Buna Alinu stiua!
Depinde ce retete vrei!
Iti voi da cateva dar nu stiu daca sunt usoare.
Islere
Ingrediente:
- 200 g. nuci macinate
- 200 g. zahar
- 400 g. faina
- 400 g. unt
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un vas si apoi adaugati untul taiat bucatele mici. Frecati faina cu untul impreuna, apoi adaugati zaharul si nuca si amestecati bine toate ingredientele pana obtineti un aluat fraged.
Dati 1h la frigider, apoi puneti pe o planseta tapetata cu faina o jumatate din aluat si intindeti cu sucitorul. Se intinde de grosimea de 5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite (puteti folosi un pahar). Se coc la foc mediu citeva minute pana incep sa se rumeneasca pe margini, se scot din tava imediat cu un cutit si se pun pe un platou. Dupa ce acestea se racesc se ung cu gem sau crema de cacao, doua cate doua.
Pentru crema de cacao aveti nevoie de: 250 g. unt rece, 1/2 pahar apa, 150 g. zahar, 50 g. cacao. Frecati untul spuma si intre timp puneti restul ingredientelor la foc pana obtineti un sirop. Dupa racire incorporati putin cate putin untul si amestecati bine pana la obtinerea cremei. Pentru glazura folositi Finetti in doua culori.
Timp Preparare: 1 h 30 '
Bezele
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g zahar
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Se bat albusurile intr-o cratita, se amesteca cu zaharul vanilat si se bat din nou cu zaharul pana se tine albusul bine. Compozitia trebuie sa fie destul de tare, astfel incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Puteti sa adaugati doua picaturi de colorant alimentar, daca doriti sa fie mai aratoase. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele, fie cu cornetul, fie cu o lingurita, potrivit de mari, tinand seama ca ele cresc la copt. Se coc la foc foarte moale, circa o jumatate de ora, avand grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava si se servesc fie simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau cu inghetata la mijloc. Pentru aceasta, pe masura ce se scot, se apasa usor fundul cu degetul cel mare, ca sa formeze un fel de scobitura, in care sa intre mai multa frisca. Aceasta se pune cu lingurita. Bezelele pentru servit cu inghetata se fac ovale.
Timp de preparare: 50 min
Strudel cu Mere
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj cumparat
- 5 mere mari
- 150 g. zahar tos
- scortisoara,
- zahar vanilat,
- 2-3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se rad merele si se pun la calit cu zaharul pana scade zeama ce isi lasa, aproape de tot, apoi se pune pesmet (cit sa nu fie zemos) si mirodeniile. Compozitia asta se pune pe foaia de foietaj, se ruleaza, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor la foc mare pana creste si apoi mai incet, pana se coace foietajul. Se taie caldut.
Timp de preparare: 40 min
Salam de biscuiti
Ingrediente:
- 1 kg. biscuiti simpli
- 900 ml. lapte
- 1 pachet margarina
- 11 linguri zahar
- 5 linguri caco
- 3 sticlute esenta de rom
- 700 g. rahat
- 50 g. nuca de cocos
- stafide dupa gust
Mod de preparare:
Se rup biscuitii in bucati nici mari nici mici intr-un vas mai mare, se taie rahatul fasii. Separat se fierbe laptele, se adauga margarina si zaharul la foc mic pana cand se topesc. Se da vasul de pe foc si de adauga cacao si se amesteca pana nu mai raman cocoloase. Se mai da intr-un clocot si se adauga esenta de rom. Se toarna peste biscuiti, rahatul taiat stafidele si nuca de cocos si se amesteca pana se omogenizeaza cu laptele fiert margarina si zaharul. Pentru aceasta compozitie aveti nevoie de 3 coli de celofan. Compozitia se imparte din ochi in 3 parti si se ruleaza fiecare parte ca pe un slam. Se pune la frigider pana a doua zi.
Gogosi
Ingrediente:
- 600 g. faina
- 350 ml. lapte
- 30 g. drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 3 galbenusuri
- 30 ml. esenta rom
- coaja de la 1 lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf sare
- 50 g. unt
Mod de preparare:
Incalziti laptele cat sa fie bine caldut, adaugati sarea, zaharul si dizolvati si drojdia. In faina din vas faceti o gaura in care turnati laptele in care ati dizolvat dorjdia, amestecati cu un pic de faina si lasati sa dospeasca.
Cand a dospit, adaugati cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat, coaja de la lamaie, esenta de rom si untul. Framantati totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand a dospit il rasturnati pe o planseta data cu faina si cu mana il intindeti la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperiti si lasati asa inca 30 minute la dospit, dupa care se coc in ulei incins pe o parte, si pe cealalta. Pentru ornat ungeti partea de sus cu putina miere si presarati bombonele sau nuca de cocos.
Pofta buna! Daca vrei sa aflii mai multe retete si vrei sa iti alegi ti-as recomanda site-ul http://retetesimple.blogspot.com/.
Sper ca te-am ajutat!
Pa, pa
Andrei67y5 întreabă: