| babyangel a întrebat:

Cine a inventat scoala? si cu ce scop?
(scopu il cam stiu.)

48 răspunsuri:
| ViVi a răspuns:

Pentru a nu prostiwinking pentru ca trebuie sa fim orientati cu un scop in viata si sa fim pe cont propriu ti-ar placea ca acum sa stai in copaci si sa mananci insecte thinking

| AndreeaDeea56 a răspuns:

Ca sa nu fim cu toti niste inapti care nu stiu sa lege 2 cuvinte.

| username_4398 a răspuns:

Ca sa aiba unde cheltui timpul copii, si pentru a nu-i satura pe parinti in fiecare zi, si ultimul variant sa ne invete minte!))

Răspuns utilizator avertizat
| missME a răspuns:

Istoric vorbind din cate imi amintesc eu, scoala a fost inventata de romanithinking si au inceput nobilii, care isi duceau copii la scolile private pentru a-i educa, cizela etc. Incet incet scoala a devenit accesibila pentru toata lumeawinking

| Instinkt a răspuns:

Prima oara parca arhimede a invitato deci la greci sa inventat si pentru a invata oamenii dar de fapt primele ore se tineau in triburi cand batranii satului le spunea la tineri ce trei sa invete

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prima şcoală românească se află în interiorul curţii Bisericii Sfântul Nicolae din Brasov din cartierul istoric Şcheii Braşovului. Primele cursuri în limba română au avut loc aici în 1583. Actuala clădire datează din anul 1760. În prezent edificiul adăposteşte "Muzeul Prima Şcoală Românească", sub conducerea filologului Vasile Oltean.
Adaug
Diaconul Coresi şi colaboratorii săi (Călin, Mănăilă, Şerban Coresi, Toma, protopopii Iane şi Mihai ş. a.) au realizat cele dintâi cărţi de circulaţie în limba română, făcând posibilă biruinţa definitivă a scrisului în limba poporului, tipărindu-se între anii 1556-1588 a circa 40 titluri de carte în sute de exemplare, care s-au răspândit în toate ţinuturile româneşti.
La ce foloseste o scoala? scoala ca institutie sau scoala ca si cladire unde invata elevii? Oricum un loc unde copii pot invata in mod organizat asistati de profesori.

| Casiana a răspuns:

Cine nu a avut de lucru si a inventat-O?laughing

Glumeam!

Cum toti ti-au zis cine a inventat scoala, eu o sa iti zic parerea mea...Era o recalama parca, si zice "Scoala te face mare"...Eu acum sunt la facultate, si imi amintesc cand eram prin clasa a VII-a si ziceam ca urasc scoala...Si acum, cand vad ca incep sa imi conturez un viitor, ma bucur nespus de mult, ca parintii m-au sprijinit si m-am tinut de scoala...Si crede-ma ca trebuie sa te bucuri acum de scoala pentru ca este o perioada minunata... Unde vei mai putea sa razi de profesori, sa faci glume la colegi?

Pa, pa!

| fabogov a răspuns:

Dacă te intrebi cine, cred că primele noțiuni de școală apar în perioada pașoptistă dacă nu mă înșel... având ca scop îmbogățirea cunoștințelor poporului. Nu mai știu exact CINE a fost "inventatorul" dar am învățat despre asta pentru BAC...
Succes.

| iully a răspuns:

Pai scoala nu poate sa o inventaeze decat un om fara cap. un bou:@:@:@

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala a inventat-o cineva f. f. f. f. rau, cu scopul de a ne tortura -.-

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala a fost inventata de un geniu superior

| Ađııa a răspuns:

Scoala a fost inventata sa thinking ne enerveze :-l sa ne dea dureri de cap sa o injuram de "toti mortzii" si etc.

si mai trz sa ne ajute chatterbox

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala a inventato un NEINTELIGENT...pentru a strica copilaria si adolescenta multor persoane ...PE:tocilarii spun lucruri bune despre ea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu tu stii? poti sa imi spui si mie ady boss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Enstein a invetnato

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

D.cornel

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scopul este sa ne chinuie pe noi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scoala exista si acum 5000 de ani.Deci e destul de greu sa zici cine a inventat-o.Ar fi destui oameni inteligenti si fara scoala. Einstein a parasit scoala in clasa 7.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fost un prost fara minte

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca sa invatam

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca era prost

| Madalin12341213 a răspuns:

Ca sa avem de unde sa Qlim si sa vedem bunaciuni noi laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A chiuli sau a nu chiuli aceasta e intrebarealaughing!

| yony_7173 a răspuns:

Eu cred ca scoala a fost inventata de un geniu cu scopul de deveni cineva si eu cred ca este un lucru foarte bun:X:X:X:X:X:X:X:X

| Floreenofficial a răspuns:

Scoala exista de cand lumea si pamantul.oamenii...au inventat-o.era sa zic profii rolling on the floor, da mai stii?smug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

ERa un mare neinteligent.ne strica copilaria!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa dea dracii in burta si in capu aluia care a facut scoala cum a inceput scl gata numa ghinioane ai dracu na avut ce face cand a inventat scl mai bine isi baga un batz in cur!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine a inventat scoala sasi deie un capac)))

| vanea206 a răspuns:

Scoala o inventato un psih adinocika

Întrebări similare