Oy!
Parintii lor au bani sa le dea sa mearga in club. Te oftici? Eu da.
Au deja relatii la varsta asta. Te oftici? Eu da.
Se maturizeaza mai repede ca noi. Te oftici? Da, nici eu.
Ei sunt inca copii cum ai si spus. Ce fac copii? Imita ceea ce vad. Adica ce vad la tv, internet, la prieteni, sau chiar in familie. Lor incepe sa li se para normal ceea ce fac si aici e partea cea mai proasta. Oricat s-ar da ei de adulti, tot copii sunt, dar incep sa nu mai inteleaga ca ceea ce fac nu e adecvat varstei lor (unele lucrurii nefiind bune nici adultilor: alcool, tigari, batai, sex cu cine apuca, droguri ..etc.).
Efectul de turma, efectul de spirala.
Majoritatea sunt niste oi, fara sa stie de unde vin si unde se duc. Fara sa stie ce sa faca cu viata, fara sa stie ce e important in viata sau ce le ofera fericire in viata.
Nu prea mai avem modele.Chiar,daca imi zice si mie cineva care se uita la TV ce modele (in sensul de exemplu pentru ceilalti) au vazut, sa imi spuna si mie.Majoritatea sunt niste tarfe masculine, feminine si intre.
Generatia asta este asa, in primul rand din cauza parintilor, daca ar fi stiut sa ii educe, nu s-ar fi ajuns la asa ceva. Vina o au si cercurile de prietenii si mai ales specimenele asa zise "vedete". Ce ar putea invata de la ele? Clar, nimic bun! E normal faptul ca copii au curiozitatii, au intrebarii iar daca nu le vor fi explicate de catre parintii le vor cauta in alta parte. Cunosc multe cazurii din ce ai spus tu si este de-a dreptul trist, pentru ca vina o au parintii, deoarece comunicarea parinte-copil este Zero.( sau cand isi aduc si ei aminte) Logic ca ei atunci fac ce vad ei pe la Tv, la vedetele lor, la prietenii lor etc.