| PurpleAngel13 a întrebat:

Cine e la liceu la profilul bio-chimie? Ce materii se fac? La chimie se fac experimente?(daca snteti din Ploiesti sa spuneti si la ce liceu)Multumesc.

3 răspunsuri:
| AG a răspuns:

Eu sunt bio-chimie, clasa a X-a, dar nu sunt din Ploiesti. In clasa a 9-a am facut o mica parte de laborator, dar mica, pentru ca nu prea ai ce face. Ca materii se studiaza foarte echilibrat, nu se pune accent doar pe chimie. Studiem limbile straine, matematica, romana[si nu ca la mate info, in clasa a 12-a faci o ora de romana, noi facem normal, 4 ore au fost in clasa a 9-a iar acum 3 pe saptamana]. E cel mai echilibrat profil din punctul meu de vedere si al profesorilor meihappy

| pisi1793 a răspuns:

Fc 5 ore de fizica, 3 de biologie si 3 de chimie. daca asta te interesa mai mult.plus matematica in fiecare zi

| Enchanté a răspuns:

Eu sunt la bio-chimie, dar nu din Ploiesti. Totusi, iti pot spune ca A.I.Cuza e cel mai prestigios din Prahova happy
Materii, hmmmmm.Pai, majoritatea profesorilor mei sunt inspectori, deci nu le pasa ca am nu stiu cate zeci de probleme la chimie, sau nu stiu cate lectii la biologie de pregatit pentru. saptamana viitoare. E putin ironic numele profilului, pentru ca, cel putin la mine sunt materii care se lucreaza mai intens decat cele de baza. De exemplu am 5 ore de matematica (mai multe decat cei de la mate-info) si e un adevarat hard work, pentru ca e mult de invatat, de lucrat...si practic, pierzi timpul pe care ar fi trebuit sa-l acorzi celorlalte materii. Se pune accent pe limbile straine, pentru ca multi dintre noi aplica pentru burse in strainatate, romana nu pune probleme daca esti descurcaret/descurcareata si stii cum sa legi cuvintele "sofisticate", doar ca literatura te omoara. Cel putin eu, am de citit 2 carti pe saptamana. Chimia cere MULT, biologia trebuie invatata cap-coada ca n-are nicio logica, mai ales cand intervin denumirile latine, problemele trebuie rezolvate dp. o schema anume. Din a-9a eu am inceput sa rezolv probleme pentru. BAC la biologie. Nu mai spun ca tezele de pe semestrul II au constat in modele de Bacalaureat.
E greu, dar daca vrei medicina, treci peste toate.