anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Chiar daca ma pun devreme la culcare, adorm tot tarziu. Credeti ca somniferele ar fi o solutie?

Răspuns Câştigător
| Farcas a răspuns:

Daca esti copil, nu in nici un caz nu ar fi o solutie. Fa miscare sau sport! Cheama`ti o prietena ca sa nu te duci singura si mergeti afara la alergat, sau fa inainte de culcare cu jumate de ora ceva efort(aerobic, danseaza, vezi tu) si sa vezi cum adormi imediat.In caz ca nu te ajuta, nu ar fi rau sa consulti un medic.

11 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Nu cred. E bine sa iti faci un program al activitatilor. Poate dai dovada de sedentarism si aceasta este cauza. E bine sa iti faci un program in asa fel incat sa te culci cand ti-e somn si nu de nevoie.

| anad a răspuns:

Somniferele sunt droguri care pot sa dea dependenta si exista riscul sa nu mai poti dormi fara ele. Cel mai indicat este sa incerci sa afli cauzele si sa le combati in mod natural.Incearca sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. Nu consuma prea mult seara la masa pentru a nu te chinui digestia peste noapte. Incearca sa manaci cu cel putin trei ore inainte de a te culca.Asculta muzica ambientala si daca nu poti adormi ia o carte si citeste.

| rrarres a răspuns:

Sincer somnieferele sunt bune(la adulti)! Dar sanatatea ta nu o sa fie bine daca iei somnifere cel mai bine e sa te loveasca unul cu un ciocan(Glumesc)! Incerca sa numeri oi sau ziua sa faci mult efor sa fi foarte obosit astfel incat sa adormi ca un bebeblus.Succes!

| Maia a răspuns:

Nustraight face! Iti zic eu ca am incercat, iar efectul ori este intarziat si nu dormeam noaptea ci dimineata laughing, ori este prea intens si dorm de nu ma mai trezesc. Tin sa specific ca am fost la medicul de familie si mi-a dat somniferele cu reteta! Cred ca tot ce trebuie sa faci este sa-ti impuii tie sa te culci devreme! Tc happy!

| Alice_6278 a răspuns:

Nu cared ca ai nevoie de somnifere.iti strici sanatatea nu este nevoie sa bagi in tine difrite kimikate.mai bine gindesthete la ceva frumos.incearca sa te linisthesti si inchide ochii.:*Somn usor

| Mina a răspuns:

NU, in niciun caz. Incearca sa nu bei dupa ora 16:00 cafea sau bauturi care contin cofeina si inainte de culcare bea un pahar de lapte cald sau o cana de ceai de tei cu miere. Fa ceva relaxant cu jumatate de ora inainte de culcare, dupa care te intinzi in pat, te gandesti la ceva frumos si. somn usor. happy

| DianaLostInDreams a răspuns:

Nu.Incearca sa dormi la pranz cam 2 ore.

| hax0r a răspuns:

Somnifere sau. bea 2 cani de lapte sau mananca ceva cu ceapa. that should do the trick.

| kurt a răspuns:

Sa nu faci asta laughing) am incercat ca eu ma culc pe la 2-3 si ma trezesc la 9, am luat si m-am trezit la 12 laughing

| Rebecca86 a răspuns:

Nu, in niciun caz, indiferent de varsta. Bea un pahar cu lapte cald inainte de nani sau ceaiuri de tei si alte plante care linistesc.

| constantyna a răspuns:

Somniferele nu sunt o solutie buna.Incearca sa te linistesti inainte de a te aseza in pat, sa bei putin ceai de tei, sau o cana cu lapte dulce cald, sa citesti ceva (un text usor de inteles), sa fie liniste, etc.Nu manca mult chiar inainte de a te duce la somn, nu bea cafea seara(sau deloc, nici ziua), nu te agita, nu te supara.Noapte buna!