Am eu o matrice dat de o profa de romana.
opera epica reprezinta transpunerea veridica a realitatii intr-un univers fictionar chemat sa genereze " placerea textului" ( r. barthes). Astfel opera literara "(numele schitei) " de y( autorul) este o schita intrucat surprinde un moment relevant din viata protagonistului, spatiul si timpul actiunii fiind limitat : ( scrii spatiul si timpul). personajele sunt putine si superficial caracterizate, acestora li se surpind doar trasaturile dominante de caracter : (personajele si o scurta caracterizare).
modul de expunere fundamental al acestei schite este naratiune imbina armonios cu dialogul. acesta din urma are un rol deosebit, intrucat confera schitei caracter scenic, evidentiaza relatiile dintre personaje si ajuta la caracterizarea indirecta a acestora " deoarece cine comunica se comunica " (t. vianu)
opera literara " x" de y este o schita ce transpune cititorul intr-un univers fictionar autentic dezvaluind un moment important din viata protagonistului.
paragrafele le face in functie de nr de randuri. sper sa te ajute. eu asat am invatat anul trecut pentru evalurea nationala. oricum succes al invatat!