Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative, efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie.
Multa lume spune ca e culoarea care rromi o poarta, dar mie sincer imi place dar nu in exes. cel mai mult imi plac ochii verzi sunt cam irezistibili ) pentru mine. verdele este o culoare mai speciala pentru mine ca nimeni nu prea o poarta si sincer nici mie nu imi place sa o port doar sa scriu sau sa aiba prietenul meu ochii verzi )) nu este creeativ comentariul meu dar asta e parerea mea sincera poate o vom auzi si pe a ta
succes:*
---> Culoarea verde mie imi reprezinta si imi sugereaza ceva : calm, linistit, placut, bland.
---> Verdele inseamna si moda de anul acesta, adica moda ''eco''!
---> Mie imi place verdele foarte mult, mai ales ochii verzi!
---> Ma bucur ca te-am ajutat! :::
Salut Ptr mine culoarea verde inseamna: Verdeata, pentru ca toti pomii si toate ierburile au culoarea verde Naturaa Sper ca te-am ajutat.
Bună.
O regăsesc și în culoarea ochilor mei!
Înseamnă viață, simbolul speranței.
Sursa: http://www.armonianaturii.ro/......57-articol
Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.
Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. In fiecare primavara, dupa ce iarna i-a aratat omului cat de este de singur, dezvelind si inghetand pamantul care-l poarta, acesta a imbracat o noua haina verde, datatoare de speranta, redevenind fecund si hranitor. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare.
Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.
Expresia "se mettre au vert" ("a iesi la iarba verde"), nascuta din hipertensiunea datorata vietii citadine, exprima de asemenea nevoia unei intoarceri periodice intr-un mediu natural care a transformat tara, campul, intr-un substitut al mamei.
Culoarea verde in diverse traditii ale lumii
In crestinism, verdele a ramas simbolul Sperantei, virtute teologala. Crestinismul s-a nascut pe meleaguri cu clima temperata, unde apa si verdeta s-au banalizat.
Nu tot asa s-a intamplat cu Islamul, ale carui traditii s-au creat ca niste miraje, deasupra nemarginirii arzatoare a deserturilor si a stepelor. Invaluitor, linistitor, verdele este glorificat in monumentele religioase ridicate de stramosii nostri in desert.
Steagul Islamului este verde, iar aceasta culoare semnifica pentru musulmani emblema Mantuirii, simbolul tuturor marilor bogatii, materiale si spirituale, dintre care prima este familia: verde era mantia Trimisului lui Dumnezeu.
"Erin cea Verde" era, inainte de a deveni numele Irlandei, acela al insulei preafericitilor din lumea celtica.
Misticii germani (Mechtilde din Magdeburg, Angelus Silesius) asociaza verdele cu albul pentru a califica Boboteaza si virtutile hristice, justitia reprezentata de verde intregind neprihanirea albului.
Benefic, verdele dobandeste si o valoare mitica, aceea a pasunilor verzi ("green pastures"), ale raiurilor inverzite ale iubirilor din copilarie ("vert paradis des amours enfantines").
Verdele pastreaza totusi, o caracteristica stranie si complexa, care tine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor si verdele mucegaiului, simbolizand viata si moartea. Este imaginea adancimilor si a destinului.
Pa, pa.
Culoare verde înseamnă că ai nevoie de natură, de autenticitate. Ar trebui să te regăseşti, să te odihneşti mai mult. Verdele te va inspira să-ţi imaginezi locuri din natură, care îţi aduc speranţă şi linişte.(scuze ca nu am folosit la persoana I)
Saloth:*...
Dacă alegi accesorii, obiecte sau haine de culoare verde înseamnă că ai nevoie de natură, de autenticitate. Ar trebui să te regăseşti, să te odihneşti mai mult. Verdele te va inspira să-ţi imaginezi locuri din natură, care îţi aduc speranţă şi linişte.Deci in concluzie culoarea verde inspira LIniste!
Funda?:-s
misauratcuviata întreabă: