Salut
Din propria experienta stiu ca timpul e ceva ce nu poate fi dat inapoi si lucrurile pe care ai vrut mereu sa le faci dar al caror timp a trecut si le-ai ratat nu se mai intorce niciodata =P
Mama ta, si userii de pe TPU care au raspuns inaintea mea au perfecta dreptate daca nu te schimbi putin o sa pierzi chiar foarte multe in viata... get rid of it
Nu cred ca pot da o definitie perfecta a timiditatii la fiecare se manifesta diferit dar, eu unul vad lucrurile mai diferit si anume cu toate ca timiditatea e o "boala" care trebuie depasita, persoanele care "sufera" de aceasta sunt cu adevarat speciale =P in opinia mea si ajutat fiind de citatul "Doar cei care au suferit sunt fericiti" aceste persoane au foarte multe calitati si potential pentru "lucruri marete".
Simptind ca deviez de la subiect, o sa incerc sa iti explic ce este timiditatea din punctul meu de vedere:
In majoritatea ocaziilor, facem un pas in spate cand este vorba de anumte lucruri din cauza frici. Frica de critica si cel mai rau neincrederea in sine sunt principalii factori sa zic asa care face o persoana sa fie timid. De care ori ai incercat sa faci ceva diferit de restul dar pe ultima suta de metri te-ai descurajat fiind doborat(a) de lipsa de incredere sau de acea frica de critica? Sa stii ca mereu va fi cienva care sa te critice, de ce? pentru ca e mult mai usor sa stai jos si sa razi de cineva decat sa te ridici si sa incerci! Serios, acei papa-lapte critica dar ei nici macar nu au avut curajul sa incerce asa ca de ce te-ar deranja cand tu sti asta?
Am zis ceva de increderea in sine parca.,. cum primesti acea incredere? foarte simplu te duci in baie in fata oglinzi si spui: I AM SPARTACUS!" ^^ glumeam =P
Cu fiecare "victorie" primesti incredere in tine si asta se vede. Cand ceva nu iti iese este normal sa te descurajezi si sa faci acel step back iar cand ai reusit sa faci ceva de ti-ai dorit indiferent de ce era vorba ai o oarecare.,. hai sa ii spunem senzatie de bine de reusita =P
Daca nu ai incredere in tine incearca sa iti dai seama care sunt motivele pentru asta de exemplu: Vrei sa intri intr-o discutie cu cativa colegi de clasa dar ti-e frica de cum vor reactiona de faptul ca te vor igonora sau vor rade de tine si chiar, iti e frica ca nu arati destul de bine ca esti ciudata din diferite puncte de vedere si te abti."
Inainte de toate nu exista ciudati. Doar oameni diferiti ca si mine ca si tine ca si restul oamenilor, toti suntem diferiti in felul nostru pentru ca pana la urma ce ar mai fi lumea daca toti am fi la fel?
Daca deja te stiu ca fiind o persoana care nu comunica cu ceilalti la inceput nu o sa te bucuri de prea multa atentie dar asta nu e un motiv sa te descurajezi cu fiecare ocazie de a te afirma fa-o! si vei vedea ca in foarte scurt timp cei din jurul tau iti vor acorda o sansa, vrand sa te cunoasca mai bine.
A da, si daca ti-e teama de cum arati sau chiar nu iti place deloc.,. de ce nu iti faci o schimbare de look? :o ^^
Acum "cateva pagini" am spus ceva de faptul ca eu personal conisder persoanele timide ca fiind foarte speciale stii de ce cred asta? E adevarat, multi dintre acestia au niste calitati, niste talente doar ale lor pe care din pacate aleg sa le pastreze doar pentru ei. Desi presati sub conul de umbra a socetatii in care traiesc, aceste persoane au o gandire si un "spririt" fascinant si am avut ocazia sa intalnesc astfel de oameni in randul colegilor de scoala. Am o colega in clasa din intamplare o chema Mia ca si pe tine =P nu prea vorbeste ea, de fapt sta toata pauza in banca, citeste si isi mananca pranzul a da si vorbeste foarte incet ^^
E criticata si se face haz pe seama ei de multe ori pentru ce este ea si desi pare sa ii ignore, de fapt cuvintele alea o ranesc foarte tare. Ii e frica de ceva, are prietene care o ajuta si incet dar sigur va primi increderea in seine de care are nevoie
Ia stai, oare nu esti tu Mia colega mea? ^^
Ce iti place sa faci? Gaseste-ti o ocupatie un hobby si orce ar fi tine-te de el =P asta te poate ajuta foarte mult si vei descoperi unele lucuri despre tine pe care nu le stiai =P
Scuze pentru roman.,. sper ca ai inteles ce voiam sa spun si te vei schimba. Nu trebuie sa o faci dintr-o data sa spui astazi Miercuri 12 Octombrie 2011 la 3:13PM a fost ultima mea zi ca o persoana timida, nu ma mai tem de nimic si o sa incerc tot ce vreau ^^
se rezolva in timp, si cu ajutorul prietenilor =P
Multa bafta Mia, sper ca acum stii ce ai de facut
E foarte bine sa fii mai indrazneata, tupeista, a nu se confunda cu nesimtirea. sunt multi care apeleaza mai degraba la nesimtire...
Da,ar trebui sa fii mai indrazneata.Cu timiditatea nu faci Nimic in ziua de azi.Trebuie sa fii indrazneata, comunicativa...Am si eu o colega in clasa care mereu sta in locul meu si uneori e luata in ras(chiar daca invata bine)...Baga-te cu colegii tai in vorba si fa lucruri pe care nu le-ai mai facut pana acum.Baftaaa!
Si eu sufeream (si inca,cred ca sufar) de asa ceva.
Examineaza ce fac ei,cum isi fac prieteni,cum incep si repeta-le miscarile,replicile...dar cu alte persoane (pentru ca tu esti "novice" repeta ca papagalul,repet,cu alti oameni!). Dupa ce incepi sa-ti faci prieteni noi,incearca sa-i mentii,iesi cu ei in fiecare seara,pe role,cu bicicleta,pe jos...
Fi mai infipta,afirma-te,fi acida,indrazneata,tupeista (nu exagerat de), rapida in replici, inteligenta...si o sa vezi ca lumea la un moment dat o sa tanjeasca sa fie prietena cu tine!
Eu zic ca ar trebui sa te schimbi nu e bine sa fii foarte timida, recunosc ca si eu sunt timid, dar nu chiar asa mult. Daca vrei sa iti faci un prieten de la alta clasa sau ceva de genu bagate in seama spune-i buna, intrabal ce face, cum il cheama, sau daca vezi ca se joaca ceva bagate si tu in joc, nu te gandi ca tie frica, gandeste-te ca o sa ai multi prieteni dupa ce faci asa. Daca vezi ca cineva nu vrea sa fie prieten cu tine, inseamna ca nu te merita si il lasi in pace.
Pai si eu eram asa dar acum sunt cea mai de treaba fata din clasa de la mine si sunt si pe loc 1 la cea mai mare nebuna.Tie nu trebuie sa iti fie frica sau teama, daca colegii tai vor vedea ca ai prins curaj poate te vor baga mult mai mult in seama.Incepe cel mai bine cu o glumita ceva, si apoi te bagi in vorbe cu ei.Primesc funda?:X