| faranume2010 a întrebat:

Ce sa fac daca parintii mei ma cearta incontinuu? Daca nu ma sustin emotional si atunci cand incerc sa vorbesc cu ei isi dau ochii peste cap, nu ma asculta, incep sa urle la mine si eu am 13 ani. Am atacuri de panica foarte des, pentru ca se urla la mine si ma sperie, sunt doar un copil si poate mai gresesc, imi pare rau dar ei ar trebui sa ma inteleaga.
Nu ma simt bine sa stau acasa pentru ca simt ca nu sunt iubita, as scrie toate problemele mele aici dar nu pot sa fac asta.
Ce sa fac?

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

De ce te cearta? Nu se poate sa nu existe motive mai mult sau mai putin intemeiate si sa tipe la tine din neant. Poate ai primi un raspuns mai util daca ai oferi detalii? Asa la general, sfatul este sa mergi la psihologul scolii, daca aveti unul.Fiind eleva, nu este nevoie sa platesti nimic.

| Luca3472 a răspuns:

Buna! uite si eu am 18 ani si am crescut exact ca tine insa eu sunt baiat si am putut cu greu sa indur lucrurile astea. Parintii nu ii alegi tu si nu stii prin ce greutati au trecut ca sa ajunga asa insa poti sa ii ignori sau sa vorbesti lucrurile astea cu ei sa le explici cand sunt calmi sau sa vorbesti cu bunicii tai. Ca un ultimul lucru si psihologul scolii poate ajuta. Succes si ai grija de tine!

| MarianWLF a răspuns:

Depinde motivul, in general la 13 ani te cearta pentru scoala, tine cont ca si ei sunt stresati si obositi de la munca, evita sa-i superi cand ii vezi in toane proaste.

| Violleta2022 a răspuns:

Problema este ca TU trebuie sa fii cel care asculta, nu parintii tai!
Ia scoala in serios si mai lasa razgaiala si hachitele. Aculta de parintii tai in totalitate si vei vedea ca iti vor arata dragoste si cadouri cand devii un copil bun, ascultator si note mari la scoala.