Curiozitati din categoria Alimente
curiozitati din categoriile - stiati ca? Stiati ca doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?
curiozitati din categoriile - stiati ca? Un studiu realizat de cercetatorii italieni asupra populatiilor din sudul Europei arata ca exista o proportie inversa intre frecventa utilizarii cepei in alimentatie si riscul de aparitie al mai multor forme de cancer: bucal, esofagian, colo-rectal, laringian, de san, ovarian, de prostata, renal. La fel ca usturoiul si prazul, ceapa prezinta capacitatea de a acumula seleniu din sol, o substanta protectoare impotriva aparitiei cancerului. Consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat, intr-un alt studiu francez, cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidentei cancerului de san.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Sucul de morcov este un pretios ajutor al celor care sufera de digestie dificila sau lipsa poftei de mancare. Morcovul este bogat in substante anti-oxidante ca vitamina A, dar si alte vitamine si minerale, atat de necesare organismului uman. O cura de zece zile cu suc proaspat cicatrizeaza ranile facute de ulcer si imbunatateste vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Sunt mai mult de 20 000 de feluri de bere?
curiozitati din categoriile - stiati ca? Singurul aliment ce nu se deterioriaza este mierea.
curiozitati din categoriile - stiati ca? In secolul al 16-lea, in Anglia, berea facea parte din micul dejun?
curiozitati din categoriile - stiati ca? Consumul zilnic a trei cesti de cafea sau a sase cesti de ceai imbunatateste capacitatea de memorare a femeilor in varsta, dar nu are nici un efect asupra memoriei barbatilor, potrivit unui studiu realizat in Franta, care a fost publicat in revista medicala Neurology. Cercetatorii au examinat legatura dintre consumul de cofeina si performantele intelectuale "cognitive" (memorie, limbaj, logica). Cauza pentru care cofeina influenteaza doar memoria femeilor ar putea fi metabolizarea in mod diferit a cofeinei de catre barbati sau o interactiune hormonala, este concluzia medicilor.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Cafeaua: multe studii sustin ca este o sursa de antioxidanti si scade riscul de diabet, ceva din boabele ei scade incidenta cirozei si bolilor pancreasului.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Vinul rosu e un ingredient esential pentru a ne mentine in forma, se stie de mult timp ca ajuta la prevenirea cancerului si la protejarea arterelor. Unele studii arata insa ca exista un antioxidant care se gaseste in strugurii rosii din care se face vinul, numit resveratrol. Acesta imbunatateste anduranta muschilor, reduce afectiunile gingiilor si aparitia bolii Alzheimer.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Cei care isi incep ziua cu doua oua la micul dejun pierd de doua ori mai multe kilograme decat cei care tin diete drastice, sustin nutritionistii de la Universitatea de medicina din Louisiana (SUA), intr-un studiu efectuat pe o mie de femei obeze. Succesul oului este determinat de continutul bogat in cele mai bune proteine, ceea ce confera aceeasi energie ca si mancatul unei fripturi, dar are un numar mult mai mic de calorii. Si asta, indiferent de modalitatea de preparare.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Dieta naturista presupune si multe reguli pe care multi oameni nu le pot urma. Cu toate acestea, daca incercam sa ne apropiem cat mai mult de acestea vom observa, in timp, imbunatatiri. Iata care sunt regulie mai sus-mentionate: Consuma cel putin 2 litri de lichide pe zi, Nu trebuie sa bei lichide in timpul mesei, Nu se recomanda sa consumi multe feluri de mancare la o masa si ai grija cum le combini, Vinul de tara se bea cu moderatie cu o jumatate de ora inaintea mesei, Fructele trebuie mancate inaintea celorlalte alimente, pentru a asigura o digestie mai buna, Este bine ca fiecare sa consume alimente din tara in care s-a nascut. De exemplu noi, romanii, am putea sa inlocuim lamaia cu catina alba, Produsele din cereale trebuie consumate fara sa le distrugem principiile nutritive prin modul de preparare, Vitaminele sintetice realizate chimic nu isi indeplinesc rolul la fel de bine ca cele naturale deci trebuie inlocuite.
curiozitati din categoriile - stiati ca? In ultimul timp, studiu dupa studiu arata beneficiile ciocolatei: contine antioxidanti care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substante pot chiar sa previna dementa. Consumati ciocolata cu cel mai mare continut de cacao. Cea care are prea mult zahar face mai mult rau decat bine.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Un espresso are mai putina cafeina decat o ceasca de cafea.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Treizeci de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne imbolnavi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii, sustin cercetatorii de la Universitatea de medicina din Pennsylvania (SUA). Pe langa fistic, nucile, migdalele si alunele de padure neprajite reduc atat nivelul colesterolului rau, cat si al grasimilor nesanatoase din arterele sanguine. Studiul, efectuat pe trei mii de adulti, timp de cinci saptamani, a micsorat nivelul colesterolului si trigliceridelor cu pana la 30%, reducand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange care blocheaza arterele.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Consumul exagerat de sunca poate afecta plamanii, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Columbia, New York. Si asta din cauza faptului ca sunca, slanina si alte produse din carne afumata contin nitriti utilizati pe post de conservanti. Persoanele care au consumat produse din carne afumata de cel putin 14 ori pe luna au prezentat de doua ori mai multe riscuri de a face bronsita si emfizem, boli care produc ingustarea cailor respiratorii si obstructioneaza fluxul de aer. In plus, persoanele care mananca sunca de mai mult de cinci ori pe saptamana prezinta cu 60% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la vezica urinara, fata de cei care mananca mai rar acest produs.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor. Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis. Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline. Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde. Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere. Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Regimul alimentar mediteranean, bogat in uleiuri vegetale si peste, este la fel de benefic pentru persoanele care sufera de maladii cardiace ca si regimul alimentar foarte strict, sarac in grasimi, este concluzia Asociatiei americane de cardiologie. Dieta mediteraneana consta in consumul marit de fructe, vegetale, seminte si peste, cantitati mici de carne rosie si o cantitate relativ mare de grasimi provenind din uleiul de masline si nuci. Prezenta acidului gras omega 3, prezent in cantitate mare in aceste alimente limiteaza crizele cardiace sau accidentele cerebrale. Dieteticienii au recomandat tuturor bolnavilor sa consume zilnic o cantitate maxima de 200 de grame de colesterol, iar procentul zilnic de calorii provenind din grasimi sa fie limitat la 30%.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Trebuie sa zdrobiti usturoiul inainte de a-l gati sau manca, pentru a-i pastra proprietatile anticoagulante, utile in prevenirea bolilor cardiovasculare si a emboliilor (astuparea arterelor cu un cheag de sange). Alicina este enzima din usturoi care impiedica formarea trombilor de sange. Cercetatorii de la Universitatea din Cuyo, Argentina, au comparat efectul anticoagulant al usturoiului gatit intreg sau zdrobit. Rezultat: copt sau fiert, usturoiul isi pastreaza efectul anticoagulant mult mai mult daca este zdrobit inainte de a fi pus in mancare. Important este ca perioada de fierbere sa nu depaseasca trei minute, si sa nu fie gatit la microunde, deoarece isi pierde toate proprietatile curative.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani, sustin cercetatorii din Marea Britanie. Creierele copiilor care au primit zilnic capsule cu acizi grasi Omega-3 si Omega-6 au dezvoltat mai multa materie cenusie, ceea ce a dus la cresterea memoriei pe termen scurt si a capacitatii de invatare. In plus, timp de trei luni ei au redus cantitatea de mancare de tip fast-food, bauturi carbogazoase si au facut mai mult sport.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Ciocolata, ale carei efecte pozitive cardiovasculare au fost deja demonstrate, este benefica si pentru creier, pentru ca imbunatateste circulatia sangvina cerebrala, este rezultatul a doua studii prezentate de medicii americani. Substanta antioxidanta continuta de boabele de cacao a crescut semnificativ fluxul sangvin in creier, si acest lucru este benefic in tratarea persoanelor in varsta care au suferit mici atacuri cerebrale si sufera de dementa. Trei cesti de cacao zilnic va feresc de hipertensiune arteriala si pierderea memoriei.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Dieta alimentara bogata in fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumatate riscul de aparitie a cancerului la san, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici si publicat in "International Journal of Epidemiology". Fibrele alimentare, prezente in paine, cereale integrale, dar si in legume si fructe, protejeaza femeile tinere impotriva cancerului la san, dar nu are efect in cazul celor aflate la menopauza. Printre posibilele explicatii se numara faptul ca alimentele cu continut mare de fibre sunt bogate in vitamine, zinc si antioxidanti. O a doua explicatie este faptul ca acestea controleaza glicemia, variatiile de nivel de zahar in sange putand provoca aparitia cancerului. Cea de-a treia explicatie este ca fibrele reduc nivelul hormonilor la femeile tinere.
curiozitati din categoriile - stiati ca? Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana, aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in "International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata. Doua mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de efectele protectoare ale pestelui gras.
Cel mai batran barbat din lume in viata in prezent (ianuarie 2009) este Tomoji Tanabe? Japonezul a ajuns la venerabila varsta de 113 ani, impliniti pe 18 septembrie 2008, adica este nascut in secolul XIX (anul 1895).
cea mai batrana femeie din lume inca in viata in prezent (ianuarie 2009) este Gertrude Baines, o americanca de 114 ani? Fiind mai in varsta decat Tomoji Tanabe cu un an, doamna Baines este, astfel, cel mai batran om din lume. Ea s-a nascut pe 6 aprilie 1894.
cel mai in varsta om din toate timpurile este frantuzoaica Jeanne Calment? Data nasterii sale a fost stabilita ca fiind 21 februarie 1875 si a trait 122 de ani si 164 de zile, pana pe 4 august 1997. In momentul centenarului marelui pictor Vincent van Gogh, in 1990, ea era ultima persoana ramasa inca in viata care il cunoscuse. Cand avea 100 de ani, doamna Calment mergea inca pe bicicleta.
Cartea Recordurilor – Guiness Book – inregistreaza recordurile de varsta incepand cu 1955? Astfel, primul om care a detinut acest record in istoria Guiness Book a fost Betsy Baker, in varsta de 113 ani atunci, care a si decedat pe 24 octombrie acelasi an.
de 54 de ani de cand Guiness Book inregistreaza aceste recorduri, au fost 41 de detinatori ai titlului de cel mai batran om din lume (pana la aceasta data)? Cei mai numerosi au fost americanii, cu 12 prezente, secondati de englezi cu 10 prezente (Betsy Baker, prima detinatoare a titlui, desi a decedat in SUA, este englezoaica) si de japonezi cu 6 prezente.
- Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata?
- Cand o persoana moare, auzul este ultimul simt perceput, iar vazul este primul care dispare?
- Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul?
- Cel mai greu "organ" al corpului este pielea? Ea cantareste 3, 2 kilograme.
- Cel mai mare muschi este "latissimus dorsi"? Acesta este un muschi plat, din zona spatelui, care intra in actiune in timpul miscarii bratului.
- Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba?
- Celulele care alcatuiesc creierul pot stoca de pana la cinci ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica?
- Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii?
- Corul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta?
- Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte?
- Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani?
- Culoarea parului depinde de melanina (pigment)? Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer, aparand, astfel, aspectul grizonat.
- Daca ati manca stand in cap, mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac?
- Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele, tinand seama doar de limbajul non-verbal?
- Din punct de vedere fizic, o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii?
- Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza opt secunde? In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in sase ore, in timp ce pentru una bogata in carbohidrati ii sunt necesare doar doua ore.
- Durata medie a digestiei in intestinul subtire este de trei pana la cinci ore? In intestinul gros mancarea este apoi digerata timp de patru ore pana la trei zile.
- Limba are o amprenta unica pentru fiecare om in parte?
- Gura noastra produce aproximativ 250 g de saliva zilnic?
- In timpul primei luni de sarcina, fatul are o lungime de cativa milimetri?
- Inaltimea omului variaza in timpul zilei? Dimineata suntem cu un centimetru mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se "taseaza" atunci cand stam in picioare, din cauza greutatii propriului corp.
- Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului?
- Inima pompeaza mai mult de sase litri de sange pe minut, adica 10. 000 de litri de sange pe zi?
- Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas?
- Mai mult de jumatate din cele 208 oase ale corpului omenesc se gasesc in maini si picioare?
- Mai mult de jumatate din greutatea pe care o are copilul la nastere este castigata in timpul ultimelor 6-8 saptamani de sarcina?
- Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism? El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
- Nu se poate stranuta cu ochii deschisi?
- O persoana rade, in medie, de circa 15 ori pe zi?
- Oamenii sunt singurii care fac sex stand fata in fata?
- Osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism care nu atinge niciun alt os?
- Pentru a desfasura procesul gandirii, creierul are nevoie de mari cantitati de energie? De aceea este posibil ca, dupa un intens proces de gandire, sa resimti aceeasi oboseala ca si in cazul muncii fizice.
- Peste 70% din bolile existente in lume se transmit prin secretiile din nasul si gatul omului?
- Piciorul unui barbat elimina, in medie, 250 grame de transpiratie, zilnic?
- Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang?
- Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim, in medie, de doua ori pe minut?
- Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare trei zile pentru a evita autodigerarea cauzata de proprii acizi?
- Sunt necesare aproximativ 200. 000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor?
- Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, pe cand unul pasional solicita toti cei 34 de muschi ai fetei?
- Zilnic, avem in jur de 70. 000 de ganduri?
- 70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana?
- 70% din corpul omenesc este format din apa? La nastere, 80% din greutatea totala a unui nou-nascut reprezinta apa.
Stiati ca? - Corpul uman
Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange.
Atunci cand v-ati nascut aveati 350 de oase, iar dupa terminarea copilariei 144 dintre ele s-au unit intre ele.
Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani. Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte.
O persoana sub 30 de ani inhaleaza de doua ori mai mult oxigen decat una de peste 80 de ani.
O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
Unghia degetului mijlociu creste cel mai repede. O unghie ajunge la lungimea normala cam in 150 de zile.
Inima pompeaza mai mult de 3. 500 de litri de sange in timp de o ora. De-a lungul vietii inima bate de aproximativ 2. 700. 000. 000 de ori. In corpul nostru sunt mai mult de 12. 00 de km de vase de sange.
Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
In momentul primei respiratii un nou nascut trebuie sa inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decat un adult.
Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.
Atunci cand tesuturile si organele sunt private de oxigen, sangele capata culoarea albastra
Sunt necesare aproximativ 200. 000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.
Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
Copilul pana sa se nasca viseaza aproape tot timpul. Copii nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate decat ceilalti.
Stiati despre corpul uman ca...
... corpul uman produce un litru de saliva pe zi?
... scheletul este format din 22 oase?
... in medie, omul isi poate tine respiratia timp de un minut. Recordul mondial la aceasta proba este de 7 minute si 30 secunde?
... omul vorbeste in medie cam 5. 000 de cuvinte pe zi, chiar daca mare parte dintre ele sunt cele pe care ni le spunem ''in gand''?
... un om poate supravietui aproximativ o luna fara mancare, dar numai o saptamana fara apa?
... barbatilor le cad in medie 40 de fire de par intr-o zi, iar femeilor circa 70 de fire?
... unghiile degetelor de la maini cresc de 4 ori mai repede decat cele de la degetele de la picioare?
... omul consuma pe intreaga durata a vietii sale peste 65. 000 litri de apa?
... oasele ce formeaza scheletul corpului au culoarea bej - maroniu? Oasele pe care le vedem expuse in muzee au culoarea alba data fiind faptul ca au fost curatate.
"Domnul Isus sa te binecuvinteze, si sa te pazeasca! Domnul sa faca sa lumineze faţa Lui peste tine, si sa se indure de tine! Domnul sa-si inalţe faţa peste tine si SA ITI DEA Pacea "Oricine VA chema Numele Domnului Isus VA FI mantuit.
0723 15 16 81
http://alfa--si--omega.blogspot.com/
LanaDelRayFan întreabă:
Ramona569 întreabă:
larya234 întreabă:
Diorrus întreabă: