| curiosgirl a întrebat:

Credeti ca messul este deja boala? pentru ca ma mir cit de des este folosit acest termen si chiar cind faci cunostinta cu o persoana ii ceri messul ci nu nr de telefon, eu cred ca este o problema grava incit peste un timp toti vor avea frica sa vorbeasca face to face din cauza messului...

Răspuns Câştigător
| arysa a răspuns:

Si mie mi se pare ca e o boala messul asta. Am fost si eu dependenta la inceput(vreun an)dar acum nu mai am aproape deloc tangente cu messul.Intru o jumate de ora si ies sau doar daca am ceva important de vorbit.Generatia viitorului o sa fie mult mai timida decat noi; cu toate tehnologiile astea numai sa iesi din casa nu-ti mai vine; mai bine stai pe net si mai dai un comment pe hi5, te certi cu o pers pe mess/socializezi (pentru ca in realitate esti prea las sa o faci), mai pus o poza si un status"shukar" si gata esti cel mai tare. Uiti de prieteni, de viata reala si-ti creezi propria ta lume. Am cunoscut o persoana pe mess(din intamplare)si nu era deloc ca pe net(se dadea macho-men, inteligent si aveai senzatia ca are toata lumea la picioare) iar in realitate era un baiat simplu, istet, cu care aveai ce sa vorbesti(nici decum cocalarul de pe mess). Dar nu-mi pot explica cum unii renunta la calitati doar pentru a fi considerat "smecher"... Oricum eu sunt de acord cu messul daca e folosit doar in cazuri "de urgenta" si maxima plictiseala.

11 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Da sa stii ca asa este straight face
Dar are si parti bunelove struckPoti cunoaste multe persoane noi happy
Si partile rele sunt ...si mai multe.Provoaca dependenta happy

| Bogdana a răspuns:

Da...messul poate deveni o boala.si sa stii ca si eu am avut-o. m-a afecata foarte mult, atat emotional cat si cu scoala : programul meu prostesc era asa: dimineata mess, dupa scoala automat mess...saream peste teme si invatat si mess seara mess.mess mess in prostie, pana cand mama a vb cu dragul nostru domnul diriginte si i-a spus ca am inceput anul prost, ca nu invat, iar apoi am avut o discutie foarte serioasa cu parintii, si bineinteles... mi-am schimbat toatl atitudinea fata de scoala, este bine ca atunci cand nu inavtam nu aveam inca catalog, si nu mi-a pus note proaste, mi-am revizuit complet comportamentul fata de scoala, de teme, de invatat, de parinti, fata de programul meu ''electronic'', si in special FATA DE MINE.Am invatat sa invat din propriile greseli, si as putea spune ca DA ma pot mandri cu ceea ce sunt fara sa ma laud.

| deejayra a răspuns:

Nu e o boala...pentru mine.Eu intru pe mess doar ca sa mai vb cu colegii sau cu prietenii doar daca am ceva de spus...nu stau toata ziua de vb cu discutii gen:
-Ce faci?
-Bine... tu?
-Si mai bine
-Da acum ce faci?
-Cred ca bine
-Si eu tot bine fac
-Cum e sa faci bine?
bla bla bla

| ILikeToKnow a răspuns:

Nu mi se pare o boala.Si eu cer idul de mess si apoi nr de tel pentru ca mi se pare mai practic. E gratis in primul rand si mai are si facilitati cum sunt webcam-ul sau tranferul de fisiere.Bineinteles ceea ce am zis eu nu se aplica si celor care sunt"mess addicted" si care au doar virtual life.
Oricum acesti oameni cred ca nu au inclinatii spre socializare, si astfel s-au refugiat in lumea virtuala.Deci poate ca nu messul e problema ci personalitatea si capacitatile de a se adapta societatii fiecaruia.

| Tweety-love-Minnie a răspuns:

Buna. mie una mie se pare folositor messul. mi-am cunoscut jumatatea si mi-am facut multi prieteni.este adevarat ca el creeaza si dependenta dar pentru uniihee hee. Si id-ul de mess il ceri deoarece poti vorbi mai multe... de exemplu eu ma exprim mai bine prin scrishee hee. nu stiu... fiecare persoana are preferintele ei. Unii cer numere de telefon altii id-ul de mess.Eu una imi fac mai mult curaj pe mess deoarece oricat ar minti dupa un timp incerci sa cunosti acea persoana. pe mess eu sunt mult mai deschisa iar cand vorbesc cu cineva fata in fata sunt mai timida. deci eu raman la ideea mea happy. messul este folositor dar nu folosit non-stophee hee

| adsfsf a răspuns:

Care este problema de fapt?

| adsfsf a răspuns:

Mess-ul nu e o problema daca e folosit cu masura.

| cipy a răspuns:

NU, nu e o problema e o necesitate! Eu de ex. doar pe mess ma pot vedea cu prietenul meu care este plecat, il pot vedea zilnic /sa nu fi fost ce era sa fac?/ sigur ca mai sunt altele da si de ele tot asa cred ca ve-ti spune. E NECESITATE!

| agrskate a răspuns:

Mie de ex daca imi place de o fata ii cer numarul nu mess-ul big grin la mess mai pica netu etclaughing

| curiosgirl explică:

Problema este ca vorbind prea mult pe mess, sau pe orice alta retea de comunicare oamenii nu vor mai putea vorbi face to face, nusi vor mai putea exprima sentimentele din cauza emotiilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este cel mai simplu mijloc de comunicare, esti mai relaxat deoarece persoana cu care vorbesti nu te cunoaste deloc, si in caz ca in realitate nu ai o reputatie prea buna, pe messenger poti parea cineva de treaba, mai alex ca iti expui sufletul. scrii, dar la fel de bine poti si minti. Dar nu este o boala, eu de exemplu nu sunt dependenta si nu m-a afectat deloc pana acum.