Eu m-am inaltat si data faptului ca am facut baschet in gimnaziu, liceul cat si inaltimea celor din familie sunt inalti, asa ca m-am oprit la 1.77 in jurul varstei de 19 ani.
Dar la 18 ani ce inaltime aveai? asa e si la mine. unchii mei sunt toti inalti de la 1, 79 pana la 1, 87. si si taicameu are 1, 81 iar eu doar 1, 76
De mica am fost mai inalta si slaba cat o scobitoare fata de alti copii. La varsta de 10 ani tin minte ca eu eram cea mai inalta din clasa, uram ca eram prima la sport ...
Cresterea la fete se opreste in jurul lui 20-21 si la baieti 23-24, desi depinde de multi factori, pot fi si mai devreme. Din cate stiu dupa 19 ani nu am mai inaintat in inaltime, pe cand in latime nitel da ... Ce pot sa spun cat aveam la 18 ani, nu vreau sa bag erori. nu mai tin minte. Au trecut atatia ani
.
Nu te incapatana si fa un sport. Joaca cu prietenii pe afara baschet daca urasti orele de sport de la scoala. Sau ia-ti un abonament la piscina si fa inot. Sportul ajuta si la sanatate cat si la musculatura, iar tu ca baiat sincer e frumos sa ai corpul un pic sculptat, decat cu burta si lasat... Ingrijeste-te pe tine insati.
Nu e vorba de corp... pentru ca mai multumit de cum arat acuma nu as avea cum sa fiu. eventual sa mai imi definesc patratelele. si nu e vorba de sport ca fac sport dar inaltimea e problema. atat
Am gasit o chestie interesanta pe internet: "Cat de inalt va fi copilul?"
Inaltimea pentru baiat:
Înãltimea tatalui + înãltimea mamei + 13 cm, apoi împãrtiti la 2.
Exemplu:
Tata=180 cm
Mama=160 cm
Bãiatul: (180 cm + 160 cm + 13 cm) / 2 = 176, 5 cm
Inaltimea pentru fata:
Înãltimea tatãlui + înãltimea mamei - 13 cm, apoi împãrtiti la 2.
Exemplu:
Tata=172 cm
Mama=166 cm
Fata: (172 cm + 166 cm - 13 cm) / 2 = 155, 5 cm
--------
Deci, in cazul tau : inaltimea tatalui 183 + inaltimea mamei 164 + 13 cm = 360
360:2=180 (asta va fi inaltimea ta)... asta o vei vedea numai tu daca asa va fi, poate sa fie si mai mare decat asta
Sper sa fie. am vazut si eu chestia asta dar mii ciuda ca nu is inca. sper sa mai cresc. imi pun toate sperantele ca voi mai creste...
Mai ai timp sa ajungi 1.80 cel putin, dar cum se spune si mai suus, se poate sa mai cresti se poate f bine sa ramai asa. vezi in timp
Cred ca nimeni, numai cei care fac inot, baschet... Dar stai linistit/a chiar daca esti mai scund in timp o sa te ingrasi si o sa arati mai bine. Decat sa fii cat bradu si scheleton.
Am vorbit cu multe persoane si multi au mai crescut dupa 18 ani. dar vreau niste confirmari de aici ) eu am 1, 76 si am 75 kg... nu sunt gras ci facut da vreau sa mai cresc...
)
Cat mai vrei sa cresti? Nu iti ajunge? Nu o sa mai cresti stai linistit. esti bine asa...
Vreo 5 cm ar fi de ajuns. dar vreau neaparat sa cresc... adica taicameu e cu 7 cm mai mare ca mine! 1 si asta nu-i logic... eu trebuia sa fiu macar cat el si nici maicamea nu e mica(1, 64) pai de ce nu o sa mai cresc? am vorbit cu multi si au zis ca si dupa 21 de ani au crescut si am si vazut un caz. eu cu ochii mei. de la 18 la 19 a crescut 5 cm oricum eu nu m-am maturizat total.inca mai am cosi si nu mi-a aparut barba(doar musata)
) totusi
Eh lasa 5 cm nu se observa. poarta papuci cu toc)...
Tu ce varsta ai? si ce inaltime?
165 si 18. Eu zic ca e bine așa.
E foarte bine. dar totusi eu trag sperante ca pana la 22 de ani mai smulg din glanda endocrina suficienti hormoni de crestere sa ajung la 1, 80 :-s
Bine domnule gigant. Vrei sa intimidezi lumea, ha?)
Vreau doar sa nu ma simt naspa cand stau in prezenta fetei de care imi place. pentru ca ei ii place foarte mult sa poarte tocuri ( nu stiu de ce ) si ea avand 1, 70 fara tocuri. cu tocuri ma uit in sus la ea. putin ) cred ca are vreo 1, 79-80... de aia trag tare sa mai cresc
Atata timp cat ai mai multe kg ca ea, merge...Succes cu crescutu:p
La 18 ani aveam 177cm si acum cateva luni cand m-am masurat aveam 183, deci da, e posibil sa mai cresti dupa 18 ani, putin cei cert, dar la mine asa a fost.
Si ce varsta ai acuma?
20
Si ai schibat ceva in alimentaie sau in stilu de viata? sau domiciliul?
Mananc sanatos de ani ca am facut sala. am facut pauza 5 luni, dar de 8 luni in coa am reinceput, si alerg si dimineata, nu prea are legatura cu cresterea in inaltime, poate doar in masa musculara. de domiciliu ce sa zic, la 14 ani aveam 1.45 cam asa, cand am venit aici in Italia, in a 8 inca eram asa, dar in a 9 am crescut deodata.
Eu sincer sper sa mai cresc macar vreo 5 cm. pentru ca am vorbit cu aproape toti unchii mei si i-am intrebaat despre problema asta. si foarte multi dintre ei au spus ca au crescut dupa 18 ani. si unu zicea ca a crescut vreo 10 cm la 19 ani sper si eu sa mai cresc pentru ca inaltimea pe care o am acuma nu prea imi convine. nu sunt chiar mic. am 1, 76 dar totusi eu zic ca e putin
Depinde ce e mare la tine. nu esti chiar mic, ce sa zic de aia in jur la 160cm. oricum din a 9 si pana acum ca am terminat liceul, am fost mereu al 2 la inaltime. era unu in clasa la 189 . restul de la 180 pana la 172, stiu ca ne tot masura la sport sa ne faca de ras sau nu daca aveam greutatea ideala, profesor nebun ce sa mai
Am vorbit cu multa lume si pana acuma ce m-a impresionat a fost unu care a rescut de la 18 ani vreo 20 de cm... depinde mult si de genetic. totusi e mai bine sa fii mai inalt ca te poti uita la femei cu picioare lungi, nu?
daca esti mic..alea nu o sa te bage in seama. faza la mine e ca tot asa am avut. mi-a placut tot de fete de 1, 70 si si mai bine, pana acuma nu am vazut inaltimea mea ca pe o problema, dar de acuma realizez ca atunci cand ies cu o fata inalta si ea e pe tocuri ma depaseste si asta ma baga in boala rau de tot
Ala cu 20cm e chiar ciudat, nu am mai auzit asa ceva. posibil pana la 18 a crescut putin dar continuu, si la 18 a facut un hop rapid. totusi era ciudat sa nu fiu mare, mama ca femeie e inalta are 1.75 si "tatal" meu era destul de inalt parca. doar sa ma fi facut cu altul sa ies mic . oricum nu e ca m-am masurat la 5 luni sa vad cat am, odata ce am depasit 180 nu ma mai intereseaza, chiar daca nu mi-ar fi parut rau sa am un 190 asa. mama zice ca mai am timp pana la 22 sa ii ajung, cine stie
. cand intru pe usa, bag picioru inainte si dupa capul si restul corpului ca varu" meu
.
) era vorba de unu... da a crescut tarziu asta a fost toata faza... pentru ca el avea vreo 1, 70 si tiacasau avrea vreo 1, 95. si asa a crescut atat de mult totusi e bine sa fii inalt. nici pe mine nu m-ar mai interesa dupa ce trec de 1, 80. dar pana acolo vreau neaparat sa ajung. acuma trag tare
iau ceva suplimente nutritive si ma apuc si de inot (am mai facut dar putin timp).
VulpeaDinUmbra întreabă: