Prinzi conocimente din ele dar dezvolti mai mult conversatiile fara balbaiala sau cuvinte gresite. Partea desteptaciunii nu cred ca e adevarata
Cărțile își dezvoltă, într-adevăr, vocabularul, dar asta nu înseamnă că ești mai deștept.
Depinde de genul cărților pe care le citești.
De asemenea, lectura este un mod de relaxare necesar.
Cât despre partea cu inteligența, nu știu ce să zic. Din cărți poți extrage învățăminte, idei și perspective noi, dar nu cred că poți extrage "minte"
Depinde ce fel de cărţi citeşti. Eu citesc o carte pe lună în timpul şcolii şi 2-3 cărţi pe săptămână dacă am mult timp liber.
Ideea e să începi cu literatură. Cea românească nu prea mă atrage, dar are greii ei, cum ar fi Eliade, Puric ş.a.m.d.
Da, cărţile te dezvoltă foarte mult. De când citesc mă exprim mult mai bine, mai complex. Şi da, devii mai deştept şi mai inteligent totodată.
Dacă ai nelămuriri, sau nu ştii ce să mai citeşti, lasă-mi un PM.
Depinde ce cărți citești.
Dacă citești povești, îți vei dezvolta vocabularul, dar asta nu te va face mai deștept.
Sunt curios cum s-a ajuns la acest numar, "53 de carti".
Da, lectura iti dezvolta cu siguranta vocabularul, imaginatia, capacitatea de analiza si de a purta un dialog.
Dar sa-ti spun o regula: daca stii exact cate carti ai citit, inseamna ca ai citit mult prea putine.
Incearca asadar sa te concentrezi pe citit, nu pe "contorizarea" numarului de carti. Cartile nu sunt ca golurile la fotbal.
itisnotimportant întreabă:
Cavani1999 întreabă: