E cam grava situatia ei.Stiu cum e,am trecut prin ceva asemanator,dar fata respectiva era o cauza pierduta.
Incearca totusi sa o intelegi,sa o intrebi ce are,sa te interesezi de ea,sa discuti,sa ii arati ca o intelegi, incearca sa te duci, chiar daca e greu, cu ea atunci cand merge sa fumeze, si daca vrea sa fumeze 2 tigari, la a doua ii spui hai sa mergem sa luam ceva de mancare sau ceva gen ca sa renunte la a doua, si incet incet renunta si la prima, cand vrea sa chiuleasca tine-o cu ceva in clasa..arata-i ceva sau propuneti-va sa va distrati la ore sau cu ceva atractiv.arata-i ca o asculti, ca o intelegi si incet incet o sa o ajuti sa revina la normal..fii alaturi de ea, sprijin-o.ai putea sa ii dai si din mancarea ta uneori. apropie-te de ea funda?
Pai probabil ca are si un anturaj prost de care tu nu stii, ca orice suparari ai avea acasa, de unde sa iti vina ideea sa te apuci de fumat daca cineva nu te indeamna? Eu una nu m-as apuca vreodata de fumat indiferent ce problema as avea si cat de grava. Daca a luat-o pe un drum gresit, tu de una singura te cam lupti cu morile de vant sa o aduci pe drumul cel bun, mai ales ca zici ca te ia la misto cand incerci sa ii explici ca nu e bine ce face. Poate daca ai incerca sa vorbesti cu mama ei, dar sa nu ajunga sa te urasca pe urma.
Fi intot deauna aproape de ea, spune-i ca daca continua sa fumeze va face cancer pulmunar la fel ca tatal ei si o sa ajunga prin spitale si atunci o sa-si dea seama de greselile facute in plus e tanara si are in fata un viitor.In privinta chiulitului ce sa spun... daca vrea sa ajunga femeie de servici pe la blocuri sau ''traseista'' si sasi distruga viata mai bine sa stea 50 min. la mate, romana, engleza etc ca nu moare.
E cam grava situatia ei.Stiu cum e,am trecut prin ceva asemanator,dar fata respectiva era o cauza pierduta.
Incearca totusi sa o intelegi, sa o intrebi ce are, sa te interesezi de ea, sa discuti, sa ii arati ca o intelegi, incearca sa te duci, chiar daca e greu, cu ea atunci cand merge sa fumeze, si daca vrea sa fumeze 2 tigari, la a doua ii spui hai sa mergem sa luam ceva de mancare sau ceva gen ca sa renunte la a doua, si incet incet renunta si la prima, cand vrea sa chiuleasca tine-o cu ceva in clasa..arata-i ceva sau propuneti-va sa va distrati la ore sau cu ceva atractiv.arata-i ca o asculti, ca o intelegi si incet incet o sa o ajuti sa revina la normal..fii alaturi de ea, sprijin-o.ai putea sa ii dai si din mancarea ta uneori. apropie-te de ea.
Pai probabil ca are si un anturaj prost de care tu nu stii, ca orice suparari ai avea acasa, de unde sa iti vina ideea sa te apuci de fumat daca cineva nu te indeamna? Eu una nu m-as apuca vreodata de fumat indiferent ce problema as avea si cat de grava. Daca a luat-o pe un drum gresit, tu de una singura te cam lupti cu morile de vant sa o aduci pe drumul cel bun, mai ales ca zici ca te ia la misto cand incerci sa ii explici ca nu e bine ce face. Poate daca ai incerca sa vorbesti cu mama ei, dar sa nu ajunga sa te urasca pe urma.
Pai..are probleme si vrea sa fie in singuratatea ei si atat adica cand cineva e in situatia ei nu e bine sa te bagi.o lasi sa-i treaca damblaua..si daca nu ii trece curand poti sa te bagi sa-i spui ca greseste si daca nu vrea..aia e.
Trece printr-o perioada grea si are nevoie de sprijinul tau, daca zici ca sunteti cele mai bune prietene. Fa-o sa vorbeasca cu tine, sa iti spuna ce simte, ce suparari are. Tu nu poti schimba situatia ei de acasa, dar o poti incuraja, o poti sprijini, poti sa fi acolo pentru ea. Poate ar trebui sa o chemi la tine sa stea o noapte sau doua, sa fiti voi impreuna.
Datorita situatiei de acasa a luat-o razna, si cand un parinte da sa moara nu cred ca ii mai arde cuiva de problemele de la matematica sau de comentarii la romana. Tu ar trebui sa o iei cu tine si sa invatati impreuna, sa isi revina.
Pune-te in situatia ei, cred ca si tu ai avea nevoie de un sprijin daca ai trece printr-o asemenea perioada.
Normal, la inceput probabil va fi incapatanata si poate nu va vrea sa iti spuna ce o apasa, dar cred ca daca insisti oricum ea va ceda mai devreme sau mai tarziu, fiecare avem cateodata momente in care pur si simplu trebuie sa povestim cuiva prin ce trecem.
O seara frumoasa, si sper sa se rezolve situatia asta!
Sa-ti zic cum e faza cu fumatul, din ce am auzit de la prieteni, iti da un sentiment de libertate, ca esti in stare sa faci ce vrei, din aceasta cauza s-a apucat de fumat, este ca un mic drog. In loc de tigari m-as droga, alea dau calumea sentimente. Spune-i sa se uite in oglinda si sa-si aduca aminte ce eleva buna era.
K1ndeR10 întreabă:
viktor1445 întreabă: