Persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, bazata pe incredere si stima reciproca, pe idei sau principii comune...si ar mai fi destule de spus.
Prietenia este o relatie stransa intre doua sau mai multe persoane care are la baza increderea, respectul reciproc si intelegerea.O prietenie foarte stransa de obicei este intre doua persoane care se cunosc de o luna perioada.
Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane:X
Sentiment, de obicei durabil, legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție!
cam asa ceva
Prietenie=Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane; legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție, prieteșug. ♦ Atitudine plină de bunăvoință, prietenoasă față de cineva. ♦ Legătură între grupuri sociale, între popoare, între țări bazată pe aspirații, năzuințe, interese comune.
Prietenia adevarata inseamna sa gasesti pe cineva pe care te poti baza oricand
sa ii spui orice
sa stii ca nu va fugii daca tu dai de necaz ci te va ajuta
mai sunt si prostii profitori care fac "prienii" doar pentru a castiga ceva de la ei
pentru a se folosi de cineva...
bonus mai sunt si prieteni cu care sa esi p-afar...
sa te distrezi aceia sunt prieteni de ieseala
Poi eu am invatat multe despre prietenie din propria mea experienta.Prietenia este ceva frumos dar cateodata cand ii dai o mana ti-o ia pe toata uni...eh astia nu sunt prieteni.Fiecare dintre noi avem nevoie macar de un prieten dar atunci sa fie de incredere si chiar sa fie unul adevarat.