Hmm.foarte tare ce e scris aici.desi eu sunt doar din 91`. am "participat" la multe din "evenimentele" insirate mai sus. e chiar purul adevar, mai ales ala cu bomboana cazuta pe jos, bautul sucului din sticla "la gramada" sau datu` pe bicicleta/role fara genunchiere si cotiere. atata de mult a avansat lumea asta incat.tot ce era mai frumos s`a pierdut. ca de exemplu jocurile cu sticluta otravitoare, un doi trei la perete stai, flori fete si baieti ori adevar sau provocare.cand eram "porodici" atunci cand la adevar sau provocare spuneam provocare si ne dadea sa ne pupam cu mai stiu eu cine. super faine vremuri si as vrea ca si copiii mei sa se bucure de ele, desi mai nou, cum ai zis e plina lumea de playstation`uri, laptopuri sau mai stiu eu ce.
multumesc ca ai postat asta aici, chiar mi-am adus aminte de vremurile de demult si pe fata mi s`a infiripat un zambet de placere si...copilarie.:X
E foarte interesanta sincer, chiar daca sunt nascuta dupa Revolutie ma regasesc oarecum printre randurile mai sus. e superba scrisoarea.mersi ca ai postat-o
Am mai citit-o undeva, pe un blog, e frumoasă adevărată, amuzantă şi tristă în acelaşi timp... şi da, fac parte din generaţia aia şi mi-amintesc de tot ce scrie acolo de parcă a fost ieri...
Du-te si ia-te de mana cu mosu' din tamvai care zice "pe vremea mea". Atata te duce capu'?
Chiar ma gandeam zilele astea. la cum a fost, la ce am ajuns. si scrisoarea asta chiar le-a reamintit pe toate mai bine
noi aveam microtim-uri, spectrum-uri, spuneam pe ascuns bancuri despre Ceausescu si multe altele
Desi fac parte din generatia post-decembrista mai exact '90 sunt unele lucruri pe care le-am apucat cum ar fi jocurile Ascunselea, Castel, Ratele si vanatorii, Tara, tara, vrem ostasi si altele. Ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca cei care au trait acele timpuri sa se resemneze si sa se gandeasca ca timpul nu sta o clipa in loc si ca intotdeauna noi ne adaptam timpului. Aceste schimbari de care vorbesti fac parte din firescul lucrurilor din evolutia societatii iar daca vreo activitate din trecut reinvie in prezent ea niciodata nu va avea aceeasi linie a evolutiei. Acest "conflict" intre generatii exista si va continua sa existe intotdeauna.
Suuuuuper! Nu este prima data cand o citesc. Dar, de fiecare data cand o fac, imi aduce aminte de vremurile alea faine si, intru putin in melancolie. Mi-am adus aminte de perioada cand "se dadea video", pe ascuns, noaptea, sa nu afle politia. Ne luam sandwich-uri cu noi, fiindca stateam toata noaptea la vizionat filme. Ce vremuri...
Da e forte frumos si bine a zis cineva ca conflictul dintre generatii nu il poti opri eu sunt dintr-o generatie mai apropiata vremurilor pe care le traim dar tot timpu vom putea scrie o scrisoare din aceasta catre o generatie
Geo2969686 întreabă: