| Aiicha a întrebat:

Cine poate afirma ca are cel putin un prieten adevarat?

Eu sunt de parere ca nu exista prietenii adevarate, eu cred ca prieteniile din ziua de azi se bazeaza doar pe egoism, o persoana cauta compania alteia doar pentru a nu se simti singur, sau pentru a se folosi de aceasta(ii este prieten doar cand are nevoie de ceva), sau prietenii apar doar in momentele bune, cand se iveste un obstacol pur si simplu se evapora.

Citatul lui Aristotel cred ca spune tot:"Ah, prieteni, nu exista prieteni".

Răspuns Câştigător
GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Sunt de acord cu tine. Poţi spune că din toate persoanele care te înconjoară câţiva îţi sunt prieteni sau să spunem mai apropiaţi, dar prieteni adevăraţi nu. Fiecare până la urmă îşi va vedea de propriul interes sau vor interveni anumite lucruri pe parcurs ce vor face ca acest lucruru să se schimbe. Asta descoperi pe măsură ce înaintezi în viaţă, prieten adevărat nu ţi-e nimeni, nimeni nu-ţi vrea binele, fericirea etc. Era un citat : "Daca vrei sa intelegi viata, asta sa-ti fie invatatura dintru' inceput si temelia tuturor rationamentelor si dorintelor tale: nu ai drept la nimic si nimeni nu-ti este dator cu nimic, nici societatea, nici natura. Daca le ceri fericirea, esti un prost; iar daca te crezi nedreptatit pentru ca nu ti-o dau, esti inca si mai prost." şi are perfectă dreptate. Avem cunoştinţe, persoane cu care suntem mai apropiate, relaţii de rudenie dar nu prietenie, asta e ceva fals. Baftă!

18 răspunsuri:
| lol1232 a răspuns:

Este gresit cea ce gândesti tu eu am o prietena adevarata probabil nu ai intalnit persoana potrivita dar exista prietenii adevarata sa nu uiti asta.big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. prietenii adevarate nu exista. spun asta din propria experienta.

| Mya a răspuns:

"prietenie adevarata"... Ce intelegi prin asta? Exista prietenii si-atat! La fel ca si iubirea."adevarata". Ce regula face diferenta? O prietenie exista sau nu! Nu o putem numi falsa sau adevarata!

| Aura a răspuns:

Pot afirma ca am o singura prietena adevarata, de 2 ani si ceva suntem impreuna mereu, si ne-am certat la cutite, chiar si cu amenintari, din diferite motive, cu toate astea, ori eu, ori ea, mereu ne-am impacat, indiferent de cea care ar fi facut pasul spre impacare. Am trecut impreuna prin tot felul de situatii, a fost alaturi de mine mereu, si eu la fel. Exista prieteni adevarati, putini dar. sunt si ei acolo undevahappy Ce-i drept nu toata lumea trebuie sa aiba prieteni, aici depinde si de persoana in cauza.happy

| TeoPT a răspuns:

Lumea este plina de prieteni falsi, dar daca stii unde sa cauti, vei gasi prieteni adevarati.chiar exista.greu de crezut, greu de gasit, dar exista.

| Miяu a răspuns:

Mai, nu stiu ce sa spun... La un moment dat nici eu nu mai credeam in prietenii adevarate, de aceea m-am certat cu prietena mea. 2 luni am stat certate. Cautam persoane cu care puteam vorbi ce vorbeam cu ea, totusi, nu am gasit asa ceva. ( Un citat foarte frumos : "Acordul felului de a gandi naste prietenia" ) Avem aceleasi "gusturi". Nu as mai vrea sa ne certam inca odata asa rau, ba chiar regret "pauza" aceea de 2 luni, totusi, daca nu faceam asta, nu realizam ce inseamna ea pentru mine.

Nu stiu daca exista multe prietenii adevarate. Poate eu am fost "un caz fericit". De fapt, sper sa fiu un caz fericit mult timp de acum incolo.

| Maia a răspuns:

Te-as contrazice.Eu as putea afirma ca am o prietena adevarat, chiar doua.Insa pana a ajunge sa-mi dau seama ce inseamna "prietenie", aveam mici relatii de amicitie si pentru ca omul este inzestrat cu a exagera, exageram mereu spunand ca am prieteni adevarati.Pana ce am constatat cu uimire ca nu era sa fie asa.Nu toti sunt capabili sa aiba o relatie de prietenie cu cineva si-n plus un prieten nu se gaseste si nici nu se cauta, se castiga in timp prin modul cum ne purtam in societate. Iar relatia de prietenie nu trebuie sa fie bazata pe lucruri materiale si pe lucruri prea puerile, ci pe lucruri spirituale.

| Rihanna a răspuns:

Eu da, am o prietena adevarata:mama.in rest, am amici, persoane mai apropiate.insa prieteni? oh go on cel care nu a fost inca dezamagit de un "prieten" mai are timpoh go on

| JustMusic a răspuns:

Eu confirm asta din pacte doar unu, majoritate prietenilor sunt asa dar se mai iveste cate o persona care iti este alaturi la greu numaii in asemenea momente iti dai seama cine e prieten si cine nu

| bOse a răspuns:

Corect. prieteniile se bazeaza pe continut, timp, s. a. m. d

| 1112 a răspuns:

Prietenia chiar exista...

prieteni adevarati nu se gasesc asa uror chiar daca toti am fi vrut...

ingeri exista chiar daca nu ii vezi ei sunt langa tine asa si un inger fara aripi care se numeste un prieten adevarat...

e adevarat ca in ziua de astazi nu prea gasesti asemenea ingeri...

dar poate un inger fara aripi e chiar langa tine acum si u nu iti dai seama...winking

| ZąÑyKąąą a răspuns:

Eu sunt d parere cabatting eyelashes Nu mai exista in ziua d azi prietenii adevarate.Doarr ff rar intalestesti oh go on big grin Ai grija ce prieteni iti faci :* pup:X

| lollipop92_5210 a răspuns:

Buna!
Eu sunt de parere ca exista prieteni adevarati. Sunt greu de gasit, dar exista. Stii cum se zice, trebuie sa saruti multe broaste pana gasesti printul. Asa e si cu prietenii. Daca ai intalnit pana acum doar persoane care ti-au fost alaturi doar in "zile insorite", asta nu inseamna ca este exclus sa intalnesti vreodata o fiinta care sa ramana langa tine cand toti ceilalti au plecat sau care sa te aprecieze cand toti sunt de parere ca esti demn de dispret. Este un lucru deosebit sa stii ca ai un prieten bun, un suflet care sa iti fie alaturi orican, oricum si oriunde. Care sa fie dispus sa iti raspunda oricand la telefon, sa iti dea sfaturi, sa te asculte cum plangi sau cum te bucuri de anumite lucruri. O persoana care sa te inteleaga intru totul, sa te sprijine si sa te sustina mai mult decat un stalp de temelie.
Iti doresc sa iti gasesti asemenea persoane si daca le intalnesti, nu le lasa sa plece, caci ai sa regreti abia cand e prea tarziu...iti spun din propria experienta.sad

| Razvan a răspuns:

Exista vreun lucru in lumea asta care sa poarta stigmatul egoismului?thinking Indiferent ca e vorba despre afaceri, prietenie, dragoste, aliante.Totul este patat de egoism. Poate ca e rau, dar de singuritate fuge toata lumea.De ce? Pentru ca atunci cand esti singur, gandesti.Si cand gandesti vezi cate tampenii ai facut si te chinuieste gandul ca nu mai poti face nimicwinking
Am prieteni adevarati. Ei sunt egoisti iar eu sunt aroganta.Si totusi suntem toti pentru unutongue

| Lacramioara7531 a răspuns:

Nu sunt de acord cu tine. Eu iti spun cu sinceritate ca am cunoscut persoane deosebite, prietene adevarate. Una din aceste persoane minunate din viata mea este Ana, pe care nu o voi uita nici peste 20 de ani! Tin foarte mult la ea si eu cred ca in adancul sufletului ei si ea simte la fel pentru mine.happy Mi-a fost alaturi atunci cand aveam nevoie, mi-a dat sfaturi si m-a sprijinit atunci cand simteam ca nu mai aveam puteri sa continui. Ea e ca un Inger Pazitor love struck

| Aiicha explică:

*Ganduri albe ai spus niste lucruri care mi-au atins sufletul, ai spus un adevar care reflecta realitaea de azi, chiar daca unii nu recunosc asta. Oamenii tind mereu catre ceva ideal:iubire adevarata, prietenie adevarata etc. Cert este ca am prieteni, dar ii pot numi doar apropiati.
Iti multumesc pentru cuvintele tale si celorlalti!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

| Roxanabuiltforsin a răspuns:

Sunt de acord cu citatul ^ Ah, prieteni, nu exista prieteni,,,
am avut si eu o prietena buna tineam cu toata inima la ea.as fi facut tot pentru ea... si ea dintr-o data se supara si chestii,, Intr-o zii ma simteam rau,, mama era foarte bolnava si am zis
sa ii zic cuiva. ii povesteam si dupa fiecare mesaj punea ceva in genul Srry mi-as fi dorit sa tina cineva cat am tinut eu la ea si ea nu credea
am decis sa ii dau pace... de aici am invatat
Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.