Jumatate l de lapte
200g zahar
2 galbenusuri
1 pachet unt
5 linguri faina
esenta de vanilie
zahar vanilat
se amesteca 300g lapte cu faina si galbenusurile, resul de lapte se pune la fiert cu zaharul peste care se pune compositia din vas si untul. Se amesteca pana se ingroasa crema. (amesteca pentru ca altfel vor ramane niste 'bobite' de unt netopit)
Iese foarte foarte foarte foarte foarte foarte buna
Ce reteta ma este si aia :
2 linguri de... X
2 cani de... X
un varf de... X
Un Cofetar Adevarat Foloseste Grame sau Kilograme nu porcarii sau voi nici o data nu ati cantarit alea " 2 Cani "?!
Crema de ciocolata pentru tort
Ingrediente :
400 grame unt
100 ml lapte
30 ml zeama de lamaie
100 grame cacao
350 grame zahar
4 oua
Mod de preparare :
Se formeaza o compozitie din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu crema obtinuta.
Aceasta crema se poate folosi la umplerea blatului de tort sau la umplerea diferitelor prajituri.
Sper sa-ti placa reteta!
anonim_4396 întreabă:
Joannaa întreabă: