anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce trebuie sa faci in viata pentru a fi fericit si implinit? Am abia 15 ani, vreau sa iau drumul cel bun de aceea sunt bucuroasa ca mi-a dat Dumnezeu minte si ca am sanse de un drum bun, mai am inca timp sa-mi formez anumite repere pe care le pot urma big grin De ceva timp ma autoeduc, ma corectez,invat ce e bun de la altii, imi place sa ascult, sa analizez si cel mai mult sa compar binele cu raul. De cand gandesc asa am devenit foarte sensibila si plang din multe dar imi trece repede, uff, nu stiu exact in ce stadiu ma aflu (cred ca acum ma maturizez ). Cand ma gandesc in trecut ma ia plansul imediat...iar cand privesc in viitor, privesc cu multa speranta, sa nu am o viata precum a mamei, a bunicii si a strabunicii dar nu vreau o viata cu o gramada de bani ca aia nu fac bine (totul trebuie sa fie echilibrat altfel dauneaza big grin ), vreau o viata cu un sot destept si calm, cu copii, cu o casa, (ai mei stiu sa rezolve problemele numai enervandu-se si tipand )de aceea zic ca vreau pe cineva calm. Problema este ca daca stau si ma gandesc atat la viitor voi uita prezentul si voi pierde si viitorul si prezentul, trebuie sa ma bucur si de prezent, si de adolescenta,...mi-am dat seama ca sunt si alte lucruri mai importante decat cartea, pana acum stateam mereu stresata cu scoala, ca daca iau vreun 8, tragedie laughing, eu zic ca e bine sa invat ce cred ca o sa ma ajute pe viitor, bineinteles ca invat si acum (cred ca e suficient sa ma mentin in jur de 9.35, cam asa ma vad fara sa ma strofoc prea mult), voi ce credeti, gandesc bine?

.Bun, deci cu rostul cartii m-am mai consolat oarecum. Acum incerc sa-mi fac prieteni, sa fiu fericita dar problema este ca nu sunt pe placul meu, nu vad pe nimeni care sa gandeasca ca mine, am o imagine proasta fata de cei din jurul meu, cred ca lumea tine numai pentru ea sad. In concluzie vreau sa fiu fericita, dar cum daca nu am prieteni? Imi doresc asa mult sa am o prietena buna, as da orice, dar nu sunt genul ala care toata ziua cu pupici si imbratisari cum fac prietenele pe la mine prin liceu de aceea nu sunt prea draguta pe exterior, stiu ca trebuie sa fiu mai deschis, intr-o familie dauneaza mult asta, stiu asta deoarece asa stau lucrurile in familia mea > Mi-am dat seama ca pentru trebuie sa fii si un pic siret, sa stii cum sa faci sa mearga lucrurile bine, "un om destept rezolva problemele dar un om si mai destept le evita ", asa si cu prietenii, cred ca pentru inceput trebuie sa fii destept, sa zici ca el, chiar daca are defecte, acceptandu-le si devenind prieten cu el le poti corecta, de chestia asta nu mi-am dat seama abia de putin timp big grin!

Momentan sunt la profilul mate-info dar am de gand sa ma transfer la SN pentru a urma o facultate de medicina. Cred ca asta e decizia care o sa-mi construiasca oarecum viitorul. Dar nu sunt in totalitate sigura puppy dog eyes

Deci, imi doresc sa fiu medic pentru a ajuta lumea, pentru a fi implinita ca nu am trait de geaba DAR a fi medic necesita multe responsabilitati IAR eu nu vreau sa-mii neglijez pe viitor familia, as vrea sa am timp de copiii mei, sa e dau o educatie buna. Cum va fi viata mea ca medic?
Sper ca-mi intelegeti intentiile?!
Am nevoie de sfaturi, de viata! happy

Cum pot sa-mi fac viata frumoasa?

+de asta tin sa spun ca am un Dumnezeu propriu, adica nu cred in totalitate in Biblie, eu culeg numai ce cred ca e logic. Eu cred ca totul tine de energii, de influenta binelui si a raului, nu cred intr-un rai cu floricele si intr-un iad cu foc, ci cred ca totul tine de constiinta, de impacrea noastra cu sinele. "Credinta fara fapte este moarta si faptele fara dreapta credinta sunt moarte " cam asa ceva, asta e din Biblie. OK, faptele fara adevarata credinta sunt moarte, dar ce inseamna adevarata credinta?, ca pana la urama fiecare, in afara de atei, cred tot intr-o putere, fiecare si-o inchipuie intr-un mod propriu, faptul ca difera numele, traditia, asta e altceva, Iisus Hristos nu a lasat nicio traditie, de ex. la noi ortodocsii, coliva fiind facuta din grau simbolizeaza intr-un fel faptul ca dintr-o samanta din pamant ies mai multe, si rodeste si invie acea samanta la fel ca omul, sper ca intelegeti voi la ce ma refer. Vedeti cum fiecare religie si-a format proopriile traditii?, fiecare a inventat, eu nu tin cont de astea. Judec gresit? V-am spus asta deoarece tine mult de fericirea mea, ca nu pot fi implinita si fericita decat prin Dumnezeu, de geaba le am pe celelalte daca nu-l am pe Dumnezeu!

Răspuns Câştigător
| Snowfall a răspuns:

Conceptul de fericire este pur subiectiv si se diferentiaza enorm de la persoana la persoana. Din cat am citit imi dau seama ca esti o persoana mai retrasa si nu iti este foarte usor sa te apropii de oameni, dar asta nu este un lucru rau. Iti vei gasi pana la urma un prieten/o prietena cu care sa te identifici in gandire si vei avea o relatie mult mai stransa si mai profunda cu persoana respectiva decat fetele de la tine de la liceu care azi sunt prietene, maine se cearta si se barfesc, saptamana viitoare se impaca si asa mai departe. De asemenea ceea ce am citit ma face sa cred ca nu esti o persoana care are nevoia obsedanta de a fi acceptata de cei din jur si care iti doreste zeci de prieteni; si este oricum mai bine sa ai 1-2 prieteni buni decat 20 despre care nu stii mai nimic. In legatura cu cariera si familia, chiar daca vrei sa le impaci pe ambele este imposibil sa le tratezi in egala masura, va trebui sa pui una din ele pe primul loc. Este un lucru extrem de bun si nu prea intalnit in generatia noastra sa privesti spre viitor si sa iti faci planuri pe termen lung, mai ales la varsta aceasta. Bineinteles ca este bine si sa traiesti clipa si sa te bucuri de adolescenta dar sa nu exagerezi cum fac unii, care stau numai prin cluburi, chiulesc si se drogeaza iar daca ii intrebi planuri au dupa terminarea liceului ridica din umeri. Un alt lucru bun pe care il observ la tine este ca esti o persoana introspectiva si analitica, care incearca sa se cunoasca, sa se autoeduce, sa se formeze, sa isi dea seama ce vrea de la viata, de ce este capabila si de ce nu si care are niste principii morale solide. Eu te-as sfatui sa te tii de idealurile pe care ti le-ai format si sa lasi sa treaca. Sper ca te-am ajutat!

| petriinna a răspuns (pentru Snowfall):

Multumesc mult de raspuns, m-a ajutat. Dar tu chiar crezi ca este imposibil sa le impac pe ambele (referitor la cariera si familie )? sad

| Snowfall a răspuns (pentru petriinna):

Pai din punctul meu de vedere cred ca poti sa le impaci, dar totusi trebuie sa pui pe una pe primul loc, chiar daca o vezi doar cu putin mai importanta. Dar depinde ce fel de medic vrei sa devii. Daca vrei sa te faci chirurg sau sa lucrezi la medicina de urgenta de exemplu trebuie sa dedici un timp deosebit de mare carierei; insa daca vrei sa devii medic de familie sau sa iti deschizi un cabinet de medicina pediatrica spre exemplu nu cred ca trebuie sa iti dedici atat de mult timp pentru deoarece la tine nu vor veni oameni cu urgente ci doar pentru o consultatie, un vaccin, o scutire etc. fiindca cei cu probleme grave se duc direct la urgenta. Nu ma pricep prea bine in domeniu dar cred ca vei putea sa iti alegi specializarea pe timpul facultatii. Te sfatuiesc sa te gandesti bine la ce iti doresti si sa iti urmezi idealurile.

| petriinna a răspuns (pentru Snowfall):

Pai chiar ca medic chirurg ma gandeam, ma fascineza ideea ca vietile oamneilor vor tine de mine, o operatie reusita o iau sub forma unei victorii! Mnaa... ceine stie, poate o sa-mi schimb princiipiile... o sa ma gandesc bine happy

9 răspunsuri:
| 1dintrevoi a răspuns:

Ca sa poti ajunge acolo unde-ti doresti, trebuie sa-ti faci planuri. Tintele mari se ating facand pasi mici. Dar...si pasii astia mici, aruncati unul "hais" si altul "cea", nu vor duce nicaieri. Ai nevoie de organizare happy. Ti-am spus aproape acum 3 luni de zile sa-ti faci un jurnal. Si liste. MULTE liste. O persoana tipicara ca tine n-ar trebui sa iasa in lume fara o agenda. DEZORDINEA te baga in depresie, invata s-o manipulezi.
Fa-ti planuri in fiecare saptamana. Propune-ti cateva lucruri si du-le pana la capat. Citeste mult, continua sa inveti, dar nu uita sa te si relaxezi, sa te distrezi. Ma gasesti si pe mail daca ai nevoie de ajutorwinking
O saptamana linistita!

| petriinna a răspuns:

Scriind astea, despre mine...mi-am mai dat seama de cate ceva happy

| Diamondnsr a răspuns:

O prostie cu dumnezeul tau tu esti dumnezeu si ca sa fi fericit trebuie sa faci ce simti tu si spiritul tau adica sa ati urmezi inima si sa nu crezi ce zic parinti si oamnei tu trebuie sa crezi ce simiti tu cu adevart nu sa fi influentat de familie si prieteni tu treubie sa crezi in ce simti tu nu ce zic parinti si popi din biserici.

| petriinna a răspuns (pentru Diamondnsr):

Am zis eu ceva de popi, de biserici, de parinti?, ...pe mine nu ma influenteaza familia si prietenii, pe mine ma fac fericita

| TheWhiteReaper99 a răspuns:

Sincer sa fiu tu iti doresti o viata monotona normala fara nici un pic de adrelanila in ia. Daca vrei sa iti faci viata frumoasa fa lucuri nebunesti ori ce iti trece prin cap pana nu o sa incepi sa faci tot ce iti trece prin cap nu vei fi cu adevarat o persoana fericita.

| petriinna a răspuns (pentru TheWhiteReaper99):

Hmm...am zis ca vreau sa fac ceva ca sa fiu implinita ca nu am trait de geaba, adica facndu-ma medic voi putea face ceva pentru lume. Ce inseamna la tine lucruri nebunesti? ...nu vreau o viata cu adrenalina, vreau o viata calma, linstita, asta ma face fericita