Din fericire nu am trecut prin asa ceva, dar sper ca am gasit ceva sa te ajut:
Ai trecut demult de varsta adolescentei, dar, uitandu-te in oglinda, constati ca ti-a aparut acnee, de care credeai ca ai scapat de ceva vreme. Te surprinde si te indispune perspectiva: te gandesti ca va trebui sa te duci la medic, sa folosesti diverse creme, carora le trebuie timp pentru a-si face efectul, nu esti sigura ca vei obtine rezultate satisfacatoare... ca sa nu mai spunem ca stai si cu teama in suflet: daca vor ramane cicatrice inestetice?
Ei bine, ce e de facut? Ca in orice "batalie", trebuie sa-ti schitezi un "plan de atac". In primul rand, te duci la un specialist in dermatologie, care iti va pune un diagnostic. Este foarte important sa cunosti cauzele care au dus la aparitia acneei. Acestea ar putea fi o hipersecretie de hormoni androgeni de catre glandele endocrine, receptivitate crescuta la hormonii androgeni a glandelor sebacee, hipersecretie de sebum sau o serie de factori microbieni locali.
Netratata corespunzator, acneea are evolutie ciclica, alternand perioadele de ameliorari (cand ti se pare ca ai scapat), cu perioade de exacerbari spontane. Intensificarea eruptiei are loc toamna, cand scad radiatiile ultraviolete, precum si in perioada premenstruala, cand se accentueaza tulburarile hormonale.
Prin tratament se urmaresc mai multe obiective: scaderea secretiei sebacee, combaterea microbismului local si inlaturarea retentiei de sebum. Dar, asa cum am spus, nu ai garantia ca vei obtine rezultatele sperate si ca tenul tau nu va "pastra" nici o urma inestetica.
Pentru a fi mai linistita si mai sigura ca vei scapa de aceasta problema, iti sugeram o metoda revolutionara de tratament, respectiv terapia laser de joasa energie (LLLT).
LLLT este o terapie locala, nedureroasa, care nu produce radiatii ionizante, nu are efecte secundare, nu produce scaderea globulelor albe sau rosii, nu determina imbolnavirea de cancer si nu prezinta pericol de contaminare bacteriana sau virala. Cu alte cuvinte, nu ai de ce sa nu incerci! Vei fi placut surprinsa de rezultat.
Procedura aceasta actioneaza prin efecte bio-stimulante anti-inflamatorii si anti-alergice, regenerare si reparare a tesuturilor, stimularea imunitatii naturale si accelerarea procesului de cicatrizare a leziunilor acneice. Asadar, tenul tau are toate sansele sa redevina neted si luminos!
Cu toate acestea, trebuie sa tii seama de faptul ca terapia LLLT nu este recomandata tuturor pacientilor. Renunta la ea daca esti insarcinata sau suferi de una dintre urmatoarele afectiuni: insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, afectiuni de natura maligna sau TBC cutanat.
Doctorul Gabriela Ciobanu, specialist in dermato-venerologie, ne spune ca rezultatele terapeutice sunt mult mai bune atunci cand acneea este tratata cumuland terapia LLLT cu cea generala, care consta in administrarea de antibiotice si mentinerea unui regim alimentar adecvat, sarac in grasimi.
Take care!
elena2312131 întreabă: