CONCURS: Tu știi cum să îți controlezi emoțiile?

CONCURS: Tu știi cum să îți controlezi emoțiile?

Dacă vrei să afli mai multe despre cum ai putea să îți gestionezi emoţiile într-un mod sănătos, atunci cursul prietenilor de la Fundația Calea Victoriei este exact ceea ce ai nevoie. 

Cursul începe pe 14 noiembrie și se va desfășura online, pe parcursul a 3 ședințe, unde vor fi parcurse următoarele tematici: 

1. Alfabetizarea emoţională – Vom porni într-o călătorie de alfabetizare emoţională în care vom explora câteva dintre credinţele limitative despre emoţii, ne vom familiariza cu structura logică a emoţiilor şi vom înţelege cum să folosim conceptul de direcţie de referinţă în lucrul cu emoţiile.

2. Autoreglarea emoţională – Ne vom uita la emoţii din perspectiva neuroştiinţelor, vom înţelege care sunt strategiile de reglare a emoţiilor şi, mai ales, care sunt cele sănătoase şi vom descoperi ce avem în trusa de prim ajutor pentru calmarea emoţiilor puternice.

3. Gestionarea practică a două emoţii puternice sau a unui cluster de emoţii la alegerea grupului (ex. frică-anxietate-îndoială, furie-frustrare-resentiment, ruşine-vină, compasiune-empatie-simpatie-milă, etc).

 

Oferim o invitație la acest curs unui membru din comunitate, prin tragere la sorți. Ceea ce trebuie să faci ca să te înscrii la concurs este să răspunzi la întrebarea: Ce îți dorești cel mai mult să înveți sau să afli în cadrul acestui atelier?

Așteptăm răspunsurile voastre până pe 9 noiembrie, ora 12.00. 

Succes!

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Bună TPU, din păcate NU, și chestia asta îți distruge viata, as vrea sa știu cum pot deveni pshiopat

| IceRope a răspuns (pentru RAY):

Vrei să știi ca să te ferești, sau ca să devii unul?

| RAY a răspuns (pentru IceRope):

Sa devin unul, dar fără sa fac rău cuiva

| doctorandus a răspuns:

Eu in ultimii zece ani n-am avut rabufniri de nervi. Dar nu cred in "controlul emotiilor". Ceea ce in psihologia de taraba se numeste ca sunt flegmatic.

Si ca sa dau "reteta" mea pentru controlul emotiilor: le las libere, dar in interior, fara a le manifesta in exterior.

| Goete a răspuns:

De ce ar trebui controlate?
Imi controlez impulsurile, dar imi expresez emotiile.
In momentul in care apar conflicte intre emotii si minte, corpul de desechilibreaza energetic - in limbaj comun apare stresul - si de deschide poarta bolilor precum cancerul si altele, in cazul conflictelor prelungite.
Bioneuroemotia e stiinta care se ocupa cu studiul acestei corelatii precum si cu vindecarea bolilor videcand aceste conflicte.

Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns:

Da, reușesc să rămân calma chiar și în cele mai tensionate situații daca vreau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Cel mai mult îmi doresc să învăț cum îmi pot cunoaște mecanismele care determină emoțiile să mă copleșească pe mine ca individ și felul în care mă raportez la mine însumi și lumea din jur?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Emoțiile provin din multe insecurități și respingeri, daca sunt constructive poate ajuta insa daca sunt prea apăsătoare și omniprezente, și de intensitate mare trebuie gestionate prin autocontrol și prin autoapreciere, stapanire de sine, ieșire din zona de confort și expunere in repetate rânduri tocmai acolo unde a existat mereu o,, fobie" sau un blocaj psihologic și nesiguranța.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Buna!
Raspunsurile mele :
frica-anxietate-indoiala.
Rezolvare:
Ganditi-va la cea mai mare avutie fizica sau materiala(nu conteaza) pe care o aveti.
Apoi repetati oriunde va aflati cu voce tare sau in gand.
Eu am bani. -ei ce au?
Eu am muschi.-ei ce au?
Eu am un loc de munca bine platit.ei ce au?
si dispare frica, anxeitatea si indoiala integrandu-mi avutia/calitatea in clasamentul imaginar al societatii unde ma aflu atunci. Daca nu fac asta si simt frica/anxietate/indoiala atunci sunt pe afara clasamentului.
---------------------------------------------
furie-frustrare-resentiment
Rezolvare:
Pentru a nu mai fi frustrat trebuie sa ne resemnam sau sa ne actionam planul recuperarii, nu se sta in loc nici 1 secunda.

Resemnarea trebuie acceptata daca chiar nu exista solutii.
Daca in propozitia de mai sus mai exista macar cel mai mic argument care reprezinta o solutie, atunci TRANSFORMATI-L intr-un plan si actionati direct.Nu vi se pare bun? atunci alegeti resemnarea.
Ceva trebuie ales, stand pe loc o sa va catalogati,, frustrati,, si o sa fiti furiosi.

| EliLeli a răspuns:

Imi trece dupa ce injur.

| PRaPRa a răspuns:

"Tu știi cum să îți controlezi emoțiile?"

Iau suplimente de magneziu.

| radu9991 a răspuns:

Si eu sunt emotiv, retras, plang cateodata, exista vreo sansa sa imi controlez emotiile si stariile cumva, ca cu pastile nu mai tine, daca se poate sa imi spuna si mie cineva!

| LucaAdina a răspuns:

In cadrul acestui atelier, mi-as dori sa invat cum sa-mi gestionez mai bine emotiile de orice natură, fiind o fire extrem de sensibila/emotiva inca din naștere. As vrea, mai exact, sa invat ca nu trebuie sa ma placa toata lumea, deoarece aceasta dorinta exagerata ma face sa devin anxioasa, din cauza fricii de a fi respinsa. Probabil cu totii avem traume sau rani netratate din copilarie, care si-au lăsat amprenta in adultul de azi.

| BormacDan a răspuns:

Autoreglarea emoţională