Hey!
Uite aici diferenta dintre blog si site.
Cu siguranta multi dintre noi au auzit, sunt familiari sau chiar scriu propriul lor BLOG.
E dificil de explicat prea multe despre diferentele lor, deoarece ele pe langa caracteristicile lor unice prezinta si multe caracterisitici comune. Astfel, multi sunt de parere ca blogurile si site-urile, ambele sunt acelasi lucru. Cu toate acestea, este important sa intelegem diferentele esentiale dintre un blog si un site web.
Ambele, blogurile (atunci cand sunt utilizate pentru mediul de afaceri), precum si site-urile joaca un rol important in credibilitatea unei afaceri si permit clientilor sa stie despre produsele sau serviciile lor. Desi, blogurile au caracteristici similare cu site-urile, acestea sunt totusi distincte.
• Publicarea de continut: Un blog este jurnalul online unde un blogger poate scrie articole despre interese personale, comentarii, experiente si multe altele. In cazul site-urilor web publicarea de informatii este formala si oficiala. Ca atare continutul acestora nu este schimbat frecvent. In cazul blog-urilor continutul poate fi actualizat cu usurinta prin intermediul unui editor de text WYSIWYG.
• Crearea: Crearea unui site nu este la fel de usoara ca si crearea unui blog. Este nevoie de cunostinte specifice despre HTML, PHP, XML, etc, in timp ce crearea unui blog este la indemana oricarui utilizator al internetului. De regula blog-urile gazduite gratuit vin insotite de built-in template-uri sau pot fi personalizate în functie de necesitatile sau preferintele proprietarilor.
• Costul: Costul pentru crearea unui site web pentru o companie poate ajunge la o suma considerabila intrucat implica cheltuieli pentru inregistrare de domenii, gazduire web, dezvoltarea de continut, etc. Pentru un blog, costurile se pot rezuma doar pentru gazduire. Exista si varianta unui blog gratuit folosind furnizorii de servicii cum ar fi Blogger sau WordPress, etc.
• Design: Cum blogurile sunt jurnale personale on-line, acestea nu sunt create cu un accent pe marketing, care le face vibrante in termeni de layout, design si continut. Prin urmare, vizitatorii, adesea, vin pentru a citi comentarii personale, detalii sau alte opinii. Site-urile sunt create cu un scop precis. Acest lucru le poate restrange in proiectarea, structurarea si prezentarea site-ului.
• Blogurile sunt dinamice: Continutul unui site se schimba/actualizeaza odata cu schimbarea unui produs, serviciu. Blog-urile in schimb sunt actualizate la intervale de timp regulate.
• Continutul unui site este limitat: Site-urile afiseaza concis informatii despre o anume companie, produsele sau serviciile sale. In comparatie, continutul unui blog poate fi reprezentat in mai multe moduri precum opinii personale, intrebari, raspunsuri.
• Comunicare: Site-urile ofera o imagine de ansamblu a companiei oferind informatii despre produsele şi serviciile acesteia, insa fara a avea parte de un feed-back. Fluxul de comunicare in blog-uri este cu dublu sens. Dupa parcurgerea unui articol din blog, cititorii isi pot oferi feedback-ul in forma comentariilor.
Poate informatiile de mai sus ajuta va vor ajuta putin la intelegerea diferentei dintre blog si site-ul web.
Pa, pa.
Buna! Site-ul TPU (Toți Pentru Unu) este o rețea de socializare, o platformă online de întrebări și răspunsuri, lansată în noiembrie 2008. În prezent deține un loc de frunte în rândul unor astfel de pagini web.[1]
Utilizatorii își oferă reciproc soluții la problemele cu care se confruntă, împărtășind între ei cunoștințele și experiența proprie. Astfel, în iunie 2010, utilizatorii TPU.ro, în număr de peste 50.000, au generat aproape 200.000 de întrebări și 1, 2 milioane de răspunsuri, timpul mediu de răspuns pentru o întrebare fiind de circa 16 minute.Comunitatea TPU.ro a fost cotată cu locul întâi la categoria "User Generated Content"Critici
Este criticată existența utilizatorilor rău intenționați sau cu un grad de cultură mai redus care postează întrebări sau răspunsuri fie cu conținut licențios, fie lipsite de seriozitate și care dăunează imaginii site-ului.[4]
De asemenea, unii utilizatori sau simpli vizitatori ai site-ului sunt dezamăgiți de faptul că întrebările puse de ei nu primesc răspuns în timp util sau la nivelul așteptărilor.
Alteori întrebările postate și răspunsurile devin adevărat teren de dispută între utilizatori, deși site-ul se autodeclară că nu este un simplu forum.TPU the movie
În data de 3 octombrie 2010, utilizatorul Cretaker a postat un comic ce ironiza utilizatorii site-ului care nu respectau regulile. Întrebarea prin care a fost postat comicul "Oh, dacă TPU ar fi fost un film?", a dus către botezul acestuia in "TPU the movie". Comicul a avut 5 părți (postate prin întrebari) și a primit critici favorabile.Continutul unui site este limitat: Site-urile afiseaza concis informatii despre o anume companie, produsele sau serviciile sale. In comparatie, continutul unui blog poate fi reprezentat in mai multe moduri precum opinii personale, intrebari, raspunsuri.