Din Botosani zici ca esti?
"(oras nasol)"?
Ai citit vreodata Monografia Botosaniului ca sa-ti dai seama, cate personalitati va reprezinta acest oras din Romania?
Vrei sa faci balet? La 14 ani?
Ooooo! Nu ti se pare ca esti cam batran/a?
Cunosti teatrul din localitate?
Cand ai fost ultima data la teatru si ce piesa ai vazut? Da-mi un nume de actor/actrita ce ti-a placut cel mai mult?
Dar la ce spectacol de la Filarmonica ai fost?
Dar la ce spectacol prezentat de Rapsozii Botosaniului, condus de domnul Cobala ai participat?
Dar la teatrul de papusi/nu rade, papusile sunt actori/ce piesa ai vazut si cand?
Este clar. Nimic nu stii...BALETUL este o arta ca si celelete mentionate mai sus. Una fara alta nu pot exista.
Iubesti poezia? Baletul este o poezie, o poezie pe "poante" crede-ma!
In final Botosaniul este un nucleu al artelor.
NU SUNT DIN BOTOSANI!
Off topic
@elena are dreptate. eu sunt din Botosani si pot confirma ce spune ea.
Aş mai dori să spun că nu vreau balet de performanţă şi chestii de astea... aş vrea doar să fac în timpul liber...pentru relaxare
@ elena
oraşul obişnuia să fie aşa
acum e o paragină
ai fost vreodată pe aici?
încă ceva.
sunt mândră de toate personalităţile născute în Botoşani, dar dacă am pune asta pe o balanţă cu oraşul din zilele noastre, ele ar pierde => oraşul e o mare prostie.
şi încă ceva, s'au născut aici, au stat 7 ani, dar datorită altor oameni, din alte ţări/ oraşe au ajuns unde au ajuns, aşa că
Si eu sunt din botosani. orasul e foarte frumos inca.
asa cum este el nu m-as muta pentru nimic in lume
pentru balet esti cam mare
du-te la palatul copiilor la dans
iti poate arata doamna de acolo miscari de balet
e super tare sa mergi pe acolo
dar pe la tine la scoala nu vin dianstea cu preselectii pentru dans chestii?
pe la mine la scoala 12 mai mereu veneau cand eram
sau mai poti mere pe la sindicat
si pe acolo se fac dansuri etc
bafta in continuare
Http://fotografii.tusiromania.ro/....../index.php
uite ce frumos e botosaniul
cum poti spune asemenea tampenii
e foarte frumos inca
avem de toate
asa mic cum e el dar nu ducem lipsa
avem un primar extraordinar
avem multe spatii verzi pe care alte orase nu le au
ar trebui sa mai iesi si tu din casa si sa vezi orasu mai bine;)
Sa te apuuci de la varsta asta sa faci performanta?
nu cred, desi niciodata nu e prea tarziu :X
eu sunt de 6 ani la balet in bucuresti si am 12 ani
dar poti incerca :X oricum baletul e superb :X
succes
Daca nu-ti place muta-te, fata draga`
Ce sa-ti zic acum...si eu sunt din botosani si mi se pare un oras superb. Poate nu-ti plac oamenii, dar nu vorbi aiurea de oras!
Esti tu proasta nu botosaniul eu sunt din botosani si e superb cred ca esti o fata Nasoala!
Important pentru. alegerea unui curs de balet!
La alegerea cursurilor de balet (scoli de balet) este foarte important sa va asigurati ca aceste cursuri sunt predate de o balerina sau o fosta balerina profesionista. Singurii balerini si balerine,, adevarati" sunt absolventii LICEELOR de COREGRAFIE (renumite fiind cele din Bucuresti si Cluj).
Atentie! Nu trebuie facuta confuzie intre liceele de coregrafie si sectiile de coregrafie ale scolilor populare de arta, cluburi sau scoli particulare ( ele se adreseaza amatorilor) si nici cu facultatile de coregrafie unde se studiaza o alta forma a dansului - dansul contemporan ( exceptie cei care sunt si absolventi ai liceu. de coregrafie)
Deasemenea este importanta experienta de scena in calitate de balerina (ex. Opera sau Opereta ) dar si experienta pedagogica ca prof. de balet.
Educatia primita in liceele de coregrafie si experinta dobandita in calitate de balerin(a) pe diverse scene isi vor spune cuvantul in pregatirea cursantilor ( insusirea corecta a tehnicilor specifice baletului dar si posibilitea de a patrunde in tainele acestei arte).
ColisniucBogdan întreabă: