Lista alimentelor care nu ingrasa este urmatoarea:
Fructe care nu ingrasa:
- Ananas
- Capsune
- Grapefruit
- Papaya
- Portocale
- Pepene galben
- Struguri
- Mere
- Zmeura
Legume care nu ingrasa:
- Ardei
- Andive
- Broccoli
- Castraveti
- Ceapa
- Conopida
- Morcovi
- Salata verde
- Spanac
- Sparanghel
- Usturoi
- Varza verde
Condimentele de asemenea nu ingrasa.
Alte sfaturi utile:
- Consuma in cantitati mici grasimi benefice organismului provenite din iaurt, smantina sau branzeturi.
- Consuma inainte de fiecare masa o salata de cruditati
- Branza adaugata in salata ofera proteinele necesare intr-un meniu format doar din legume si fructe
- Consuma pastele fainoase singure, si nu in combinatie cu carne, carnati sau grasime.
- Cartofii se consuma doar impreuna cu legume si mirodenii cu "calorii negative" si nu se combina cu carne.
- Consuma fructele intre mese, dupa 2-3 ore de la ultima masa sau cu o jumatate de ora inainte de masa. Fructele proaspete contin multa apa, asa ca au mai putine calorii decat cele uscate.
- Consumati paine neagra in locul celei albe. Este mult mai sanatoasa si in plus nici nu ingrasa.
- In caz ca ati depasit cu mult greutatea recomandata, alaturi de modificarea alimentatiei este recomandat si un consult medical.
- Legat de bauturi, incearca sa bei doar cele de tip light, insa nu abuza de ele. Alege mai bine un ceai rece cu gheata.
- Pieptul de pui facut la gratar (nu in ulei) nu ingrasa.
- Pestele, de asemenea, nu ingrasa si in plus este foarte sanatos.
poti sa manci ceva lejer usor care nu ingrase foarte mult si putin sport, mers pe jos ajuta.
A am inteles gresit scuze am intels ca vrei sa slabesti uite cum sa te ingrasi
Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala.
. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.
2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.
3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.
4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.
5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.
Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.
mai greu cu ingraseatul.
Ia vitamine sunt speciale pentru asa ceva s-au pentru pofta de mancare!
Daca scaderea in greutate se poate realiza mai usor atunci cand bolnavul respecta cu severitate prescriptiile medicale, ingrasarea celor foarte slabi este mult mai complicata. Starea ponderala deficitara (om slab sau chiar casectic) poate fi determinata de afectiuni cronice digestive (sindroame de malabsorbtie intestinala, anaciditate, ulcer), de existenta unor focare infectioase cronice, de tuberculoza, de hipertiroidie, de anemie pernicioasa, de cancer si de inca multe alte cauze. Alaturi de aceste cauze patologice, care sunt independente de vointa omului, exista altele care sunt generate de el insusi: alcoolismul, tabagismul, drogurile. Si copii pot suferi din cauza acestei afectiuni, aici en referim la acei adolescenti inalti si foarte slabi sau scunzi si slabi; la originea acestei suferinte pot sta unele tulburari cronice de digestie sau unele tulburari hormonale. In aceste din urma cazuri, un tratament hormonal, recomandat de specialistul endocrinolog, poate da rezultate excelente si pot duce la o dezvoltare ponderala, dar si staturala corespunzatoare varstei. Un real ajutor in rezolvarea acestei probleme o repezinta inotul, mersul pe jos sau cu bicicleta, gimnastica zilnica, masajele generale (cu un prosop aspru), regimul alimentar bazat in special pe fructe si legume (mere dulci, coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide, nuci si alune turcesti), dar si pe paste fainoase, paine integrala (cca 500 g pe zi), branzeturi grase si miere de albine, insusi bolnavul poate contribui la dezvoltarea sa ponderala normala. Ca tonice generale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale: frunzele de Nuc (Folium Juglandis), Troscotul (Herba Polygoni), rizomii de Pir (Rhizoma graminis), Cimbrul (Herba Thymi), Tintaura (Herba Centauri) si fructele de Maces (Fructus Cynosbati). Noi iti prounem, in primul rand, sa fii sanatos si sa ajungi sa te simti bine in pielea ta iar pentru a putea ajunge la acest echilibru iti propunem o sumedenie de produse care, prin natura lor, iti vor usura drumul catre "buna-stare" si echilibru.In magazinele naturiste se gasesc produse preparate pe baza de miere si polen. Dozarea cantitatilor si combinarea ingredientelor naturale se face dupa criterii stiintifice pe baza studiilor efectuate de specialisti in fitoterapie si apiterapie. Este mult mai sigur sa procuri aceste produse de la magazinele de profil decat sa le prepari singura.
Daca scaderea in greutate se poate realiza mai usor atunci cand bolnavul respecta cu severitate prescriptiile medicale, ingrasarea celor foarte slabi este mult mai complicata. Starea ponderala deficitara (om slab sau chiar casectic) poate fi determinata de afectiuni cronice digestive (sindroame de malabsorbtie intestinala, anaciditate, ulcer), de existenta unor focare infectioase cronice, de tuberculoza, de hipertiroidie, de anemie pernicioasa, de cancer si de inca multe alte cauze. Alaturi de aceste cauze patologice, care sunt independente de vointa omului, exista altele care sunt generate de el insusi: alcoolismul, tabagismul, drogurile. Si copii pot suferi din cauza acestei afectiuni, aici en referim la acei adolescenti inalti si foarte slabi sau scunzi si slabi; la originea acestei suferinte pot sta unele tulburari cronice de digestie sau unele tulburari hormonale. In aceste din urma cazuri, un tratament hormonal, recomandat de specialistul endocrinolog, poate da rezultate excelente si pot duce la o dezvoltare ponderala, dar si staturala corespunzatoare varstei. Un real ajutor in rezolvarea acestei probleme o repezinta inotul, mersul pe jos sau cu bicicleta, gimnastica zilnica, masajele generale (cu un prosop aspru), regimul alimentar bazat in special pe fructe si legume (mere dulci, coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide, nuci si alune turcesti), dar si pe paste fainoase, paine integrala (cca 500 g pe zi), branzeturi grase si miere de albine, insusi bolnavul poate contribui la dezvoltarea sa ponderala normala. Ca tonice generale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei bune digestii, fitoterapia recomanda urmatoarele specii medicinale: frunzele de Nuc (Folium Juglandis), Troscotul (Herba Polygoni), rizomii de Pir (Rhizoma graminis), Cimbrul (Herba Thymi), Tintaura (Herba Centauri) si fructele de Maces (Fructus Cynosbati). Noi iti prounem, in primul rand, sa fii sanatos si sa ajungi sa te simti bine in pielea ta iar pentru a putea ajunge la acest echilibru iti propunem o sumedenie de produse care, prin natura lor, iti vor usura drumul catre "buna-stare" si echilibru.
BUCURROBERTA întreabă: