| jani a întrebat:

Cine si unde, ai invata pe adolescenti, cum trebuie sa-si traiasca viata? Cum poate sti un adolescent ca a luat decizia buna, pentru a fi fericit in viata, si fara probleme familiare, etc?

13 răspunsuri:
| sigmanet a răspuns:

Jani, ceea ce intrebi tu nu te invata nimeni. Totul tine de mediul unde cresti, unde traiesti, unde te formezi ca om. In viata, fie care vrei sau nu, te lovesti si de lucruri bune si de lucruri rele. E bine ca din greseli sa inveti si sa incerci sa indrepti atunci cand ai gresit.

| jani explică:

Da fizica, chimie, matematica si toate porcariile astea sunt mai importante de trebuiesc invatate? AAAAAAAAA!
Viata e pe locu : - 1, 2,... (ultimul)

Sau e ceva nesemnificativ?

eileen
| eileen a răspuns:

Iti recomand niste carti care pe mine m-au ajutat mult cand eram de varsta ta: Cum sa traiesti cu parintii fara sa iti pierzi mintile? - Ken Davis si Nu-ti lasa creierul la intrare - Josh McDowell.

| jani explică:

(Nu's adolescent! Am peste 30)Si am fost nefericit destul.Am cautat si nu am gasit ajutor.

regis
| regis a răspuns:

Uneori parintii, alteori scoala pe la care nu ai dat cu folos in ultima vreme... Asta judecand dupa cele sase greseli gramaticale pe care le-am identificat la prima citire in dubla ta intrebare.

carla
| carla a răspuns:

Fiecare persoana trece prin experiente proprii, deci si deciziile trebuie luate in consecinta. Nu exista un etalon, pa care sa-l poata urma adolescentii si fiecare decizie buna sau rea o sa-i ajute ca si experinta de viata, asta daca invata din greselile pe care le fac.

April
| April a răspuns:

Se spune ca viitorul unui copil sta in mainile mamei sale.Cred ca parintii, mediul familial au un rol important pentru formarea unei conceptii despre viata, a unei atitudini corecte in relatiile cu ceilalti si in consolidarea increderii in proprile aptitudini. Daca parintii te sprijina, indiferent de capriciile adolescentine, vei reusi sa treci peste multe greutati.

| jani explică:

Scuze draga regis, sa-mi scrii un mesaj, ca nu stiu cat iei pe ora de meditatie la gramatica. M-ai predai si altceva?

regis
| regis a răspuns:

@jani: da, M-AI predau si lectii de buna crestere, insa nici meditat nu cred sa ai vreo sansa.

assiris
| assiris a răspuns:

Adolescentii au doua cai de a invata: aleg o cale prin care pot invata mult din experienta celor car5e au trecut prin partea lui de viata; Ceilalti invata cind dau cu piciorul in pragul de prea jos si descopera cu capul ca si deasupra este un prag. Asta sin urma e o solutie mai dureroasa.

| miry a răspuns:

Nu cred ca te poate invata sau sfatui cineva in legatura cu o hatarare care te priveste pe tine si tu trebuie sa o iei, iar dupa ce ai luat o hotarare, abia dupa ce vezi rezultatele iti daio seama daca a fost buna sau nu, dar nu uita ca si din greseli inveti

| eumi a răspuns:

Fi un observator permanent si ai incredere in instinctul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

happydin pacate... unele lucruri trebuie sa le inveti singur...Nu exista viata fara probleme... dar trebuie sa invatam sa le depasim