Bună.
Tehnica este foarte ușoară doar trebuie să știi cum să o pui în aplicare.
La începutul antrenamentului faci niște exerciții de încălzire: mișcarea brațelor în diferite poziții (extensie), genoflexiuni, rotirea trunchiului, mișcări circulare ale gâtului, etc.
Începe un program de alergat ușor în fiecare zi (recomandat ar fi dacă ai face dimineața, dacă nu atunci când poți) și progresiv (la interval de 2- 3 zile mărești distanța și viteza de alergare).
În al doilea rând te plângi de acel "junghi" care se pune într-o parte. Se rezolvă și această problemă prin modul corect de inspirație - expirație (inspiri pe nas și expiri pe gură, astfel dispare acel "junghi"), trebuie să respiri normal să nu ajungi la respirație foarte accelerată, mai exact să nu gâfâi.
Dacă respecți ceea ce ți-am spus, este ok.
Spor la antrenament și mare atenție la respirație.
Te rog să mă anunți ce rezultate ai obținut după două săptămâni.
P. s.: așa făceam și eu la început, totul greșit și nu reușeam să parcurg distanța care o aveam pentru acel antrenament, ulterior după ce am învățat cum trebuie să respir nu au întârziat nici rezultatele pozitive să apară.
Mult succes.
Pa, pa.
Draga, bine ca te doare intr-o parte si nu te doare-n cot cand alergi: in rest, mai multa miscare...
Si eu aveam aceeasi problema, ma durea intr-o parte cand alergam, dar asta se intampla la inceput... Dupa cam 2 saptamani de alergari zilnice mi-a trecut...cred ca are nevoi organismul de un timp sa se obisnuiasca cu efortul...eu zic sa continui sa alergi, in curand nu vei mai simti acea durere.
Depinde in care parte te doare. Daca este in dreapta poate fi si din cauza apendicului. Daca te doare in stanga e splina, care de obicei doare din cauza oboselii si a faptului ca n-ai antrenament. Iti sugerez sa faci putina incalzire si apoi alergari usoare si s-o iei treptat.
Asa patesc si eu.Sunt in clasa a V-a si doamna de sport ne pune sa alergam 1 km la ora...Trebuie sa inspiri si sa expiri corect, adica sa nu mai respiri sacadat.Asa mi-a zis doamna de ed.fizica.
Asa cum a zis si anonimul cu panglica DOAR CA:
-mai e si masa:TREBUIE SA MANANCI FRUCTE DIMINEATA SI SA BEI UN SUC NATURAL FACUT ACASA INAINTE SA PLECI LA SCOALA, si sa bei min 1 lit de apa
-ce trebuie sa mai faci:Sa iti vina sa faci pipi si sa alergi cat poti de repede, crede-ma la norma de la sport am alergat 3:30 respectand toate astea A DA si sunt in clasa a 5 -a si am facut 6 ture de scoala+gradina in fine asa e mai bine decat tot ce a zis anonimu
Buna, si mi-e mi se mai intampla./... imi poate cineva sa imi rasp. la intrebarea urmatoare: deci sunt clasa a 3 si d-mna ne-a predat un exercitiu fizic astazi, la saltea, si nu mai stiu cum se numeste trebuie sa ai picioarele drepartate si te apleci apoi iti pui mainile pe saltea, si te rostogolesti, stie cineva cum se numeste exercitiul?
In primul rand, ca sa nu gafai trebuie sa faci incalzire, deoarece exista pericolul sa faci o entorsa, ruptura musculara etc.
In al doilea rand alergatul este ceva nativ. Fiecare il are din nastere; sunt oameni care alearga incet altii care alearga foarte tare, eu spre exemple la suta de metri scot 6.8 secunde.
Tot ce ai de facut e sa faci incalzire inainte sa alergi si sa respiri constant. Bafta!
Trebuie mai intai sa manaci sanatos, legume, fructe, banane.Inaite sa alergi trebuie sa faci o incalzire de exemplu genoflexiuni, rotirea trunchiului, rotirea capului. Daca esti la un concrs nu uita sa alergi mai incet si cand mai ai o tura sa incepi mai tare
. Daca ai obosit sa expiri. Mult succes
Nu ai cum sa scoti la 100 m 6.8, cel putin nu am auzit asa ceva... poate la 50 m
eu am 6.2 la 50m... acum incerc la 5. 8sec pentru 50m
Imi maresc viteza prin rezistenta grea... adica alerg cam 2-3km pe zi pe urma dupa fiecare alergare de rezistenta dau cam 1km de sprint fara oprire...
Fara un antrenor nu ai cum sa ti maresti viteza, cautati un antrenor de atletism numai el stie
Singur pierzi timpul de pomana, stiu ce vorbesc deoarece fac sport de performanata.
Te doare in partea stanga, unde este spila, pentru ca splina reface celulele sangvine(celulele sangelui) cand mor sau se deterioreaza(din cauza oboselii...alteori poate fi si un semnal pentru malarie). Splina are si functia de a pompa sangele cu o viteza cand facem efort direct(fara incalzire). Sper ca te-am ajutat! Siiii...In clasa a 6-a(acum sunt a 7a) am scos pe 50m 6.7