"Art. 43 din O.U.G. nr. 97/2005
Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani a minorului care are obligaţia să solicite eliberarea actului de identitate se sancţionează cu amendă de la 40 lei la 80 lei – art. 43 lit. b din O.U.G. nr. 97/2005"
Deci dacă nu îl faci, o sa primești amenda pana îl faci.
În plus, buletinul este necesar pentru diverse situații (examene, înscrieri etc.). Nu poți sări direct la cel de 18 ani, trebuie să îți faci întâi buletinul de 14 ani.
Nu ai acte sa te prezinti la examenul de evaluarea nationala, nu ai cu ce sa calatoresti ca-ti trebuie carnetul de note dar si buletinul, nu poti merge la spital fara un act de identitate samd.
Buletinul este un act de identitate OBLIGATORIU pentru toti cetatenii romaniei, care au implinit varsta de 14 ani.
Daca in termen de 2 saptamani dupa implinirae varstei de 14 ani nu ti-ai facut buletin vei plati amaneda.
Pentru că părinților mei nu prea le pasă de mine adică, le am spus sa îmi fac buletinul dar mereu nici unul nu are timp, și etc., daca voi reușii sa mi l fac la15 ani ar fi bine deoarece cred că am nevoie de el...