| Oyasumi a întrebat:

Ce se poate intampla daca se bat 2 minori,si unu dintre ei ramane fara cativa dinti o fata sparta,ochi vanat, vanatai etc? 2 minori de aceeasi varsta

Răspuns Câştigător
| Claudes a răspuns:

Depinde de varsta minorilor faptuitori. Conform art.99 Cod penal daca minorii au sub 14 ani nu raspund penal, de altfel nu raspund nici contraventional, conform art.11, alin.2 din OG 2/2001. Daca au intre 14 ani si 16 ani raspund penal daca se constata ca au discernamant iar peste 16 ani raspund penal. Daca raspund penal fapta lor poate fi incadrata la infractiunea de loviri si alte violente, prevazuta si pedepsita de art.180 Cod penal, pedeapsa fiind inchisoarea de la 1 luna la 3 luni ori amenda de la 300 lei la 15.000 lei. De obicei in asemenea cazuri se ia una dintre masurile educative prevazute la art.101 Cod penal, incepand de la mustrare si pana la internarea intr-un centru de reeducare. De asemenea fapta poate fi socotita contraventia prevazuta in Legea nr.61/1991, art.3, pct.24, amenda fiind de la 200 lei la 1.000 lei, pentru minorii peste 14 ani limitele amenzii se reduc la jumatate, conform art.11, alin.3 din OUG 2/2001(de la 100 la 500 lei). Numai bine!

| Oyasumi explică (pentru Claudes):

Mersi mult, varsta intre 14 16 ani se pedepseste deci cu inchisoare sau amenda.
inchisoare la 14 ani. puscarias

| Claudes a răspuns (pentru Oyasumi):

Doar de la 16 ani, cei intre 14-16 ani nu raspund penal, am uitat sa pun ''NU''. Bafta si sper ca nu ai 16 ani++(ca minestraight face)

Ah,mersi mi-ai dat o veste buna, sunt intre 14 16, si m.am saturat sa nu-mi termin treaba.
si am vrut sa stiu ca daca o termin ce voi pati

Si discernamant se refera daca nu-s nebun nu?
si daca ma prefac nebun, scap?

| Claudes a răspuns (pentru Oyasumi):

Se fac anumite teste psihologice, depinde.

7 răspunsuri:
| crytical a răspuns:

In cel mai rau caz vine ala batut cu tovarasii lui si-l bate pe alalat.

| Ezeru a răspuns:

Depinde de varsta celor doi minori si daca pariti hotarasc sa il dea pe cel care le-a ranit copilul in judecata. Depinde de decizia parintilor...