O intrebare foarte inteligenta. insa eu cred ca gaina si cocosul au picat de la Doamne-Doamne de sus si apoi au avut un outz :X
Daca gandim logic gaina... adica daca era oul primul nu avea cine sa il cloceasca . dar oricum stiu ca intrebarea asta e pusa la vrajeala te plictisesti?
Uhhh, eu zic ca mama lu stefan cel mare a fost prima, si era ea odata calare pe un cal alb, da nu prea, si trecand ea cu barda printre turci, a taiat-o unu la burta. Evident, in chinurile facerii, din cauza concentrarii, natura i-a acceptat suspinul, si a *** ou de aur )
nu stiu daca se intelege ceva din toata treaba asta, da eu chiaaaar ma plictisesc acum. Intrebari mai aveti? )
Ia uite te in lista ta de raspunsuri si unde vezi numele "andrei" adica mai sus te duci frumusel iei o cheie si razuiesti ecranul in dreptul sau, dupa care ii raportezi raspunsul pe motiva ca "Frate esti prea prost pentru site "
Gaina desigur! Cum exista oul fara gaina? Sau crezi ca Dumnezeu a facut oul si a eclozat singur fara sa stea o gaina pe el (sa-l cloceasca)
In stiinta se spune ca gaina, de ce? pentru ca se trage din dinozaur este un dinozaur evoluat sa spun asa
Cercul de raspunsuri nu se termina niciodata in legatura cu aceasta intrebare. Am fi tentati sa spunem ca gaina a aparut prima, dar nu dintr-un ou a aparut? si daca a aparut dintr-un ou, cine a facut oul acela? o alta gaina! si tot asa...
Cum s-a mai spus, prefer sa cred in cele doua variante:din punct de vedere religios, gaina si din punct de vedere stiintific, oul, insa tot se contrazic.
Nu cred sa fi gasit cineva o solutie pentru intrebarea asta.
Dar daca o luam stiintific, stim ca totul a plecat de la o celula care s-a divizat pana s-a inmultit suficient incat sa formeze un organ sau o grupare de celule. Daca celulele prin reproducerea si unificarea lor au format o unitate cum ar fi oul? apoi, el evoluand si eclozand cu ajutorul anumitor factori naturali a dat fiinta unui pui care a devenit gaina si astfel procesul continua. Ei bine? Asa-i ca e mai credibil decat varianta religioasa? Eu spun ca da si este si mai interesant. Varianta religioasa incepe si se termina, oarecum, prea repede si prea simplu.