Sincer depinde si de ce fel de persoana esti. Si eu ma simteam la fel iar cand intr-un final am ajuns la psiholog, m-am blocat pentru ca nu eram in largul meu acolo. Raspundeam vag, cu da sau nu si nu prea intram in detalii, erau bani si timp pierdut. Cel mai bine e sa vorbesti cu un prieten despre problemele pe care le ai sau cu familia, ei te ajuta si te inteleg cel mai bine. Sunt totusi si persoane care sunt mult mai ok dupa ce merg la psiholog, si pot sa povesteasca si sa vorbeasca despre toate cele cu inima deschisa. Adevarul e ca si psihologii au o scoala si au studiat sentimentele, emotiile, oamenii, etc. toata viata lor si stiu sa te ajute dar conteaza sa fii 100 % sincera si sa poti sa vorbesti liber.
Cand mergi la psiholog e vorba de noroc, poate sa te ajute sau poate sa nu. Eu zic sa incerci, mergi la o sedinta sau doua si vezi cum iti merge.
Inainte sa dai banii la psiholog cauta o prietena sau un prieten bun in care ai incredere sa stati de vorba daca simti nevoia sa te descarci, nu e o idee rea nici psihologul dar e mai sanatos daca poti sta de vorba cu o persoana care poti conecta la acel nivel adanc unde simti ca vorbiti ca de la suflet la suflet.
Normal ca ajuta dar mersul la psiholog e un lux. Eu am fost cateva sedinte pentru ca aveam niste atacuri de panica si m-am vindecat din fericire, dar ma costa 150 lei pe sedinta (50 min) si asta a fost in 2018. Nici nu vreau sa stiu ce preturi sunt acum. Deci daca ai bani, du-te, o sa-ti faca bine
Bună! Eu merg la psiholog de aproape un an, și de atunci simt cum am evoluat. Îmi exteriorizez emoțiile mai ușor, am posibilitatea să vorbesc cu altcineva din afara familiei și a devenit ca o prietenă mai în vârstă și cu mai multă experiență. În concluzie, da, ajută mult.