| MirunaSunrise a întrebat:

Condusul in Bucuresti. Buna TPU! de ceva timp conduc prin Bucuresti, dar ocazional. Nu sunt din Bucuresti, dar m-am mutat aici, venind dintr-un oras mic, cand am ajuns aici m-am confruntat cu un trafic total diferit, cu reguli noi. Pana acum nu am avut probleme, dar ultima data cand am condus era sa o dau in bara. Credeam ca sunt pe drumul principal, dar dintr-o data, de pe o strada alaturata veneau alte masini cu viteza mare care de fapt ele aveau prioritate. Am fost claxonata si probabil injurata pana la Dumnezeu si inapoi, lucru meritat, era seara si desi am mai mers pe acel drum de vreo 2 ori, nu mi s-a intamplat niciodata asta (Veneam de la Nicolae grigorescu si ma indreptam spre unirii). Am o problema cu intersectiile mari, cand desi am verde si intru intersectie trebuie sa ii las pe cei din dreapta sa treaca. Si mai am o problema atunci cand intre benzi se afla acel refugiu, nu stiu cum se negociaza aceasta propritate intre mine si cel din fata mea de pe sens opus care vrea si el sa intre in trafic. +imensele intersectii unde, desi am verde, ma trezesc cu masini carora trebuie sa le dau prioritate.

As fi foarte recunoscatoare daca mi-ati semnala cateva chestiuni cu care se confrunta soferul din Bucuresti si mi-ati atrage atentia, fara ironii si superioritati, chiar cu poze daca aveti posibilitatea. Va multumesc anticipat pentru timpul vostru!

Răspuns Câştigător
| anss23 a răspuns:

Buna! Eu conduc in Bucuresti si stiu perfect la ce te referi, am avut si eu probleme la inceput cu intersectiile alea mari dar dupa un timp te prinzi cum trebuie sa procedezi si nu mai ai probleme.
Ca regula generala, daca treci printr-o intersectie semaforizata si ai verde iti continui drumul pur si simplu, nu trebuie sa acorzi prioritate nimanui, cu o singura exceptie, si anume daca vrei sa faci stanga trebuie sa opresti langa axul drumului si sa astepti sa treaca cei din sensul opus cu care urmeaza sa te intersectezi la viraj.De exemplu, aici:
https://www.google.ro/......36t/data=! 3m6! 1e1! 3m4! 1sI0ejwokzScSsyiXwvX9Zxg! 2e0! 7i13312! 8i6656
Te opresti la stop si cand ai verde poti merge inainte sau la dreapta si nu acorzi prioritate nimanui, iar daca vrei sa faci stanga dupa ce te incadrezi pe banda de langa axul drumului, virezi si te opresti pe linia de tramvai pentru a acorda prioritate celor din sens opus.Cum e oprita masina gri aici
https://www.google.ro/......37t/data=! 3m6! 1e1! 3m4! 1smiG-Ua2JI3LkW0owIZaiQQ! 2e0! 7i13312! 8i6656
Daca in schimb intersectie e nesemaforizata, respecti semnificatia indicatoarelor, unde tot asa, daca esti pe drumul cu semn de prioritate iti continui drumul inainte sau la dreapta iar daca vrei sa faci stanga le dai prioritate celor din sens opus, de exemplu:
https://www.google.ro/maps/@44.4926122,26.025313,3a,75y,259.27h,70t/data=! 3m6! 1e1! 3m4! 1scqKCr0NwWSaKHpqX8yy08A! 2e0! 7i13312! 8i6656
aici desi drumul de pe care vii nu are niciun indicator, ai prioritate deoarece drumul celalalt are marcaj pe asfalt 'Cedeaza' deci continui inainte sau la dreapta, iar daca vrei la stanga si vine cineva din sens opus(adica tot de pe drumul cu prioritate) il lasi mai intai sa treaca si dupa virezi.cam astea sunt toate cazurile in Bucuresti.
Si daca se intampla sa dai de o intersectie unde nu sunt nici semafoare, nici indicatoare, nici marcaje, se aplica regula prioritatii de dreapta, deci acorzi prioritate doar celor care vin din dreapta ta. Sper ca am explicat bine, daca nu s-a inteles undeva sa imi spui.

| MirunaSunrise explică (pentru anss23):

Multumesc tare mult pentru raspunsul tau, asta doream sa mi se explice. Din pacate imaginile pe care le-ai postat nu mi se afiseaza, ma duce pe google maps, dar nu ma duce unde ai vrut tu sa imi explici o anumita situatie, insa eu mi-am imaginat cam tot ce mi-ai scris si am inteles in mare la ce ar trebui sa am grija. O sa mai recitesc ca sa memorez mai bine. Multumesc inca o data pentru timpul tau si sa conduci prudent!

| anss23 a răspuns (pentru MirunaSunrise):

Sper ca te-am ajutat, din pacate nu stiu de ce nu se incarca linkurile acelea normal, am observat si eu si am incercat sa le pun si altfel dar tot nu merge. Oricum se observa intersectiile respective, numai ca trebuie sa pui 'omuletul' ala din dreapta jos chiar in intersectie si o sa se vada exact ca si cum ai fi la volan, asta era intentia mea dar se pare ca nu se poate pune direct link la astasad
Iti multumesc pentru fundita si mult spor la condus!:*

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Regulile de circulatie sunt la fel in toata Romania, ba mai multe aproape la fel in toata lumea. Daca ai luat permisul pe bune nu vad rostul acestei intrebari. Semafoarele au aceeasi culoare si in Bucuresti si in Ploiesti si in Predea si in Iasi si in Satu Mare... si semnele arata la fel peste tot

| MirunaSunrise explică (pentru suntserios):

Esti sigur ca ai citit intrebarea cum ar trebui? Observ ca esti campionul zilei, ceea ce presupune ca dai niste raspunsuri calitative, spre mirarea mea. Stiu si eu ca au acceasi culoare semafoarele

| suntserios a răspuns (pentru MirunaSunrise):

Am citit fix cum trebuia.

"Credeam ca sunt pe drumul principal, dar dintr-o data, de pe o strada alaturata veneau alte masini cu viteza mare care de fapt ele aveau prioritate"

drumul prioritar e semnalat la fel peste tot

aceeasi semnificatie au marcajele si semnele de circulatie peste tot