Salut!
Cu totii vrem sa ne integram in societate si ne adaptam la anturajul din care, vrand-nevrand facem parte. Acum sunteti la varsta la care experimentati tinute, freze, coafuri, expresii, personalitati daca e pana acolo, flirtezi cu baietii, aveti crushuri, suferiti din dragoste si alte de astea si e normal ca si colega ta sa se schimbe.
Nu cred ca se va comporta la fel si la 25 de ani sau 35 sau 45. Se comporta specific varstei si anturajului pe care totusi nu il consider potrivit. Nu inteleg disperarea asta a unor fete dupa baieti?
Nu ma intelege gresit, sunt absolut impotriva fumatului, mai ales ca e minora! La varsta asta ar trebui sa faca sport si sa sparga recorduri nu sa pufaie tutun in buda scolii, de asemenea nu apreciez limbajul porcos la fete, o domnisoara nu ar trebui sa fie vulgara in exprimari. Dar sunt sigura ca e trecator.
Si da, se va schimba, se va maturiza, se va emancipa cu timpul. Sau nu, si va avea de suferit si va invata din greselile proprii. Va fi sanctionata etc. Cred ca si parintii ei ar trebui sa intervina. Dar asta e alta treaba.
Ai procedat corect intrerupand relatia cu ea, esti libera sa iti alegi anturajul, asa cum face si ea.
Ai spus ca sunteti colege de liceu, ai putea discuta cu diriginta ei, sau cu mama ei daca va cunoasteti, ii poti trimite un email sau mergi la ea acasa si aveti o discutie civilizata, desi as recomanda sa tai definitiv relatia cu colega respectiva.
Bucura-te de vacanta, invata cat de mult poti, dezvolta-te pe toate planurile - fizic, moral, spiritual, intelectual, si pastreaza aproape doar oameni de valoare. Restul vin si pleaca. Nu iti irosi energia in relatii toxice.
Te pup :* si iti doresc numai bine! :* Ciao :*********
Eu nu cred ca oameni se schimba, pot avea mai multe personalitati dar raman cu carcaterul lor nativ
Schimbare exista...Depinde de persoana..In cazul ei nu prea si mai bine o lasi balta pentru ca nu vei putea repara nimic la ceva ce e deja stricat
Normal ca se poate schimba un om. Anturajul e un factor important. Adultii se schimba mai greu fiindca sunt maturi, insa in adolescenta de obicei se fac multe actiuni pentru a atrage atentia, a avea prieteni etc. Prietena ta nu mai e copilul din generala. Cred ca anturajul o determina sa fie asa. Poate ea nu considera ca are un comportament neadecvat si de aceea spune ca nu s-a schimbat.
Nu sunt in aceeasi clasa cu ea acum, suntem la licee diferite, dar stau la 5 minute distanta de ea. Părinții ei nu stiu ca fumează si ca injura mai mult, ca na, oricine se poarta bine pe langa părinții lui. Si eu cred totuși ca e mai bine ca am tăiat legătura cu ea, chiar daca nu stiu cum sa reacționez când poate o sa o mai întâlnesc accidental pe undeva...
Ma bucur ca tu ai mai mult discernamant decat fosta ta colega. Daca va revedeti, puteti sa va salutati civilizat si asta e...
Capul sus, nu ai de ce sa iti fie rusine cu nimic!
Te pup! O saptamana superba iti doresc! :***
Nu inteleg disperarea asta a unor fete dupa baieti?
ce disperare? e atractie fizica atat
Cu totii vrem sa ne integram in societate si ne adaptam la anturajul din care, vrand-nevrand facem parte.
adaptarea nu inseamna schimbarea carcaterului si adaptarea carcaterului la acel grup de anturaj, e altceva
Nu cred ca se va comporta la fel si la 25 de ani sau 35 sau 45. Se comporta specific varstei si anturajului pe care totusi nu il consider potrivit.
anturajul nu schimba caracterul si personalitatea provizoriu maxim
Nu sunt in aceeasi clasa cu ea acum, suntem la licee diferite, dar stau la 5 minute distanta de ea. Părinții ei nu stiu ca fumează si ca injura mai mult = ce e negativ in asta? exagerezi, te crezi fecioara maria, aia macar e sincera, tu porti masti nu ea
Toti se cred mari psihologi si nici macar o ora de psihologie nu au facut sau o carte despre comportamentul uman
Https://noi.md/md/diverse/studiu-oamenii-nu-se-schimba
Cercetătorii au concluzionat că personalitatea este parte din noi și că, în timp ce anumite evenimente de viață ne pot schimba comportamentul temporar, personalitatea și modul în care funcționăm "pe dinăuntru" nu se schimbă
Ea se crede facioara maria, dar tu te crezi dumnezeu? ca asa se pare, dupa tupeul pe care il afisezi online! pur si simplu ai spamat deja tot site-ul asta cu comentarii mai mult sau ma putin relevante, mai nou ai inceput si cu mine!
Du-te citeste o carte si nu imi da mie lectii, ca sunt fluenta in 7 limbi straine, nu esti in masura sa faci pe Dumnezeu cu mine!
Chiar e musai sa comentezi la absolut fiecare cuvant pe care il scrie cineva pe site-ul asta?
Ce disperare? acea disperare pe care o vedem la stirile de la ora 5! Acea disperare! un simplu cuvant si ai inceput cu bullingul si cu mine!
Du-te, copilasule, la psihiatru, Socola iti sta la dispozitie pentru orice fel de probleme netratate la timp ai avea.
Eu ti-am raspuns civilizat la intrebarea cu limba greaca, si tu dai cu nesimtire ordinara in stanga si in drepta peste tot pe internet. ti-am vazut raspunsurile. cate dintre ele ti se par relevante si crezi ca au ajutat vreodata pe cineva? 5?
Te crezi judecatorul suprem, dumnezeul absolut, vai de mine si de mine! Mai subtire! Ca nu iti permit!
Hai, scuteste-ma ca ma dezgusti. Multumesc! O zi buna! Ia o carte si citeste!
Spamezi si trollezi degeaba, cersesti atentie intr-o disperare nemaintalnita, sterge-ti contul, ia-ti rucsacul in spate si du-te intr-o drumetie in munti sa iti aerisesti creierul offline. Mersi pentru intelegere!
- Acum se victimizeaza pentru a ma pune intr-o lumina proasta, ma bucur, inseama ca te-ai smtit. Si nu exista niciun filosof "ung", dar poate la Socola vei da de vreo carte de-a lui "ung" si ne vei impartasi si noua despre intelepciunea sa, aici pe site, spamand toti utilizatorii, cand te vei elibera Hai, du-te acasa! M-ai plictisit teribil. proasta eu ca imi pierd timpul cu unul ca tine in speranta ca ajut comunitatea...
Am vazut pe profilul lui ca acuza alti utilizatori TPU ca sunt nebuni, bolnavi mintal, sa sufera de paranoia, si pe mine m-a atacat si m-a insultat, el se crede normal psihic, toti restul oamenilor de pe mapamond sunt nebuni, unul singur e dumnezeul suprem si are cont pe TPU. oare adminii chiar nu se sesizeaza?
O zi buna la toata lumea! :**
Incepi cu jigniri,atac la persoana cand ramai fara argumente, ce reactie impulsiva si lipsita de ratiune sa jignesti un om ca iti contrazice aberatile, sa te fi auzit freud sau jung sa vezi ce iti spunea, denoti o personalitate slaba, emotionala, impulsiva
plus ignore, doar ca am contrazis niste aberati
Se schimba treptat sub influenta unor factori. Trasaturile de personalitate pot suferi unele modificari- https://www.psychologytoday.com/......ersonality
In adolescenta se contureaza personalitatea. Prietena ei nu avea astfel de comportamente care sunt periculoase pentru varsta ei. Azi fumeaza, maine sub influenta prietenilor ia cocaina sau LSD. Nu poti sti daca se lasa sau nu influentata de altii. Cum iti explici de ce vrea sa fie altfel acum? Poate nu avea prieteni, nu era populara si a avut parte de nedreptati. In sinea ei vrea sa fie mai "tare" si sa devina altfel ca persoana. Din dorinta ei de a fi altfel, automat isi va schimba si personalitatea. Mai tarziu e greu de schimbat, insa la 14 ani nu e batuta in cuie. E strict parerea mea. Te mai poti documenta.
Omul poate avea mai multe personalitati dar un singur caracter nativ,mostenire genetica,educatia primita,societate,anturaj,dar de lasat de fumat se poate, acum cu injuraturile nu vad nimic negativ, pai scopul este adaptarea, iar ea s-a adaptat cum a putut, dar caracterul ei va fi pe viata, poate e o persoana buna, ca fumeaza, injura nu denota ca nu e
Scuze de deranj https://ghr.nlm.nih.gov/primer/traits/temperament
Large studies have identified several genes that play a role in temperament. Many of these genes are involved in communication between cells in the brain. Certain gene variations may contribute to particular traits related to temperament. For example, variants in the DRD2 and DRD4 genes have been linked to a desire to seek out new experiences, and KATNAL2 gene variants are associated with self-discipline and carefulness. Variants affecting the PCDH15 and WSCD2 genes are associated with sociability, while some MAOA gene variants may be linked to introversion, particularly in certain environments. Variants in several genes, such as SLC6A4, AGBL2, BAIAP2, CELF4, L3MBTL2, LINGO2, XKR6, ZC3H7B, OLFM4, MEF2C, and TMEM161B contribute to anxiousness or depression.
Geo2969686 întreabă: