| angelsanddemons a întrebat:

Colegii la scoala ma fac iapa lui Zoro si Pinochio. cum sa fac sa le inchid gura? nu am nici trasaturi de iapa si nici trasaturile lui pinochio. am avut si eu o prietena in clasa si sa dovedit a fi o hoata si inca 2 prietene care se dau pe langa mine si apoi ma vb pe la spate. nu stiu ce sa mai fac m-am saturat de toti colegii...crying. (sunt clasa a 9) ajutati-ma va rog crying(

Răspuns Câştigător
| marinelpop a răspuns:

 Nu reacţiona. „Cei ce tiranizează vor să ştie că au reuşit să te facă să te simţi un nimeni", spune o tânără pe nume Kylie. „Dacă nu reacţionezi, îşi pierd interesul." Biblia afirmă: „Cel înţelept îşi păstrează spiritul calm până la capăt" (Proverbele 29:11).
 Nu răspunde cu aceeaşi monedă. Răzbunarea nu va face decât să agraveze problema, nu să o rezolve. Biblia sfătuieşte: „Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău" (Romani 12:17; Proverbele 24:19).
 Nu căuta necazul cu lumânarea. Pe cât posibil, evită oamenii şi situaţiile care ar putea favoriza bullyingul (Proverbele 22:3).
 Încearcă să răspunzi într-o manieră neaşteptată. Biblia spune: „Un răspuns blând îndepărtează furia" (Proverbele 15:1).
 Foloseşte-ţi umorul. Dacă un bully te face gras, ai putea pur şi simplu să ridici din umeri şi să zici: „Aş putea da jos câteva kilograme!".
 Pleacă. „Tăcerea arată că eşti matur şi că eşti mai puternic decât persoana care te hărţuieşte", spune Nora, care are 19 ani. „Dovedeşti că ai stăpânire de sine, ceea ce agresorului îi lipseşte."
 Clădeşte-ţi încrederea de sine. „Agresorii observă când nu eşti relaxat, spune o fată pe nume Rita, şi profită de ocazie ca să distrugă şi urma de încredere de sine pe care o mai ai."
 Vorbeşte cu cineva. Potrivit unui sondaj, peste jumătate dintre victimele cyberbullyingului nu vorbesc cu nimeni despre ce se întâmplă, probabil din cauza ruşinii (îndeosebi în cazul băieţilor) sau de frică să nu o păţească mai rău. Dar nu uita, tocmai pe asta mizează agresorii. Faptul de a vorbi cu cineva este primul pas spre a pune capăt coşmarului.

3 răspunsuri:
| Ycu a răspuns:

Ai nasu mare? Sau? Daca da, cine are nasu mare are si..., si daca esti iapa lu zoro, avand in vedere ca sunteti in aceeasi clasa presupun ca sunteti toti din aceeasi specie, no?

| MadRaven a răspuns:

Nu le da atentie.
Si mie mi sau intamplat si inca mi se intampla lucruri de genul la scoala, dar mie nu mia pasat si numi va pasa niciodata ce cred altii despre mine.
Crede-ma, tot ce vor ei e sa te raneasca, sa te atinga, aratele ca nu iti pasa!
Asa tu ii vei rani pe ei, indiferenta doare cel mai tare, nu uita!
De prieteni nu ai nevoie, crede-ma. Toti prieteni sunt falsi si au un scop anume, prietenie adevarata nu exista.
Sau poate nu am avut eu parte de asa ceva. Oameni vin si pleaca, singura persoana in care poti avea incredere esti tu!
La scoala, zambeste, fii vesela, aratele ca vorbele lor nu valoreaa nimic, o sa vezi ca va fi mai bine!

Bafta!happy

| dragonslep a răspuns:

Zile asa :
- imi esti inferior deoarece nici macar o sinoapsa nu imi poti demonstra ca poti face asa ca nu mai vorbi degeaba ((o sinoapsa e lagatura dintre cei 2 neuroni ))