| dulshe a întrebat:

Ce sunt vergeturile? de la ce apar? ce sa fac sa dispara?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Vergeturile sunt leziuni ale pielii rezultate din ruptura fibrelor elastice ale epidermului sub efectul tractiunilor sau modificarilor hormonale. Acestea apar pe abdomen, sani, solduri, coapse si fese. De multe ori, multiple vergeturi se grupeaza in fascicule si linii paralele, dispunandu-se simetric pe suprafata corpului. La inceput, ele sunt usor in relief si au culoare rosie, violacee. Apoi, pe masura ce se extind si se grupeaza iau un aspect alb, atrofic, inestetic. (Google)
Ai grija sa nu slabesti brusc sau sa te ingrasi brusc.Vergeturile nu se mai pot trata decat pe cale chirurgicala, exista operatii cu laser, insa destul de costisitoare.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vergeturile apar cand se rupe epiderma, datorita scaderii sau urcarii bruste in greutate, in jurul varstei de 16 ani -apar datorita schimbarilor hormonale.se pot preveni prin hidratare a pielii si masaj zilnic.nu se pot trata -schimbarile hormonale si greutatea corporala oscileaza zilnic, asa ca operatiile nu folosesc la nimic.

| dulshe explică:

Am citit undeva k daca te dai cu ulei de masline trece, e adevarat?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din pacate nu vor dispare niciodata...

| ruxandra_7524 a răspuns:

Bravo delia

| ildi94 a răspuns:

Vergeturiel apar în urma ruperii musculaturii fine a pielii (pe bază hormonală, în perioade de creştere bruscă în adolescenţă sau în urma fluctuaţiilor de greutate). Odata avute nu mai scapi de ele crying si eu am de la 12 ani din pacate si nu pot scapa de ele acum am deja 15 si de 3 ani am dau cu creme si solutii dar nu prea merge nu functioneaza sad asa ca va recomand sa nu va ingrasati sau slabiti brusc happy