E cea mai frumoasa poveste de dragostea din cate am citit eu... e pacat sa ti-o povestesc eu citeste-o u sa vezi cum o sa t fermece
Este o poveste despre tineri, ce prezintă aspecte reale ale vieţii, şi este foarte interesant să o citeşti mai ales la vârsta adolescenţei, pentru că te vei regăsi foarte uşor în personaje. O carte despre viaţă, despre frumuseţea lucrurilor simple şi a anilor petrecuţi în săli de clasă, scrisă într-un stil încărcat de subiectivitate, de sinceritate, încât, oricât de distant ai încerca să fi, vei dori reuşita eroilor şi vei suspina la eşecul lor. Visurile măreţe şi fanteziile arpetiştilor redau sentimente pe care le-ai trăit, sau pe care le vei trăi, mai devreme sau mai târziu.
Grig Dima este în primul an la o şcoală din Craiova, în clasa a VII – a, fiindu-i predat până atunci în particular. Acolo este găzduit la Dona Bianca, alături de alţi elevi, cu care se împrieteneşte uşor. Fără să vrea, intră în camera fetei gazdei, Lotte, şi o vede doar în cămaşă. De atunci, fata se comportă ca şi cum nu ar observa prezenţa lui Dima în casă şi îl ironizează, indirect, pentru fapta făcută, de fiecare dată când i se iveşte ocazia. La şcoală, Grig face cunoştinţă cu viaţa de elev, amuzat de poreclele profesorilor şi ale elevilor, şi intră foarte uşor în ritm, devenind prieten cu aproape toţi cei din clasă. Atrage atenţia unora mai ales prin faptul că se iubeşte cu o cântăreaţă celebră, Alina Barbu. De fapt, o dată a găsit în tren o poză a dânsei cu mesajul Dragului meu Grig, pe veci a ta, Alina. Normal că era adresat unui alt Grig, dar de atunci Dima o iubeşte în secret. Însă secretul atât de ascuns păstrat este dezvăluit unora dintre prieteni.
Curând, lui Dima îi vine ideea organizării unei excursii în Delta Dunării, împreună cu elevii clasei a VII – a. Cu timpul se ivesc din ce în ce mai mulţi doritori, iar la şcoală se discută tot timpul planuri pentru călătorie.
Când într-o încăierare cu Lotte, încercând să o sărute, Grig dă peste un tablou, descoperă un bilet lăsat de către un marinar soţului decedat al Donei Bianca. În bilet sunt date instrucţiunile găsirii unei mari comori în arhipelagul Galapagos. Tânărul este convis că aceea este şansa vieţii sale şi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să plece în căutarea comorii. Însă se gândeşte că expediţia ar fi posibilă, mai ales că deja s-a strâns un echipaj pentru excursia pe Dunăre.
Vorbindu-le colegilor despre această expediţie, ei devin din cale-afară de entuziasmaţi şi sunt dispuşi să treacă peste orice obstacol pentru o asemenea aventură. Astfel ia naştere A.R.P.E.T – ul (Asociaţia Română pentru Expediţia Transoceanică), cu 1000 de membri, coduşi de Grigore Dima. Între timp, o poveste de dragoste se leagă între acesta şi fata gazdei. Eroul devine foarte popular în rândul elevilor şi este foarte respectat. Asociaţia ajunge din ce în ce mai serioasă, beneficiind de un sediu, chiar şi de insigne, iar expediţia, ce va urma să aibă loc peste patru ani este scopul a o mie de tineri ce nu încetează să viseze…
Recomand acest roman oricui, chiar dacă a trăit asemenea clipe la vârsta tinereţii, sau, mai ales dacă se află la vârsta adolescenţei, vârsta la care totul este posibil, când speranţa nu poate fi împiedicată de nimic. Mie mi s-a părut o carte excepţională, diferită de orice am mai citit până acum, o poveste care are un farmec deosebit, mai ales prin trăirile atât de intense ale personajelor.
Ziicetii`mii macar : de la faza cu sinuciderea ce se intamplaa
eu am citit`o pe nett ...sii zice ca:
cand au vrut sa se sinucida a batut la usaa cautandul pe baiat lotte cica era moarta. pe dima il triimite departe sa studiezeeiar dupa o perioada viine si se intalneste cu lotte.si el vrea sa o ia de la inceputt...dar afla ca ea s-a recasatorit si ca are 2 copii! cum e? e adevarata?:s
andreea13deea întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: