Bineinteles.Pentru ca invataturile lor danuie mult dupa ce vor parasi lumea asta. Le pastrezi mereu cuvintele si iti aminesti cu drag vremea cand era cineva acolo sa iti spuna ca ai gresit, sa te certe si sa te ierte. Fara parinti n-ai stii chestile esentiale despre lume. Fara ajutorul lor nu ti-ai putea forma capacitati esentiale. Fara ei ai fi un om mai sarac
Nu stiu daca sunt cei mai buni anvatatori, Dar in schimb stiu ca sunt cei mai buni cei mai corecti cei mai demni pentru noi In ziua de azi nimenea nu va face ceva pentru tine fara un motiv anume sau fara sa aiba de castigat de pe urma noastra, Parintii nostri sunt singurii care tot ce ne anvata din punctul lor de vedere este cinstit si corect Nu te va pacali niciodata deoarece este singurul care-ti vrea binele din suflet In viata unui om cei sapte ani de acasa echivaleaza cu 80 la suta din educatia care o vei invata pe tot parcursul vieti, Dar legat de invatatori nu se poate spune ca parintii sunt cei mai buni invatatori Sunt cei mai cinstiti si sigur ne vor tot binele din lume Sa ne traiasca Pa
Parintii sunt cei mai buni profesori ai propriilor copii. Din frageda pruncie copiii isi imita parintii in ceea ce fac, spun sau interactioneaza cu cei din jur. Cu totii am auzit expresii de genul: Ceea ce faci este mult mai important decat ceea ce spui. Nimic mai adevarat, mai ales in cazul parintilor si copiilor lor. Pot sa le demonstreze acestora ca toti oamenii sunt egali, tratand pe toti in jur cu respect si intelegere. Chiar daca uneori oamenii provenind din diferite clase economico-sociale sau din rase diferite, actioneaza diferit fata de propriile valori morale si familiale, nu inseamna ca ei sunt mai buni sau mai rai.
Depinde, daca sunt si ei tabula rasa ce sa-i mai invete pe copii? Sau daca sunt, doamne sfinte, extrem de ocupati, prefera sa-si abandoneze odraslele in fata calculatorului si se multumesc sa-i indoape cu bani care, cred ei, compenseaza lipsa lor de atentie.
Pana la varsta de 7 ani da. Apoi apare anturajul si multe chestii.si ii influenteaza pe tineri.Incep sa nu si mai petreaca timp cu parintii si au alte obiceiuri
Sper ca te-am putut ajuta
o seara placuta
As vrea sa spun ca parintii sunt cei mai buni invatatori, dar din pacate nu e asa, sau foarte foarte rar. Cred ca cel mai bun invatator e insasi viata, ai suficienta inteligenta incat sa alegi ceea ce e bun de ceea ce e ne-bun sau mai putin bun. In viata de zi cu zi vei intalni 3 tipuri de oameni: 1. cei intelepti care au invatat tot ceea ce stiu ce pielea lor, 2. cei inteligenti, care invata din experienta altora si 3. cei prosti care nici daca dau ei cu capul de ele nu invata nimic, nu raman cu nici o experienta. Sunt atat de multi parinti care nu numai ca nu pot fi invatatori pentru copii lor ci pur si simplu au nevoie de a fi educati de acestia!
Desigur ca ei sunt de la inceput cei mai capabili si mai in stare sa ne invete carte si na dea "cei 7 ani de acasa"(ma refer la educatie).
Mereu sa crezi ca invatatori si profesorii te vor ajuta si te vor ajuta si te vor sprijini, insa parintii sunt cei care de la inceput ne dau educatie si ne stiu cel mai atuurile si defectele.