| LanguageMaster a întrebat:

Copiii din liceele de top sunt mai de treabă decât cei din liceele mai slabe gen colegii tehnice sau licee teoretice?

Răspuns Câştigător
| xRaduC a răspuns:

Salut!
Nu, nu are absolut nicio legatura. Oamenii sunt diferiti, in medii diferite. Unii pot fi mai prietenosi intr-un mediu mai linistit, altii intr-un mediu mai tensionat.
Daca persoana respectiva ar putea sa ma faca sa ma simt bine, sa avem multe in comun si sa ne putem ajuta reciproc, atunci persoana aceea ramane in atentia mea, iar daca nu, asta e, nu trebuie sa fiu prieten cu toata lumea si nici toata lumea cu mine.
Daca stii sa iti castigi oamenii de partea ta, te poti intelege cu oricine. Fratele meu a fost la un liceu mai de "codasi", iar eu sunt la al doilea in orasul meu (poate chiar primul). M-am inteles bine si cu prietenii lui (alesi, nu oricine!) si s-a inteles si el cu ai mei (la fel!).
El avea doar un grup micut de prieteni (2-7), la fel si eu. Nu oricine imi da cerere de prietenie, sa spunem, pe Facebook, imi este si prieten (persoana cu care poti sa discuti problemele si sa iti spui punctele de vedere, fara sa crezi ca te-ar putea calca pe bataturi sau descuraja in vreun anumit fel). happy
Exista tipuri si tipuri de oameni, dar noi suntem cei care alegem daca sa ramana sau nu (in cazul meu, cineva imi poate castiga atentia destul de greu si nici nu ma dau in vant dupa vorbit, cum o fac altii, sunt mai rezervat).
Daca totusi ar fi sa fac o comparatie intre ce a fost si ce este, as putea vorbi despre faptul ca fostii mei colegi (de la o scoala medie) m-au inteles mai bine pe plan emotional si sentimental, dar a fost necesar sa ii ajut de multe ori cu probleme in decizii sau de scoala. In cazul celor actuali, ne intelegem destul de bine prin faptul ca am acumulat multe cunostinte ce inca le punem in practica, dar par mult mai abatuti si demoralizati, uneori dandu-mi sfaturi gresite ce nu le iau in considerare (ca sa iasa ei pe plus, dar eu pe minus), in schimb ne ajutam reciproc si unde cineva nu stie la o materie, exista altcineva sa ajute. happy
(exista si profitorii/profitoarele, dar pe ei nu ii includ fiindca i-am evitat pe cat se poate, ori le-am zis-o si au rezolvat problema)

3 răspunsuri:
| GazzaRecordsRo a răspuns:

In mare parte in liceele este un mediu mai scazut ( din punct de vedere intelectual ) eu nu as avea subiecte de discutie cu o persoana de la un liceu slab. cei de la liceele de top sunt majoritatea de treaba si chiar ai ce discuta cu ei. ( parerea mea din ce am constatat ).

| BadBunny a răspuns:

Liceul nu are nici o legatura cu caracterul sau comportamentul unui om, de obicei cei din licee din astea de top, sunt copii de bani gata si idioti total, stau pe banii parintilor si o ard cu o gramada de figuri.

| mikelson a răspuns:

Depinde...eu sunt intr-un liceu foarte bun si sunt de treaba copiii
dar unele licee de top sunt pline de copii fitosi si evervanti
iar la cele mai slabe sunt multi handicapati ( aici vorbind de cele foarte proaste)
cele de mijloc sunt ok