| Hohenheim a întrebat:

Cineva cu experienta in 'Lucid Dreams'?
Am avut vise de acest gen, nu multe dar am avut. As vrea niste sfaturi care m-ar putea ajuta sa experimentez mai multe vise de acest gen.
Am vazut pe internet ca ar ajuta sa-ti faci un jurnal in care sa scrii visurile care le ai in fiecare noapte, am inceput sa le scriu de 4 zile si as vrea sa stiu ma multe despre acest tip de vise.
Multumesc anticipat. big grin

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

Am reusit si eu sa imi induc cateva astfel de vise si ma fascineaza subiectul, insa este destul de dificil daca nu esti 'deschis' si daca nu exersezi. Am invatat cateva lucruri de aici: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=4281&lang=RO. Sunt descrise cateva metode si este si o parte a doua al aceluiasi articol. Sper sa te ajute si sa reusesti sa iti controlezi din ce in ce mai bine visele :).

| Hohenheim explică (pentru thegatekeeper):

Apreciez raspunsul! big grin
'Deschis' zici? Hahah, nu cred ca cineva 'inchis' ar fi interesat despre un astfel de subiec, CRED, ceea ce este trist. Nu ma intelege gresit, nu vreau sa par 'cocky', dar este ceea ce cred eu.
Revenind la L.D, tu ai inceput sa ai vise lucide dupa ce ai citit pe internet despre ele sau intai ai avut si dupa ai aprofondit subiectul?
Zi-mi ceea ce tu crezi despre ele, cum au fost cele pe care le-ai experimentat si cam cat timp ai 'exersat'? happy

| thegatekeeper a răspuns (pentru Hohenheim):

Ai dreptate, nu stiu de ce am mai mentionat treaba cu 'deschis' happy. Fiindca, intr-adevar, altfel nu se prea poate sa fii interesat de un subiect de felul asta.
Mi se intamplase de vreo 2 ori cand eram mai mica inainte, insa nu imi dadusem seama ca sunt vise lucide. Am dat de subiectul acesta printre altele din sfera respectiva si am inceput sa citesc din ce in ce mai multe. Intre timp mi-am reamintit si de acele vise de cand eram mica.
Am reusit cu doua vise. O sa sune chiar ciudat, insa primul mi-a iesit de la prima incercare. Eram foarte hotarata si am incercat cu cateva metode de relaxare inainte, gandindu-ma numai si numai la scopul meu si la visul pe care voiam sa il am si a functionat.
A doua oara nu a mai fost atat de simplu, nu stiu de ce. A trebuit sa incerc de vreo 2-3 ori pana sa imi iasa, insa parca nu a mai fost atat de 'fascinant' ca prima data. Am mai avut tentative de atunci, insa cred ca mi-am mai pierdut din elan intre timp. Cand o sa am o perioada libera si mai putin stresanta, cu siguranta ca am sa incerc din nou.
Pe langa L.D., am avut multe vise premonitorii care au aparut in momente neasteptate, unele dintre ele chiar nesemnificative (aparent). Insa asta e o alta poveste big grin.

Primul meu vis lucid l-am avut la 14 ani, cred, dar atunci nu prea i-am dat importanta si nu m-am interesat deloc despre acest subiect. Pe atunci eram foarte pasionat in documentarele despre extraterestrii (si lucruri de genul) si nu ma interesa nimic altceva, nu ca acum nu mai sunt.
Acum cateva zile cautam despre 'Sleep Paralisys' si am vazut niste site-uri referitoare la L.D. asa ca am inceput sa citesc despre acest subiect si mi-am amintit de acel vis care-l avusem cand eram mai mic in care am realizat ca visam si am pus mainile in aer, gen Superman, si am sburat prin tavanul casei. big grin
Imi mai amintesc si alte L.D. dar toate se desfasoara intr-un context sexual. laughing
Cum ti-am mai zis, am inceput 'antrenamentul' pentru L.D. acum cateva zile si nu sper intr-un rezultat imediat, prefer sa fiu mai mult realist decat optimist. Dar de multe ori cand ma bag in pat ma inspaimanta faptul ca as putea avea alta experienta de 'Sleep Paralisys'. sad
Anyway, multumesc pentru timpul acordat!

| thegatekeeper a răspuns (pentru Hohenheim):

Intr-adevar, 'sleep paralysis' este o experienta destul de infricosatoare. Mi s-a intamplat de vreo 3-4 ori sau chiar de mai multe, insa inainte nu stiam ce este si ma speria si mai mult atunci cand treceam prin asta.
Oricum, sper sa reusesti cu visele lucide. Am sa incerc si eu cand o sa am mai mult timp big grin.
Cu multa placere. Imi place sa discut despre subiecte de felul acesta, insa din pacate nu prea sunt atat de cunoscute sau 'la indemana' happy.

Da, prima mea experienta de sleep paralysis a fost cea mai infricosatoare dintre toate, cred ca o descriu intr-o intrebare facuta de mine aici pe TPU. Pe atunci nu stiam ca are un nume si ca nu eram singurul care avea experiente de genul.
Da sad, din pacate aceste subiecte sunt putin cunoscute in ziua de azi si este greu sa gasesti pe cineva interesat in ele.
Multumesc din nou! big grin

7 răspunsuri:
| Reek54 a răspuns:

Cu experienta nu, dar ma pasioneaza. am avut si eu cateva, unul cu contex sexual, altul in care puteam sa zbor, si unele in care ma luptam cu diversi adversari si nu puteam sa-i dobor efectiv nicicum.

| LucidDreamer a răspuns:

Am dat drumul unui blog pe aceasta tema, il gasiti aici: http://controlul-viselor.blogspot.ro/

Va voi invata pas cu pas cum sa ajungeti la visarea lucida!