| elena272 a întrebat:

Credeti ca e normal ca toti vecinii(ma refer la adulti si batrani ca adolescenti de varsta mea nu prea sunt)sa te creada o ciudata si nebuna doar pentru simplul fapt ca esti o persoane mai inchisa in tine si mai distanta fata de oameni?

22 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, este foarte posibil daca nu-i saluti, asa cum ar face orice copil educat de parinti.

Nu stiu ce vrei sa spui prin "persoana mai inchisa in tine" sau mai distanta fata de oameni. Poate explici ami detaliat!

| elena272 explică (pentru Violleta2022):

Accepta cererea si iti explic si ii salut mereu nu e vorba de salutat.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu esre normal dar se întâmplă, mai ales dacă te ții la distanță de oameni.

| dullcat a răspuns:

Buna.De unde stii ca toti vecinii cred asta? Chiar toti? Mi-e greu sa cred.In orice comunitate va exista cel putin o mana de oameni care mananca la ciuperci despre toti, doar asa ca hobby.Din respect pentru time si sanatatea psihica, trebuie sa fii nesimtita si sa intorci obrazul.Vecinii nu ti-i alegi, la fel cum nici familia nu ti-o alegi.

| elena272 explică (pentru dullcat):

Nu stiu daca chiar toti poate am exagerat dar stiu pe cineva care are o cunostiinta ce cunoaste cativa vecini de ai mei si i au spus ca sunt ciudata si nebuna si nesimtita pana si bunicul ei care e prin zona, dar acum nu stiu care dintre vecini e bunicul ei.

| dullcat a răspuns (pentru elena272):

Si de ce te-ar interesa ce zice cunostinta cuiva? Limiteaza-te la familie si prieteni(de multe ori nici ce spun ei nu trebuie sa lui la suflet daca vine dintr-un loc toxic) restul nu conteaza.

| VoidEternal a răspuns:

Lumea crede chestii, că asta face lumea.

Mergi mai departe.

| StoicAnalysis a răspuns:

Atata timp cat incerci sa faci ceva ce iti place, sau crezi ca ti-ar placea acel ceva, fara sa ranesti pe nimeni atat psihic cat si fizic, nu ar trebui sa-ti pese de ce crede x sau y despre tine. Pana la urma, e viata ta, si numai tu ai dreptul sa faci ce vrei cu ea. Totusi recomand macar sa exersezi expresiile de politete atunci cand iesi afara si intalnesti oameni. Gen un buna ziua la vecini sau la oamenii de la care ai avea nevoie de ceva. Si apoi un semn de recunostinta dupa ce te-au ajutat, gen un multumesc, sau ceva la care sa-i ajuti si tu pe ei. Pana la urma faci parte din societate si trebuie sa te adaptezi in ea. Chiar daca preferi mai mult sa fi singuratica, o sa ai nevoie cateodata sa iesi din zona de confort pentru a continua sa faci acele lucruri care te fac sau care te vor face fericita, atat in prezent, cat si pe termen lung.

| elena272 explică (pentru StoicAnalysis):

Nu e vorba de asta, mereu salut si sunt politicoasa, ei ma considera asa doar pentru ca sunt o fire mai inchisa in sine si nu foarte increzatoare in sine si uneori mi e frica si de oameni si frica asta ma face sa nu pot avea incredere in oameni.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru elena272):

Acei oameni sunt importanti pentru tine?

| elena272 explică (pentru StoicAnalysis):

Sincer nu prea, pentru ca nu ma bag cu ei in seama si peste un an doi nici nu ii mai vad.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru elena272):

Pai atunci nu ar trebui sa-ti pese de ce gandesc, daca ei nu iti afecteaza cu nimic felul de a trai.

| sammie a răspuns:

Da, oamenii astia mai inchisi se cam iau in bataie de joc. Multi crezand ca sunt niste copii emo care doar se taie pe vene si asculta muzica rock.

| dullcat a răspuns (pentru sammie):

A trecut de mult trendul emo.

| elena272 explică (pentru sammie):

Faza e ca nu sunt emo si tot asa, pur si simplu asta e caracterul si personalitatea mea, gen de mica sunt asa. Si din cauza asta ma cred si foarte copilaroasa si nesimtita, dar mai ales nesimtita nu sunt, pentru ca sunt buna cu lumea, mereu sunt luata de proasta si suflestista si apoi tot ei spun ca eu nu am bunul simt ceea ce nu mi se pare in regula dar gura lumii nu ai cum sa o astupi.

| sammie a răspuns (pentru elena272):

Eh, lasa-i naiba pe toti. Si invata sa nu mai ai incredere in toti retarzii.

| sammie a răspuns (pentru dullcat):

Sigur? La mine aici in oras daca ies pe strada, prin spatele cladirilor numai copii emo de 14 ani gasesti. Stau si se drogheaza si baga 4 beri intr-o ora. Si sa numai spun ca sunt plini din cap pana-n picioare de piercing-uri. Unii mai prosti ca altii.

| dullcat a răspuns (pentru sammie):

Apropo de asta :
https://www.facebook.com/photo/?fbid=842278140599456&set=a.250969129730363

Cred ca de fapt e alta moda, dar tu ii spui emo.:))

| sammie a răspuns (pentru dullcat):

Nuu, erau chiar emo. Stiu ce inseamna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e normal. Astea sunt prejudecăți.

| Smmo a răspuns:

Nu, mie nu mi s-a intamplat asa ceva, dar aveam cativa vecini si vecine care erau mereu botosi, iti era si urat sa le dai buna ziua. Dar asa erau ei. Altii in schimb te faceau sa te simti bine numai cu 2-3 intrebari, pentru ca erau ei veseli si pusi pe vorbit sau doar te simpatizau. Ma intrebam oare eu de ce nu sunt asa. Foarte tarziu, mi-am dat seama ca si eu pot sa fac asta si ca tine de vointa. Adica pot sa fac si eu ziua mai placuta altora numai fiindca imi pun o haina funny sau frumoasa si zambesc. Asa ca incearca si asa, imbraca-te potrivit cu varsta pe care o ai, in culori mai placute si fii mai zambitoare.

| Geass1 a răspuns:

Toți pot avea ce părere vor, asta nu înseamnă că relevă adevărul, vorbitul în necunoștință de cauză este foarte răspândit. Și până la urmă, nu prea au timp ei de chestii prea relevante, așa că bârfesc pe cine apucă. E cam timpul să înțelegi că nu toți o să te placă în viață și asta e normal.