Conceptul de fericire este pur subiectiv si se diferentiaza enorm de la persoana la persoana. Din cat am citit imi dau seama ca esti o persoana mai retrasa si nu iti este foarte usor sa te apropii de oameni, dar asta nu este un lucru rau. Iti vei gasi pana la urma un prieten/o prietena cu care sa te identifici in gandire si vei avea o relatie mult mai stransa si mai profunda cu persoana respectiva decat fetele de la tine de la liceu care azi sunt prietene, maine se cearta si se barfesc, saptamana viitoare se impaca si asa mai departe. De asemenea ceea ce am citit ma face sa cred ca nu esti o persoana care are nevoia obsedanta de a fi acceptata de cei din jur si care iti doreste zeci de prieteni; si este oricum mai bine sa ai 1-2 prieteni buni decat 20 despre care nu stii mai nimic. In legatura cu cariera si familia, chiar daca vrei sa le impaci pe ambele este imposibil sa le tratezi in egala masura, va trebui sa pui una din ele pe primul loc. Este un lucru extrem de bun si nu prea intalnit in generatia noastra sa privesti spre viitor si sa iti faci planuri pe termen lung, mai ales la varsta aceasta. Bineinteles ca este bine si sa traiesti clipa si sa te bucuri de adolescenta dar sa nu exagerezi cum fac unii, care stau numai prin cluburi, chiulesc si se drogeaza iar daca ii intrebi planuri au dupa terminarea liceului ridica din umeri. Un alt lucru bun pe care il observ la tine este ca esti o persoana introspectiva si analitica, care incearca sa se cunoasca, sa se autoeduce, sa se formeze, sa isi dea seama ce vrea de la viata, de ce este capabila si de ce nu si care are niste principii morale solide. Eu te-as sfatui sa te tii de idealurile pe care ti le-ai format si sa lasi sa treaca. Sper ca te-am ajutat!
Pai din punctul meu de vedere cred ca poti sa le impaci, dar totusi trebuie sa pui pe una pe primul loc, chiar daca o vezi doar cu putin mai importanta. Dar depinde ce fel de medic vrei sa devii. Daca vrei sa te faci chirurg sau sa lucrezi la medicina de urgenta de exemplu trebuie sa dedici un timp deosebit de mare carierei; insa daca vrei sa devii medic de familie sau sa iti deschizi un cabinet de medicina pediatrica spre exemplu nu cred ca trebuie sa iti dedici atat de mult timp pentru deoarece la tine nu vor veni oameni cu urgente ci doar pentru o consultatie, un vaccin, o scutire etc. fiindca cei cu probleme grave se duc direct la urgenta. Nu ma pricep prea bine in domeniu dar cred ca vei putea sa iti alegi specializarea pe timpul facultatii. Te sfatuiesc sa te gandesti bine la ce iti doresti si sa iti urmezi idealurile.
Ca sa poti ajunge acolo unde-ti doresti, trebuie sa-ti faci planuri. Tintele mari se ating facand pasi mici. Dar...si pasii astia mici, aruncati unul "hais" si altul "cea", nu vor duce nicaieri. Ai nevoie de organizare . Ti-am spus aproape acum 3 luni de zile sa-ti faci un jurnal. Si liste. MULTE liste. O persoana tipicara ca tine n-ar trebui sa iasa in lume fara o agenda. DEZORDINEA te baga in depresie, invata s-o manipulezi.
Fa-ti planuri in fiecare saptamana. Propune-ti cateva lucruri si du-le pana la capat. Citeste mult, continua sa inveti, dar nu uita sa te si relaxezi, sa te distrezi. Ma gasesti si pe mail daca ai nevoie de ajutor
O saptamana linistita!
O prostie cu dumnezeul tau tu esti dumnezeu si ca sa fi fericit trebuie sa faci ce simti tu si spiritul tau adica sa ati urmezi inima si sa nu crezi ce zic parinti si oamnei tu trebuie sa crezi ce simiti tu cu adevart nu sa fi influentat de familie si prieteni tu treubie sa crezi in ce simti tu nu ce zic parinti si popi din biserici.
Am zis eu ceva de popi, de biserici, de parinti?, ...pe mine nu ma influenteaza familia si prietenii, pe mine ma fac fericita
Sincer sa fiu tu iti doresti o viata monotona normala fara nici un pic de adrelanila in ia. Daca vrei sa iti faci viata frumoasa fa lucuri nebunesti ori ce iti trece prin cap pana nu o sa incepi sa faci tot ce iti trece prin cap nu vei fi cu adevarat o persoana fericita.
Hmm...am zis ca vreau sa fac ceva ca sa fiu implinita ca nu am trait de geaba, adica facndu-ma medic voi putea face ceva pentru lume. Ce inseamna la tine lucruri nebunesti? ...nu vreau o viata cu adrenalina, vreau o viata calma, linstita, asta ma face fericita
ksm1485 întreabă: