anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ceva formule din basme (si titlul basmului)va rogggg...raspunsuri cat mai rapide *fundita*

Răspuns Câştigător
| ELD a răspuns:

1. Basmul se situează într-un univers care cuprinde două lumi; cea reală a oamenilor şi cea imaginară creată de fantezia poporului.
2. Timpul în care se petrec evenimentele este un timp imaginar.
3. În orice basm indiferent de evenimentele prin care trec, personajele sunt pozitive şi negative. Personajele basmului sunt de două categorii cele care aparţin spaţiului omenesc şi cele care aparţin lumii fantastice. Personajele spaţiului uman au însuşiri obişnuite omului atât defecte cât şi calităţi (vitejie, înţelepciune, modestie, credinţă, laşitate, ipocrizie, trufie, răutate, invidie); personajele imaginare sunt înzestrate su puteri supraomeneşti care depăşesc forţele obişnuite ale oamenilor (vorbesc graiul oamenilor, au capacitatea de a transforma obiectele).
4. Tema basmului este lupta dintre bine şi rău, iar personajele se supun toate acestei lupte din această confruntare binele va ieşi întodeauna victorios, iar personajele negative vor fi învinse de personajele pozitive. Protagonistul va fi personajul care va pargurge un drum presărat cu obstacole pe care le va depăşi, dovedind de fiecare dată o altă virtute a sa. În lupta pentru stabilirea dreptăţii şi a adevărului eroul principal va încerca să răspundă idealurile omenirii (dreptatea, libertatea, iubirea, credinţa, adevărul).
5. Orice basm conţine în structura sa formule concrete:
a) formula introductivă prin intermediul căruia se poate pătrunde din realitatea concretă în lumea imaginară a basmului.
b) formulă mediană care face legătura dintre două segmente importante ale basmului-atrage atenţia ascultătorului că protagonistul mai are de traversat obstacole şi de parcurs greutăţi.
c) formula finală ce marchează sfârşitul evenimentelor fantastice ieşirea din lumea imaginară a basmului şi întoarcerea ascultătorului înrealitatea concretă. Uneori povestitorul aminteşte în finalul basmului că el însuşi a fost martor la evenimentele narate pentru a da asfel valoare de adevăr basmului.
6. Mesajul basmului reiese întodeauna la sfârşitul evenimentelor.
Stilul naraţiunii este specific naraţiunii populare. Limbajul folosit este simplu, popular caracteristic comunicării orale. Expresiile folosite vor fi cele specifice lumii satului dar încărcate de figuri de stil.
baftahappy:*

2 răspunsuri:
| AnaEindragostita a răspuns:

o printesa salvata de un print care era prins de un dragon si o vrajitoare
printesa a lesinat si printul a sarutato iar dupa aia dragonul a vazut cum o apara de vrajitoare hai ca niti spun un pic din poveste
- TATA fata asta e rea e o printesa rea! asculta dragonul la print cand vb cu tatal sau
Dupaia a ajuns la castel
- o voi salva! spuse printul
cand vruiau so ia :
- Nu te grabi printule printesa e a mea! spuse vrajitoara
- Nu e adevarat apartine mie! spuse printul
Dragonul spuse:
- parco no vruiai iai spus la taicato asta!
Da?!?!?! spuse printesa
-Nu! vorbeam de ea
- nu te voi lasa sa mi-a furi! spuse printul
Dragonul cand vazu ca printul o apara pe printesa vazut ca vrajitoare la pus pe o vraja de la om la dragon pentru a-l face rau acum ii sa inmuiat inima si a devenit iarasi om
Vrajitoare cea batrana si cotofana a fost singura asa ca o lumina trimisa de Dumnezeu a luat-o si a evaporat

PACEA LUMII

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

A fost...cand puricele avea paduchi., si merse merse