuti in primul rand, iar celui care i-ai dat 10 lei trebuia sa-i ceri banii de cum il vedeai a-2-a zi, nu sa astepti sa-ti ceara el iar bani, ca ce esti tu, sef la unicef? Nu mai da bani decat persoanelor in care ai incredere. cand iti mai cere cineva banii zii ca nu ai, sau ca nu ai bani de dat.

| aNdreIiasi explică:

@silviusds am vrut sa vad daca e baiat de incredere si mii aduce, apoi tot imi mai cerea. daca spun ca nu am unii zic "pe controlatea si pe luatea?", daca spun ca nu am bani de dat ma fac nesimtit si zgarcit. deci?