| Popescu_Roxana_1990 a întrebat:

Cine știe sa imi spună cand voi avea ovulatia pt ca am menstruația neregulata...mia venit ultima data luna aceasta pe 20 si ma ținut 5 zile plus ca am avut si niste cheaguri ..de la ce sunt acele cheaguri?

Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Deoarece ai un ciclu menstrual neregulat,cam greu sa-ti spuna cineva,cand se poate produce ovulatia. Apoi,mai depinde si de alte cauze, acest lucru.
Dar, in mare, considerand ca ai avea un ciclu menstrual, sa zicem de 26-30 zile(acesta este considerat un ciclu normal), s-ar socoti cam asa:
-3-4 zile=menstruatia
-9-10 zile=perioada considerata infertila
-5-6 zile=perioada de ovulatie, considerata fertila
-9-10 zile=cealalta perioada considerata infertila.
Apoi ar trebui sa-ti vina urmatoarea menstruatie.Tot am repetat "considerata", deoarece, nu toate organismele sunt la fel si mai depind si de mediul extern.
In cazul tau, daca pe 20 iulie, ai avut menstruatia, cam 5 zile a durat, apoi celelalte 9 zile=14 zile.Deci,cam incepand cu data de 3 august, pana prin 8 august, ar trebui sa se produca ovulatia.Repet, cu aproximatie,mai ales ca nu stiu ce perioada a ciclului ai.
Cheagurile pe care le-ai avut,doar un medic de specialitate,ginecolog, iti poate spune dupa un consult, dupa ce ii mai spui ceva detalii.
Eu, am avut, dupa o sarcina extrauterina.